Dodaj do ulubionych

bóle w podbrzuszu

02.02.07, 15:05
Witam!!

jestem w 23 tc i od pewnego czasu czuje dziwne rzeczy. Po pierwsze boli mnie
podbrzusze, po drugie mam wrażenie że brzuch, który na razie jest mały ciąży.
mam wrazenie jakby był ciężki i mam ochoe sobie go podtrzymać reką. Przy
okazji chyba troszke sie macica napina. Jest to jednak zdecydowanie ból w
podbrzuszu czyli na łuku . Martwie sie że czeka mnie leżenie. Czy ktos czuje
to samo?? Jedne ksiażki mówia że to normalne a mój lekarz twierdzi że nicnie
ma prawa boleć. Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dera23 Re: bóle w podbrzuszu 02.02.07, 17:05
      Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie jak zadzwonisz do swojego lekarza, on
      wtedy rozwieje wszystkie twoje wątpliwości. Mnie w tym czasie tez trochę bolało
      podbrzusze, ale obyło się bez leżenia ( dostałam tylko lekarstwa na 2 tygodnie i
      przeszło) Powodzenia pozdrawiam.
      • fosolka2007 Re: bóle w podbrzuszu 02.02.07, 19:56
        dziewczyny wiec ja tez mam pytanie jeśli chodzi o ból w podbrzuszu..jestem
        teraz w 6tc i dość często czuje lekki ból w podbrzuszu,czasami takie jakby
        kłucie,czasami mały skurcz..wszystko niewielkie ale jest...czy mialyscie cos
        takiego?poza tym mam wszystkie normalne objawy(bolące piersi!!
        mdłości,zmeczenie).lekarka powiedziala mi,że to macica czy jakieś wiązadła się
        rozciągają a dzis przeczytalam,że nie powinno boleć bo to moze byc objaw
        poronienia albo ciąży pozamacicznej...i komu wierzycsadjakie są wasze wrażenia?
        dzięki.
        • dera23 Re: bóle w podbrzuszu 02.02.07, 20:24
          ja mysle ze jak bys miała ogromne bole to wtedy mozna myslec o jakis
          niepokojących objawach, a tak to słuchaj lekarki bo w tym przypadku ma racje smile
        • awonas Re: bóle w podbrzuszu 02.02.07, 20:37
          Najlepiej posłuchac lekarza.
          Rok temu miałam ciążę pozamaciczną. Może różnie objawiać się. Do szpitala
          trafiłam z okropnym bólem umiejscowionym z jednej strony. Myślałam wtedy, że
          tak mogą wyglądać bóle porodowe. Miałam krwawienie. Było mi słabo, drżałam.
          Pękał pewnie jajowód. Tylko kompetencja i dociekliwość lekarza kazały mu zrobić
          badania na ciążę , bo nie miałam o niej pojęcia. Drugi już mnie wypisywał do
          domu stwierdzając bolesną miesiączkę.
          Teraz dokładnie robiłam testy na ciążę. Jestem w 20 tyg. Miałam bóle w
          podbrzuszu od 5 tygodnia ciąży. Na początku były słabe i lekarz zalecił no-spę.
          Jednak nie pomogło. Bóle nasiliły się w ciągu tygodnia do tego stopnia, że nie
          miałam już siły chodzić. Koleżanki ze swojego doświadczenia stwierdziły, że mogą
          być to wiązadła. Lekarz jednak od razu dał skierowanie do szpitala. Stwierdził,
          że może być poronienie. Brałam kroplówki z papaverinum /lek przeciwskurczowy/
          ok. miesiąca. Teraz mam pod ręką ten lek w zastrzykach w razie bólu. Ale w
          drugim trymestrze bóle ustąpiły. Czuję czasem wiązadła.
          Leżąc w szpitalu nasłuchałam się różnych historii dziewczyn. Niektóre trafiały
          do szpitala z bardzo słabymi bólami. Pierwszy trymestr najtrudniejszy. Kontaktuj
          się z lekarzem często.
        • mama_amelii Re: bóle w podbrzuszu 03.02.07, 19:58
          Zgadzam się z lekarzem.Brzuch może pobolewać na początku ciąży,ponieważ wiązadła podtrzymujące macicę zaczynają się rozciągać.Ja z każdym bólem leciałam do lekarza.Na forum możesz się trochę uspokoić,ale polecam lekarza.Pozdrawiam.

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/4/md/yb/uo9f/kAkJ5a8bha04tUcRMB.jpg" alt="DSCF8572" title="DSCF8572" /></a>
    • vipunia Re: bóle w podbrzuszu 03.02.07, 19:17
      Polecam leżakowanie na 1-2 dni i zobaczysz jak będzie.
      Zwolnij tempo. Polecam.
      Sama jestem wariatka... i niestety - trzeba trochę zwolnić.
    • mama_amelii Re: bóle w podbrzuszu 03.02.07, 19:52
      Miałam takie same bóle ok.22 tyg.Wystraszyłam się i pojechałam do swojej lekarki do szpitala.Ona dała mi zastrzyk rozkurczowy i czopki w razie ponownych skurczy.Wszystko przeszło po kilku dniach.Koleżance brzuch bolał całą ciążę i nic złego się nie działo.Nie sugeruj się jednak różnymi przykładami tylko odwiedź lekarza i upewnij się że wszystko jest ok.Napisałam jak było u mnie.Pozdrawiam i myślę,że to nic groźnego.

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/4/md/yb/uo9f/kAkJ5a8bha04tUcRMB.jpg" alt="DSCF8572" title="DSCF8572" /></a>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka