Dodaj do ulubionych

TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!!

IP: *.* 19.02.03, 22:33
Osiem lat temu urodziłam piekna coreczke--5 kg zywej wagi 62 cm wzrostu,codo!Ale,ale.....przytyłam w ciazy 50----powtarzam 50 kg!!Ciaza przebiegała bez zarzutu,zadnej cokrzycy ani nadmiernego jedzenia!!Lekarz nie potrafił mi powiedziec dlaczego tak sie dzieje!Jak pomyslałam o kolejnej ciazy to robiło mi sie słabo...7 lat zajeło mi dochodzenie do wagi sprzed ciazy!Czyli 56 kg,cieszyłam sie całe 2 miesiace swoim wygladem-----okazało sie ze jestem w ciazy,NA POMOC ZNOWU ZAMIENIE SIE W POTWORA!!!4 miesiace temu urodziłam slicznego synka 5 kg---60 cm wzrostu,przytyłam 40 kg......rece mi opadaja jak patrze w lustro.PYTANIE:dlaczego we wszystkich gazetach pokazuja mamy idealne!?Szczuplutkie zgrabniutkie....jestem pewna ze jest wiecej takich kobiet jak ja,i lepiej by sie poczuły gdyby pisano takze o nich!!TO JEST NIESPRAWIEDLIWE ze o nas nigdzie nie pisza a takze to ze jedne kobiety tyja 12 kg a inne....50!Nie załamujcie rak grube mamy!jestem z wami jak macie ochote to napiszcie do mnie bedziemy sie nawzajem pocieszac i odchudzac,jeszcze pokazemy tym chudzielcom ze tez mozemy byc atrakcyjne!!!Pozdrawiam serdecznie.Irena
Obserwuj wątek
    • aga721 Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 03.04.03, 19:21
      Cześc
      Jestem w piątym tygodniu ciąży i bardzo sięboję, bo mam nadwagę. Wszyscy mnie
      straszą nadciśnieniem i bóg wie czym jeszcze. Proszę napisz o swoich
      odczuciach i czy wieloryby mogą być w ciąży szczęśliwe?
    • asior7 Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 03.04.03, 21:24
      Irenko kochana, ja nie mialam problemow z waga, ale popieram Cie w 100 proc.-
      gazety, internet, media- wszyscy promuja jakies dziwne wzorce- tak naprawde,
      zeby wejsc w modne spodnie powinnysmy wszystkie miec figure niemalze
      anorektyczki lub dziewczynki 15-letniej wink
      Ja szczegolnie dotkliwie odczuwam to w zwiazku z karmieniem butelka (czytaj
      sztucznym, bo tak podle podkresla sie to za kazdym razem) Walczylam o
      karmienie 3 tygodnie, na poczatku jakos sie udawalo, potem dziecko bardzo
      plakalo caly dzien, wiec przystawialam je do piersi jak najczesciej, zgodnie z
      zaleceniami-efekt- strupy na brodawkach, ale nic- walcze dalej, a tu sie
      okazalo, ze dostalam zapalenia piersi, najpierw jednej, potem drugiej, jedna
      piers juz calkiem pusta, maly ciagnac jeszcze bardziej ja rozwalal, a mleka
      zero, potem z drugiej coraz mniej mleka, w koncu zaczelam sciagac, a tu po
      calym dniu niekarmienia 20 mililitrow z piersi mi sie udalo sciagnac!!!!
      Maly byl po prostu glodny, nie bylo wiec wyjscia-musialam go zaczac karmic
      butelka, czujac sie oczywiscie jak zbrodniarka, bo.... mleko matki jest
      najlepsze, tylko mleko matki zapewnia..., karmiac piersia dajesz samo
      zdrowie...itd,itp, nawet na opakowaniu z mlekiem modyfikowanym pisza, ze
      musimy karmic piersia i tylko piersia!!! A jak zagladam na strone NESTLE,
      znajduje tam tylko informacje o NAN 2, jakby NAN 1 nie istnialo, w ogole
      nigdzie nie znajdziesz na ten temat informacji, w zadnej gazecie, ksiazce, nic
      o karmieniu butelka, chyba ze tylko tyle, ze jest niewskazane, albo tylko od
      5, 6 miesiaca zycia...
      To mnie bardzo oburza, jestem przekonana, ze jest nas mnostwo- matek
      butelkowych i niemalze wszystkie odczuwamy ten sam bol niemoznosci karmienia
      piersia i to juz wystarczy, nie trzeba nam jeszcze na kazdym kroku
      uswiadamiac, jakie to jestesmy bezmyslne...
      pozdrawiam Cie cieplo, coz pozostaje nam niezlomny usmiech na twarzy i wiara w
      to, ze nasze dzieci sa wazniejsze od teorii jakis naukowcow i kreatorow mody,
      czesto jednak mezczyzn...
      Asia
    • martap1 Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 04.04.03, 07:35
      Hej,
      Masz racje...w gazetach same laseczki sad(( ja zaczelam obecenie 31 tydz z
      blizniakami i mam juz 25 kg na plusie, mysle ze jezeli uda mi sie donosic do
      konca do 35 kg przytyje napewno. Wcale nie jem duzo, teraz to musze sie wrecz
      zmuszac zeby cos przegryzc...z rozsadku, apetytu brak. Nie wiem co o bedzie jak
      urodze, jak na razie jestem zalamana swoim wygladem, ze ciuchów mieszcze sie
      jedynie w skarpetki sad Pozdrawiam.Marta
    • _zuzanka_ Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 04.04.03, 17:01
      Macie całkowitą rację...
      Mi po pierwszej ciąży (bagatelka, półtora roku temu) zostało jeszcze 10kg, a że
      wcześniej ważyłam 68kg przy 164cm wzrostu, to ciągle jest mnie dużo za dużo...
      Teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko. I też się martwię - w sumie
      bardziej o to, jak zniosę ciążę z TAKĄ wagą, niż o to co bedzie później.
      Chociaż o to drugie trochę też...

Ech życie...

Ania
    • bebejot Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 05.04.03, 22:58
      Zgadzam się, to jest niesprawiedliwe.
      W czasie ciąży przytyłam 22 kg (Maluch ważył 3600 i mierzył 60) z czego
      10 "zniknęło" po wyjściu ze szpitala, a zważywszy na moje obrzęki, mniemam, że
      sporo miałam na sobie wody. 6 kg zniknęło w ciagu pierwszych 3 miesięcy, 6
      pozostałych ma się dobrze, a mamy już 6 miesiąc po porodzie. Mniejsza o te 6
      kg, jakoś to będzie.
      Chciałam powiedzieć, że do dziś bowiem jako żywo jawią mi sie te "szczupłe -
      brzuchate" w szkole rodzenia stawiane nam "grubym" jako wzór. Przepraszam,
      dlaczego ja mam się wstydzić za to, że mój ciążowy metabolizm płata mi figle,
      mimo, że się nie obżeram? Zdaje się, że ciąża w swojej istocie jest stanem
      odmiennym,a więc wszelkie anomalie po prostu zachodzą i np. tyje sie 50 kg,
      dostaje plam na twarzy, poszerzają i/lub puchną stopy i dłonie, wyskakuja
      pryszcze itp itd.
      Niestety tzw przeciętny śmiertelnik nie potrafi zrozumieć, bo zazwyczaj nie
      wie, (bo skąd?) że nie wszystkie kobiety ciężarne wyglądaja jak supermodelki po
      połknięciu piłki do kosza. Kosztem tego my, zupełnie przecież normalne
      ciężarówki musimy znosić komentarze typu "ooooo, pewnie będą bliźniaki!!!!"
      Trzymajmy się i nie dajmy strącić do ciążowego podziemia.
      Pozdrawiam
      Beciek, były wieloryb, wielokrotnie posądzany i ciążę mnogą.
      P.S.Wieloryby wszystkich krajów łączcie się!
    • kasiaiola Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 06.04.03, 21:11
      ABSOLUTNIE ZGADZAM SIĘ Z TWOIMI "ROSZCZENIAMI". TE WSZYSTKIE MAMY-MODELKI SĄ
      PIĘKNE, ZADBANE, SUPER UBRANE, SUPER SZCZĘŚLIWE, ZADOWOLONE, SZCZUPŁE I BÓG
      JEDEN WIE CO JESZCZE. A PRZECIEŻ JAK MUSISZ CO RANO WSTAWAĆ DO PRACY, SIEDZIEĆ
      TAM OSIEM GODZIN LUB DŁUŻEJ, A POTEM JESZCZE ODWALASZ SWOJE W DOMU TO TAK SIĘ
      NIE DA.
      JA JESZCZE PRZED CIĄŻĄ MIAŁAM NADWAGĘ, CHOCIAŻ BYŁA ONA NIEZBYT DUŻA. W CIĄZY
      PRZYBYŁO MI PRAWIE 20 KILO. I PRZEZ CAŁY CZAS MIAŁAM ZA NISKIE CIŚNIENIE.
      TERAZ WCALE NIE WYGLĄDAM LEPIEJ, BO Z 7 KILO NADWAGI ZROBIŁO SIĘ 15. TO ŻE
      KARMIĘ PIERSIĄ NIEWIELE POMOGŁO.
      BĄDŹMY SZCZERE. WIĘKSZOŚĆ Z NAS TYJE W CIĄŻY ZNACZNIE WIĘCEJ NIŻ "KSIĄŻKOWE"
      12,5 KILO. MUSIMY SIĘ Z TYM POGODZIĆ. I WALCZYĆ PO URODZENIU O SWOJĄ FIGURĘ.
      ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI.
      KASIA MAMA OLI
    • mariola1101 Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 09.04.03, 10:15
      Jak Ty to zrobiłaś ??? (schudłaś), może napiszesz na priv
      Mariola
      • ewa291 Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 11.04.03, 19:44
        jestem w 34 tygodniu ciazy i przytylam 15 kg i nie bylo by nic strasznego gdyby
        nie to ze przed ciaza wazylam juz 80 kg a mam tylko 158cm wzrostu-no i ja
        akurat mam cukrzyce ciazowa .ale wcale nie czuje sie az tak zle czasami lepiej
        sie poruszam niz te szczuple ciezarne.a z waga poradze sobie po porodzie -mam
        czas.po pierwszej ciazy wazylam przez 4 lata 86 kg az kiedys postanowilam
        schudnac i zrobilam to w ciagu 3 miesiecy 20 kg.ale pozniej mialam troche
        problemow i stres zrobil swoje znow przytylam.
        • irszka Re: TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!! 12.04.03, 20:48
          Kochane dziewczyny!
          Od mojego porodu mineło 5,5 miesiaca,schudłam juz 30 kilo!!!Uwazam to za
          sukces,chociaz jeszcze mi zostało 10 kilo.
          Nie pytajcie jak to zrobiłam,nie robiłam nic nadzwyczajnego,poprostu duzo
          ruchu i stresu...Takze mysle ze do lata bedzie dobrze.Oczywiscie nie bede
          anorektyczka z wygladu ale spoko.Kobiety musza wygladac kobieco a nie jak
          parasole,no nie?
          Pozdrawiam,ppaa-irenapodolak z edziecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka