hanalui 07.02.07, 13:38 W ktorym tygodniu dziecko powinno sie obrocic tzn byc glowka w dol? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatar9 Re: obrot dziecka 07.02.07, 13:46 Witam,mój Synek obórcony był około miesiąc przed porodem,ale myślę że różnie się to ma i może zależeć np.od gabarytów maluszka,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: obrot dziecka 07.02.07, 14:12 nie mam pojęcia jak jest "książkowa" odpowiedz, ale moja córcia główką w dół była juz odwrócona w 31tc jak pokazało USG, natomiast u mojej koleżanki dzicko odwróciło sie dopiero w 36tc, także chyba nie ma sztywnych reguł... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: obrot dziecka 07.02.07, 14:35 Przy pierwszej ciazy - zazwyczaj 4-2 tyg przed porodem się juz ustawia w pozycji "startowej". Przy kolejnych porodach może się ustawic nawet przed samym porodem... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: obrot dziecka 07.02.07, 14:44 U mnie w 31 tyg.Moja siostra jest teraz w 38 tyg.i dziecko dopiero się obruciło.Czasami przed samym porodem,nie ma na to reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: obrot dziecka 07.02.07, 17:07 Mówią,że powinno obrócić się główką do dołu do 36 tyg. Mój szkrab w 37 tyg. był nadal pupą do dołu więc się starsznie martwiłam. Lekarz mówił, że już się raczej nie ruszy bo ma za mało miejsca, ale dzień przed porodem okazało się że jednak jakimś cudem się ułożył prawidłowo. Bywa różnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy10 Re: obrot dziecka 07.02.07, 19:59 U mnie na USG połówkowym (22tc) mała leżała już główką w dół i tak już jej zostało Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosowa11 Re: obrot dziecka 07.02.07, 20:26 Moje też tak wcześnie się obróciło. Że też mu tak wygodnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nieszkasob Re: obrot dziecka 08.02.07, 07:11 Tak jak pisały dziewczyny- róznie- przewaznie do 36 tc ale sa dzieci, które przekrecają sie pozniej . Moj przekrecil sie okolo 30 tyg bardzo dobrze to pamietam bo przez prawie tydzien mialam taką "kopaninę" w brzuchu, ze juz zaczynalismy sie bac, ze coś nie tak a w 30 tc poszlam na usg i juz byl glowa w dol. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś