annamamuska 21.02.07, 23:05 Nudności - temat stary jak świat. Może znacie jakieś domowe sposoby na nudności. Napój z imbiru, melisa?? A może jednak są lekarstwa na nudności. Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Nudności - domowe sposoby 21.02.07, 23:24 Na każdego co innego działa. Tabletki imbirowe, herbatnik zjedzony po przebudzeniu się, woda z miodem i cytryną na czczo, rumianek. Melisa działa na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmm110 Re: Nudności - domowe sposoby 22.02.07, 07:27 w 12 tyg. do stałam leki torecan w czopku ale u mnie i wymioty też były i się zdażają po imbirze ciśnienie mi malało a i tak mam małe..nic nie pomagało z domowych sposobów... Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosowa11 Re: Nudności - domowe sposoby 22.02.07, 21:22 Przy silnych mdłościach i wymiotach nie pomaga nic z domowych sposobów, albo tylko na 5 minut. Sprawdziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
annamamuska Re: Nudności - domowe sposoby 22.02.07, 21:39 ( A jakie jeszcze leki brałyście ?? Czy jest jakikolwiek sposób, aby to przetrwać ?? Wiem, ze ten temat już był wałkowany wiele razy, ale myślę, że nadal aktualny Odpowiedz Link Zgłoś
chuzrar Re: Nudności - domowe sposoby 22.02.07, 21:56 Mnie na razie nie jest niedobrze tylko w chwili, gdy coś przeżuwam, więc przeżuwam bez przerwy (już wiem, jak to się dzieje, że kobiety tyją w ciąży kilkanaście kilo...) - kupiłam sobie niskokaloryczne pieczywko Wasa, i różne owoce i tak pogryzam bez przerwy. Ale to dopiero 6 tydz. więc przypuszczam, że może być gorzej... :o( Jakoś kiepsko to Matka Natura wymyśliła... Odpowiedz Link Zgłoś
a_gadek Re: Nudności - domowe sposoby 22.02.07, 22:52 mi pomógł magne b6 - zalecenie lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosowa11 Re: Nudności - domowe sposoby 22.02.07, 23:24 Nie brałam żadnych innych leków niż torecan. Zażyłam zresztą tylko kilka torecanów jak już mi było okropnie nie do opisania. Większość czasu przeleżałam, biegałam tylko do kibelka wymiotować.Na chwilę pomagało mi parę łyków zimnej pepsi ( niezdrowej!).Przekonałam się, że lżej strawna jest kiełbasa od płatków owsianych na mleku. Oglądanie telewizji trochę odwracało uwagę od tych męczarni. Teraz brzydzę się wszystkich programów, które wtedy mnie zajmowały.Zrozumiałam co to znaczy chcieć umrzeć w razie gdyby męki miały się nie skończyć i w ogóle zyskałam więcej wspólczucia i zrozumienia dla potrzeb ludzi chorych i cierpiących. To wszystko da się wytrzymać, bo nie ma innego wyjścia. Wydaje się nie do wytrzymania a jednak....W ogóle to ciekawa jestem skąd się biorą mdłości u kobiet w ciąży?Podobno sprawa pozostaje dość zagadkowa. Od mojego lekarza słyszałam, że to uczulenie na męża ( pochodzące od niego obce białko).Życzę Ci wytrwałości no i żeby mdłości szybko się skończyły.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś