Dodaj do ulubionych

antybiotyk KLACID

03.01.07, 11:54
jestem w 23 tygodniu ciąży - mam teraz zapalenie oskrzeli sad(( Lekarz
zapisał mi antybiotyk KLACID, na ulotce jest standardowe info, że zażywać,
jeżeli korzyści dla matki przeważają nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu...
Chyba nie wezmę tego antybiotyku, jak myślicie?

pozdrawiam
Anka
---------------------
www.strefamamy.pl/
Obserwuj wątek
    • oyate Re: antybiotyk KLACID 03.01.07, 12:30
      Po pierwsze Klacid jest jednym z lepszych leków i często przepisywanym przez
      lekarzy małym dzieciom.
      Po drugie jesteś już w 2 trymestrze ciązy i antybiotyk nie powinien zaszkodzić
      Twojemu dziecku, inaczej gdybyś była w pierwszym trymestrze. A po za tym
      zapalenie musisz koniecznie wyleczyć, bo może też być zagrożeniem dla dziecka.
      A jeśli (odpukać) dostaniesz zapalenia płuc?? Lekarz wie co robi.

Ja brałam bardzo silne antybiotyki w 8-9 tc, na ostre przewlekłe zapalenie
      żołądka, i dlatego zdecydowałam się na badania prenatalne w późniejszym okresie.
      • majowa-mama Re: antybiotyk KLACID 03.01.07, 12:58
        w sumie chyba masz rację - tylko, że ja się całkiem dobrze czuję - trochę
        kataru, trochę boli gardło, żadnej gorączki...
        ale jakbym miała zachorować na zapalenie płuc to lepiej wziąć - lekarz
        powiedział, że wystarczą 3 dni..
        dzięki za radę

Anka
        -------------------------
        www.strefamamy.pl/
      • doral2 Re: antybiotyk KLACID 03.01.07, 13:01
        ja to się zastanawiam po kiego diabła żeś poszła do lekarza skoro nie chcesz
        się stosować do jego zaleceń i przyjmować leków które ci zapisał?? lepiej pytać
        na forum osoby które lekarzami nie są? i jeśli coś ci doradzą źle to nie ich
        dzieciom ani im samym stanie się tragedia, to nie my będziemy płakać, to nie my
        będziemy ponosić konsekwencje nieodpowiedzialnych czynów tylko ty.....więc rób
        jak uwarzasz...możesz jeszcze poradzić się afrykańskiego szamana, w końcu
        lekarze to głupki i koniecznie chcą ciężarnym zaszkodzić...
        • majowa-mama Re: antybiotyk KLACID 03.01.07, 13:14
          witam,
          lekarz zapisał ten sam antybiotyk dla mojego synka - 17 miesiecy, męża i dla
          mnie - wszyscy mamy zapalenie oskrzeli.
          Ja tylko boję się go brać bo skoro zwykłego gripeksu nie wolno brać w ciąży to
          co dopiero antybiotyk. W poprzedniej ciąży łykałam tylko witaminki, magnez i
          folik ...
          Chciałam się poradzić na forum bo może inne mamy też brały ten antybiotyk w
          ciąży...
          A co do zaufania to sama sobie do końca nie ufam a co dopiero lekarzowi smile))
          Zasada ograniczonego zaufania hi hi

pozdrawiam
          Anka
          --------------------
          www.strefamamy.pl
          • kinia0422 Re: antybiotyk KLACID 03.01.07, 13:20
            jeszcze nie spotkałam sie z miłą odpowiedzią Pani Doral2
            tez pytałabym sie wszystkich bo moze ktos ma doswiadczenie z tym lekiem i moze
            ze swojej strony doradzic.
            pozdrawiam Anke i jej dzidzie
            k.
            • baenshee Re: antybiotyk KLACID 03.01.07, 16:07
              a ja owszem. ale ile można czytać o gamonicach, ktre kwestionuje opinie kogoś,
              kto uczył sie tego co robi bóg wie jak długo i ma o tym wieksze pojęcie od ludzi
              z forum ?? najlepiej nie brac nic, bo lekarze się nie znaja, a potem płakać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka