Dodaj do ulubionych

spadek wagi

21.12.06, 11:49
jestem w 14 tc,czuje sie znakomicie,nie wymiotywalam,mam apetyt ale ciagle
trace na wadze.Wyniki krwi mam znakomite.Od zajscia w ciaze stracilam juz 4
kilo.Lekarz tylko kreci glowa a ja naprawde jem zdrowe i wartosciowe
produkty.Dziewczyne czy ktoras tez tak mila?Brzuch mam mniejszy niz przed
zajsciem w ciaze!
Obserwuj wątek
    • zerozdziwien Re: spadek wagi 21.12.06, 11:57
      ja do 16 tc straciłam ok 4-5 kg dopiero po zaczełam przybierać na wadze
      mam anemię
    • melka_x Re: spadek wagi 21.12.06, 13:18
      Jeśli nie wymiotujesz, masz spory apetyt, nie miałaś przed ciążą nadwagi
      teoretycznie nie powinnaś tyle tracić na wadze, możesz na tym etapie ciąży -
      niektórzy nawet twierdzą, że to dobrze - nie przybierac jeszcze na wadze, ale
      też nie powinnaś tyle tracić. Co na Twój lekarz poza kręceniem głową? Z
      drugiej strony jeśli wsystkie wyniki badań - nie tylko morfologia - masz dobre
      i dziecko rozwija się prawidłowo pewnie nie ma powodu do zmartwienia. Kontroluj
      tylko czy waga nadal nie spada, bo od II trymestru to już naprawdę nie powinna.
      Jeśli nadal tak by się działo, to ja bym poprosiła lekarza o dodatkowe badania.
    • mynia0 Re: spadek wagi 21.12.06, 13:22
      ja tak miałam, choć nie jadłam bo nie miałam apetytu. wyniki dobre, wszystko
      ok. w I trymestrze schudłam 5 kg., zaczęłam tyć od drugiego. jak masz dobre
      wyniki, nie przejmuj sie.
    • migotunia Re: spadek wagi 21.12.06, 14:54
      Nie wiem, czy to prawidlowe ze chudniesz mimo iz normalnie jesz. Rozumialabym
      gdybys nie tyla ale z tym chudnieciem...
      Ja na poczatku ciazy schudlam w ciagu miesiaca 6 kg z powodu mdlosci, teraz juz
      zaczynam powoli tyc, choc niezbyt duzo.
      Moze skonsultuj sie z innym lekarzem? Zwlaszcza jesli brzuszek masz mniejszy
      niz przed ciaza - generalnie powinien sie powiekszac - moj ciagle rosl mimo iz
      chudlam. Brzuch to dom dla dziecka, dziecko rosnie wiec to ze Twoj brzuch sie
      zmniejsza jest dziwne.
      Lepîej skonsultuj to z innym lekarzem.
      • nika-k Re: spadek wagi 21.12.06, 14:59
        Ja do 18 tc tez chudlam mimo iz jadlam zdrowo i w ilosciach chwilowo
        imponujacych smile
    • kwiatuszek0222 Re: spadek wagi 21.12.06, 16:48
      dzieki!Do innego lekarza pojde napewno bo panstwowa opieka medyczna mnie
      rozwala!Na usg musze czekac 2 miesiace!!!
    • tijgertje Re: spadek wagi 22.12.06, 15:03
      Ja tez chudlam. Dosc dlugo zreszta, mimo, ze zarlam wiecej niz przed ciaza, ale
      za to nie mialam ochoty na slodycze. Przed porodem wazylam 1,5kg mniej niz
      przed ciaza! Potem mimo, ze karmilam piersia i sie nie obzeralam w ciagu pol
      roku wrocilam do wagi sprzed ciazy. Dziecko urodzilo sie zdrowe (9 i10pkt),
      niektorym przyznalam sie do ciazy w ostatnim trymestrze, tydzien przed porodem
      jeszcze byli tacy, co mysleli, ze nie dalej, jak w trzecim miesiacu jestemsmile
      Brzucho nie za duze, piersi z malego B na E, za to nogi mi schudly, mimo, ze
      nigdy i zadnym sposobem mi sie ich odchudzic nie udawalo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka