agabelkner1 13.02.07, 14:29 dzwoniłam do ginekologa i powiedziałam mu że kaszle jak ............ poradził mi sinecod syrop kto mi doradzi czy mogę go wziąść w ulotce nic niepisze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avvg Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 15:00 ABSOLUTNIE NIE BIERZ!!!! Kto to słyszał ufać ginekologowi!!!! Musisz koniecznie iść do dwóch innych i dopiero jeśli oni potwierdzą, możesz wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 15:09 zgadzam się z awg!! nie bierz NICZEGO, co Ci lekarz przepisał bez konsultacji z dziewczynami z forum! tylko ONE mają niezbędną wiedzę lekarską i tylko zgodna opinia co najmniej 10 z nich pozwala na jakieś działanie (w tym przypadku wzięcie syropu). to samo dotyczy innych rzeczy (np. badań zleconych przez gina. jeśli forum tego nie potwierdzi, nie ma sensu robić!!). Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 15:21 uwielbim Was, no uwiebiam ;PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 15:24 sinecod jest przeznaczony dla dzieci od 7 miesiaca zycia przynajmiej ten w kroplach Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 15:34 antyka, Ty nie uwialbiaj, Ty się wypowiedz!!!!!!!!!! bo na razie mamy TYLKO JEDNĄ opinię o tym cholernym syropie i co ma laska zrobić? dalej nie wie, czy zaufać lekarzowi, czy jednak jest on konowałem!! Odpowiedz Link Zgłoś
deela ja bym nie brala 13.02.07, 17:14 powszechnie wiadomo ze lekarze ginekolodzy czychaja dyszac mordercza nienawiscia do wszystkich fasolek azeby im krzywde zrobic :o Odpowiedz Link Zgłoś
agabelkner1 Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 17:28 dzieki teraz nic nie wiem a mecze sie jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
monikapie Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 17:50 doskonale Cie rozumiem. sama jestem w 5tc i od 3 tyg. (czyli od samego poczatku) kaszle jak pies (pozostalosc po przeziebieniu). ja bralam antybiotyk (duomox), pilam syrop z cebuli i Stodal -homeopatyczny. dodatkowo biore Mucosolvan i krople do nosa (ktorych raczejnie powinno sie uzywac w ciazy - kat. B). slyszlam i czytalam jednak, ze leki sa mniejszym zlem niz ma z tego powstac jakas infekcja. mnie dzis zaczelo pobolewac ucho i dostalam masc (tez z kat.B). wiem, ze pisze jak jakas lekomanka ale naprawde nie mam wyjscia. na szczescie kaszel pooowoli ustepuje i mam nadzieje, ze ucho tez przestanie bolec. strasznie sie martwie. poprzednia ciaze stracilam , ale tam przyczyna byla inna Odpowiedz Link Zgłoś
agabelkner1 Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 18:02 ja jestem w 25tc i po trzech infekcjach z antybiotykami ta jest najgorsza 40dych na termometrze,ból w piersiach,katar,kaszel jak.............. zdiagnozowano-ostre zapalenie oskrzeli,wirusowe zapalenie krtani najgorsze jest to ze mam w domu szpital !!!!!!ja chora moja córka chora i mąż też,ale z nim ten wirus obszedł sie łagodnie podobno to wirus i to groźny a że ja w ciązy i osłabiona to mnie złapał najmocniej Odpowiedz Link Zgłoś
monikapie Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 13.02.07, 20:08 agabelkner - a czy chorowalas w I trymestrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
agabelkner1 Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 14.02.07, 10:11 do 6 miesiąca tryskałam zdrowiem i siłą a potem jak sie zaczełło to sie nie potrafi skońcyć Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 14.02.07, 10:20 oglądałam mamo już kestem na tvn style i mówili że na kaszel można brać syrop stodail, wypowiadała się pani ginekolog, oglądałam reklamę tego syropu i pokazują kobietę w ciąży... więc chyba można, Odpowiedz Link Zgłoś
agabelkner1 Re: sinecod syrop?????????? od kaszlu 14.02.07, 13:27 przykro mi ale na pożądny kaszel to on nie pomaga wypiłam prawie 1 1/2 butelki i było gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
agabelkner1 Re: sinecod syrop? 14.02.07, 19:39 no!!!!!!!!!!! i to jaki ale trafiłam do szpitala na izbę przyjęć i tam ginekolog (((dobry ginekolog w naszym mieście) doradził mi sól emską podobno dobry i nirgroźny lek na zapalenie oskrzeli po to zeby lepij odksztuszac i nie kaszlec tak czesto Odpowiedz Link Zgłoś