Dodaj do ulubionych

jaki wózek????

15.12.06, 12:32
Jestem już w 38 tc. Wózka nie kupiliśmy jeszcze. Zastanawiamy się jaki? Może
coś doradzicie? Co myślicie o Deltimie Fokusie?
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: jaki wózek???? 15.12.06, 12:45
      O opinie o wózkach proszę pytać na forum "wózki dziecięce"
      link do forum.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
    • oleska16 Re: jaki wózek???? 15.12.06, 13:01
      Ja równiez myślałam o tym wózku, ale w sklepie doradzono mi Bartatinę firmy
      Jedo. Pan który jednocześnie prowadzi sklep i serwis zasugerował, że obecnie
      wóżki firmy Deltim to on lubi bardzo naprawiać, ale nie sprzedawać.
      Ten który my wybraliśmy ma zawieszenie na paskach idealne w "crossowych
      warunkach", pośród pofalowanych chodników naszej okolicy. Do tego duże pompowane
      koła, zdejmowaną sztywna dużą gondolę na miejsce której można założyć
      spacerówkę. No i co dla mnie jest najważniejsze wózek jest stosunkowo lekki,
      waży 14 kg; zarówno spacerówka jak i gondola.
      • cicha77 Re: jaki wózek???? 19.12.06, 09:09
        Mam pytanie - czy myślisz o Bartatinie Clasic czy o Bartatinie Free Line? I
        jeszcze jedno - ile ten wózek kosztuje?
      • benignusia Re: jaki wózek???? 31.12.06, 00:26
        polecam DELTIM VOYAGER 005
    • aniak15 Re: jaki wózek???? 19.12.06, 10:38

www.allegro.pl/item149431261_jedo_bartatina_free_line_folia_dostawa_gratis.html
    • gabbie Re: jaki wózek???? 23.12.06, 05:48
      też mam bartatainę, dzidzia zacznie z niej korzystac dopiero za jakies 3
      tygodnie ale po dokładnym obejrzeniu tego wózka uważam, że jest super, kosztuje
      ok 810 zł (wersja na paskach i pompowanych kołach - sprawdzaliśmy w sklepie i
      pompowane koła chodza lżej).
      Inne mamy na forum wózki polecają ten wózek dla jesienn0- zimowej dzidzi ze
      względu na dość wąską spacerówkę, rzeczwyiscie spacerówka nie jest może
      najszersza ale moim zdaniem OK - podobno firma JEDO ulepszyła spacerówkę w tym
      roku ale nie mam żadnego porównania z ta starsza wersją.
    • abigail80 Re: jaki wózek???? 29.12.06, 17:23
      ja polecam 3 kolowe wozeczki z duzymi kolami. np. ABC design, Quinny.
      • amwaw Re: jaki wózek???? 29.12.06, 21:07
        A ja odradzam. Trzeba wziąźć pod uwagę podjazdy które są dostosowane tylko dla
        wózków 4 kołowych. Marna przyjemność wnosić kilkunastokg wózek(+dziecko) ...
        Z wózków polecam Emmaljunge.
        • agamama123 Re: jaki wózek???? 29.12.06, 21:16
          Wózek wciągam po schodach na tylnych kołach...zjeżdżam tez na tylnych...to samo
          dotyczy podjazdów... nie wiem gdzie widzisz problem???? Czy ty ten 4kołowy
          wpychasz pod górę????? A zjeżdżasz wioząc dziecko głową w dół????
          • amwaw Re: jaki wózek???? 29.12.06, 21:25
            wpycham pod górę
            osobiście wole, żeby na mnie się zatrzymał niż pieprznął w dół w razie gdyby
            podwinęła mi się noga
            poza tym wolę przy wjeżdżaniu/zjeżdżaniu stabilne 4 koła niż 2 niestabilne
            ale to kwestia priorytetów-nowoczesny design mnie nie rusza
            • amwaw btw 29.12.06, 21:30
              Niedawno był program nt wózków z Zawitkowskim( rehabilitant)- stanowczo odradzał
              3 kołowe jako niestabilne- jak rozumiem gadał głupoty?
              • agamama123 Re: btw 29.12.06, 21:52
                Hmmm...rehabilitant moich dzieci był wózkiem zachwyconysmile Chodziło o amortyzacjęsmile
                Był stabilny (bebe Confort Everest), miał obszerna wygodną gondolkę...Dziecku
                było wygodnie a ja byłam w stanie jeździć nim po KAŻDYM terenie. Składał sie do
                niewielkich rozmiarów. Cóż super wózek.
                A tobie gratuluje siłysmile Ja nie byłabym w stanie wepchnąć wózka pod stromy podjazdsmile
                • e.giza Re: btw 29.12.06, 22:02
                  Moja siostra miała właśnie ten model. Był straszny. Cała rodzina się z nim
                  umęczyła. Często wpadało nam przednie koło w dziurawe chodniki. Poza tym 2 razy
                  złapała gumę. Skończyło się na tym , że po 10 mieisącach użytkowania rama
                  pękła. Wózek kosztował 2000!!!! Dziś akurat jesteśmy obie z siostrą na etapie
                  kupna wózka- obie stanowczo mówimy 3 kołowym nieeeeeee
        • twojahanus Re: jaki wózek???? 29.12.06, 21:59
          Ja też odradzam 3 kołowe. Nie na nasze chodniki.
          • dorota.dent Re: jaki wózek???? 29.12.06, 22:43
            ja tez odradzam 3 kola a zwlaszcza ABC design- drogi, uzywany rzadko (mialam
            drugi- codzienny po starszej siostrze) i po roku nadaje sie na zlom- srubki
            same sie rozkrecaja, podnozek odpadl, amortyzatory nadaja sie tylko na
            autostrade, poza tym tapicerka nie zdejmuje sie w calosci do prania, co mi
            obiecywano przy kupnie i wiele innych wad- ale wygladal slicznie na reklamie smile
    • lidek0 Re: jaki wózek???? 29.12.06, 21:03
      Polecam używany głeboki i nówkę spacerówkę np. Mutsy, maluszek zimowy więc
      gondola mu potrzebna a co potem z nią zrobisz, smaje nei sprzedasz a tak wózek
      głęboki do komisu i przynajmniej trochę się zwróci.
      • e.giza Re: jaki wózek???? 29.12.06, 22:05
        No właśnie zastanawiam się nad Mutsy, ale on mają malutkie kosze... Niewiele
        się tam zmieście. Są drogie, ale myślę że warto. Myślałam jeszcze nad
        Mclarenem. Jest jeszcze taka włoska firma Perego (czy coś takiego), pan w
        sklepie bardzo sobie je chwalił, ale nie wiem co wybrać. Ja muszę mieć lekki
        wózek, mam do wniesienia go na 3 piętro sad, poza tym dużo chodzę i się
        przemieszczam. Na pewno kupię dobry wózek, wygodny dla mnie i dziecka. 3 kołowy
        odpada. Nie na nasze dziurawe drogi, poza tym mam wrażenie, ze mało stabilny
        • amwaw Re: jaki wózek???? 29.12.06, 22:09
          Mutsy mają 2 rodzaje gondoli- malutką i dużą.
          Peg perego jest również super.
        • agamama123 Re: jaki wózek???? 29.12.06, 22:13
          Jesli masz wnosic wózek na 3 pietro to polecam Ci PP atlantico.
      • mala_nicki Re: jaki wózek???? 29.12.06, 22:07
        nie rozumiem czemu zimowemu dziecku niepotrzebna jest gondola....
        To znaczy, ze do czasu jak nie bedzie siedzieć to nie wyjdziesz z nim na
        spacer????? Ciekawe
        • lidek0 Re: jaki wózek???? 30.12.06, 13:29
          Oczywiście, że wyjść można, tylko zimą nic nie da dziecku takiej ochrony jak
          gondola, żadna spacerówka nie jest na tyle zamknięta, że zabezpieczy przed
          zimnem, żadna nie rozkłada się tak idealnie płasko to powiedział mi niejeden
          pediatra i dlatego warto ją mieć dla noworodka. Tylko o to mi chodziło, i nie
          ma to nic wspólnego z faktem siedzenia dziecka.
          • krztyna Re: jaki wózek???? 30.12.06, 21:23
            Mam spacerówkę z nosidłem dla noworodka. Dziecko ma idealnie płasko (jak w
            typowej gondoli) i ciepło. Jedyna wada tego wózka jest taka, że nie jest on tak
            absolutnie piękny jak klasyczne gondole (np. Roan Marita itp.).
            Natomiast ma ogromną z kolei przewagę nad gondolami nowego typu (np. Deltim
            Fokus), bo nowoczesne gondolki są bardzo płytkie i dziecko jesienno - zimowe
            jest znacznie gorzej chronione przed kaprysami pogodowymi niż mój maluszek
            schowany w głebokiej budzie. Najczęściej więc widuję dzieci opakowane w
            płytkich gondolkach kocami aż po czoło i finalnie te dzieciaczki na spacerkach
            chyba w ogóle nie korzystają z powietrza podwórkowego.
            • lidek0 Re: jaki wózek???? 30.12.06, 21:41
              Nosidełko niestety nie zastąpi klasycznej gondoli bo spód ma miększy, a
              klasyczne gondole mają różną głębokość. Można na początek kupić używany wózek
              głęboki z głęboką gondolą i sprzedać a potem wypasioną spacerówkę.
              • krztyna Re: jaki wózek???? 31.12.06, 03:32
                Nie każde nosidło jest gorsze od gondoli. Miękkość spodu nosidła moze zalezy od
                wózka. Moje nosidło nie odkształca się w żadną ze stron nawet przy przenoszeniu
                dzicka w środku. Co prawda przenoszę tylko z domu do wózka a nie na dłuższe
                odległości. Po prostu trzeba sprawdzić - dla mnie ekstremalnie ważne było
                bezpieczeństwo kręgosłupa dziecka, stad dokładnie sprawdziłam twardość dna
                nosidła.
                ------------
                Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
            • lidek0 Re: jaki wózek???? 30.12.06, 21:43
              To o czym piszesz nazywa się chyba kokon
      • mala_nicki Re: jaki wózek???? 29.12.06, 22:08
        Żle przeczytałam wink sorry
        niestety niektórzy tak mówią a ja nie potrafię tego zrozumieć, może za młoda
        jestem big_grin
    • kuleczka28 Re: jaki wózek???? 31.12.06, 02:33
      A ja użytkuję Deltima Fokusa i bardzo go polecam. Może nie jest już tak super
      modnym wózkiem, ale dobrze się sprawuje. Cena nie tak wygórowana jak np.
      Mutsy , 3 funkcyjny, bardzo wygodna gondolka na zimę. My od wakacji w
      spacerówce jeździmy i jestem zadowolona. Jeszcze ani razu nam się nie zepsuł,
      no i ma jeszcze jeden atut, nie jest taki ciężki jak inne wózki, waga wersji z
      godnolką to 13 kg. Dla mnie waga była ważna bo mieszkam na 3 piętrze i trzeba
      taszczyć wózek. Ale wzięłam się na sposób i stelaż z kołami zostawał na dole
      przykuty do kaloryfera linką do rowerów, a godnolka z dzieckiem wędrowała na
      górę smile Cokolwiek wybierzesz, wygodniej będzie dzidziusiowi w wózeczku z dużą
      gondolą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka