Dodaj do ulubionych

waga w górę!!

27.02.07, 09:55
witam dziewczyny. Jestem załamana bo moja waga rośnie w szybkim tempie. Z
wagi startowej 53 kg mam juz jakieś 67kg. Teraz jestem w 26tc.Jem normalnie,
bez obżarstwa i zachceianek, staram sie unikac słodyczy, pije dużo wody.Boje
sie że idac do porodu bede miała 80 kg jak nie wiecej.Czy ktoras z Was też ma
podobnie?
Obserwuj wątek
    • ulakoszula Re: waga w górę!! 27.02.07, 09:57
      Spokojnie, na pewno Twoja waga wróci do normy jakiś czas po porodzie.
      • marieroos Re: waga w górę!! 27.02.07, 10:05
        Sluchaj, mam podobniebig_grin Unikam wiec wagi jak ognia. No chyba, ze lekarz mnie
        zwazy. Ale wiem, ze po ciazy schudnebig_grin Gorszy jest dla mnie fakt, ze cycki i
        skora na brzuchu nie powracaja do poprzedniego stanu.
        • marcel991 Re: waga w górę!! 27.02.07, 10:42
          co do skóry to masz racje,jak była mała to była grubaskiem , potem waga
          stopniowo spadała. w liceum schudłam , potem znowu zgróbłam przed slubem waga
          znów spadła mi to 49kg i utrzymywała sie az do ciazy, ale pozostały roztepy na
          piersiach, udach i posladkach. mimo iz wyglądałam jak "przecinek" pozostała mi
          mała oponka na brzuszku. W spadku w wadze bardzo pomogły mi ćwiczenia.
          Ćwiczyłam az do ciązy, teraz nie wykonuje żadnych ćwiczen boje się gdyz
          pierwszą ciąże poroniłam, a w druga zaszłam juz po miesiacu. Mam taka nadzieje,
          ze po porodzie wroce do poprzedniej wagi.
    • uczula Re: waga w górę!! 27.02.07, 10:50
      Waga...tez unikam wagi.
      MOze dlatego ze lekko mi sie przytylo przed ciaza - doszlam jak nigdy do wagi
      63 kg...
      Teraz - 67 a to bylo gdzies w 18 tc.
      Boje sie myslec ile bedzie na koncu.
      w pierwszej ciazy przytylam 13 kg - po porodzie zostalo 3 i nie chcialo sie
      zmniejszyc.
      Bardzo trudno bylo mi zrzucic owe 3 kg, wrecz niemozliwe...a wtedy w 9 miesiacu
      wazylam 65 kg...
      W skore smaruje co sie da - kazdy balsam i oliwka jest dobry, no bo i tak
      niemilosiernie sie skora bedzie rozciagac. Wiec lepiej zeby byla elastyczna.
      Staram sie nie objadac, unikam slodyczy - zreszta nawet mnie nie ciagnie.
      Mam jedynie problem z zatwardzeniami - tez staram sie z nimi walczyc.
      Kazdego dnia smile.
      No i czekam powolutku na koniec.
      przede mna jeszcz 146 dni.

Pozdrawiam goraco.
    • edit38 Re: waga w górę!! 27.02.07, 10:50
      Ja właśnie kończę 25 tydzień. Na samym początku bardzo schudłam bo 6 kg w dwa
      tygodnie. Potem bardzo wolno przybierałam na wadze co mnie cieszyło ponieważ
      zawsze miałam problemy z nadwagą. Teraz ważę tylko 2 kg więcej niż przed ciążą
      ale co mnie przeraża to to że ostatnie 4 kg przytyłam w przeciągu miesiąca.
      Obawiam się że jak tak będzie dalej to do porodu będę wyglądać jak wieloryb sad
      • lenka30a Re: waga w górę!! 27.02.07, 11:18
        a widzisz, trzeba było nie jeść oscypków, straasznie kaloryczne sąbig_grin
        • marcel991 Re: waga w górę!! 27.02.07, 11:54
          hehhhh, oscypków jeszcze nie jadłam. Pytałam profilaktycznie bo dostałam od
          rodzicow, i tak ich nie zjem bo nie przepadam. hihih
    • azille Re: waga w górę!! 27.02.07, 12:39
      Waga startowa : 52 kg
      38 tc: 77 kg
      z tym ze sporo wody w tkankach
      czy sie przejmuje? nie ale gdybym jeszcze raz
      miala byc w 26 tc jadlabym zdecydowanie mniej
      slodyczy a wiecej owoców
      bo zlapac dodatkowe kg jest strasznie latwo
      a juz widze ze po porodzie bedzie placz i zgrzytanie zebami
    • mama.pysi Re: waga w górę!! 27.02.07, 12:55
      Ja tez jestem załamana wagąsad
      I ciąża (57.5 start) +12.5kg, jedzenie racjonalne, zdrowe i dodam,że słodyczy
      nie unikałam, bo miałam ochotę; 5tyg. po porodzie miałam starą wagę, a kilka
      miesięcy później ważyłam mniej niż przed ciążą;
      teraz II ciąża (start 53.5), obecnie 38tc - jeszcze 8dni przede mną, bo cc:
      liczę, że juz wiele nie przytyję a mam na + 17kg. Przeraża mnie to jak to
      zrzucęsad Przy córce karmienie piersią ze mnie wyciągało szybko tłuszczyk,
      zobaczymy, co będzie teraz.
      Pozdrawiam wszystkie mamy
    • marzenta84 Re: waga w górę!! 27.02.07, 16:55
      ja na starcie wzylam 54kg zawsze uwazalam na to co jem no ale jak zaszlam w
      ciaze powiedzilama sobie ze nie musze sie oszczedzac bo kiedy moge sobie
      pozwolic na zachcianki jak nie terazsmile no i doigralam sie jestem w 36tc ciazy i
      waze 70kg,. czuje sie jak wielorybsmile oj pozniej bedzie placz i zgrzytanie zebow
      jak to zrzucicsmile
    • kachna79 Re: waga w górę!! 27.02.07, 18:51
      Jesli rzeczywiscie nie przejadasz sie to zrob dokladne badania, bo cos jest nie
      tak. Moze to cukrzyca? Bede brutalna: takiej wagi nie zrzucisz szybko po ciazy.
      Postaraj sie jesc owoce i warzywa i duzo spaceruj.
      • c_izula Re: waga w górę!! 27.02.07, 23:14
        Kachna, nie przesadzaj-bez paniki.
        I.
        • marta76 Re: waga w górę!! 28.02.07, 00:20
          po takich wpisach można naprawde sie zdołować.sad(...waże 50 kg i przytyłam 12 kg
          i jestem wielorybem.....sad
          • uczula Re: waga w górę!! 28.02.07, 10:25
            12 kilo to.. niewiele...
            Nie martw siesmile
            wierz - naprawde.
            Problem zaczyna byc od 20 w gore...
        • kachna79 Re: waga w górę!! 28.02.07, 09:17
          Ja urodzilam w maju i z forum Maj2006 wiem jak trudno jest zrzucic kilogramy po
          ciazy. Mnie sie udalo, bo przytylam 10kg, ale jestem przy kosci wiec tak bywa.
          Nie chce nikogo straszyc tylko wiem, ze za kilka miesiecy bedziecie pisac jak
          Wam trudno zchudnac. Mysle, ze lepiej teraz sie postarac.
          • marta76 Re: waga w górę!! 28.02.07, 09:21
            Kachna nie o to chodzi.Chyba niepotrzebnie dopisałam się do tego wątku i
            naprawde nie chodzi mi o wyrzucenie jadu.Ja zaczynam ciążę z większą wagą niż
            dziewczyny piszą tu o sobie na koniec ciąży.Po prostu zrobiło mi sie jakoś tak
            mało przyjemnie słysząć,że dziewczyny które ważą w 9 miesiącu ciąży np 65 kg
            czują się wielorybami.Mam nadzieję,że to tylko taka przenośnia albo,że w
            stosunku do ich wago im ciężko.Bo zaczynam mieć poczucie,że na tym forum sa same
            dziewczyny ważące po 50 kg przed ciążą a reszta chyba nie zachodzi w ciążę a
            jak zachodzi w ciążę to chyba w takim razie musi zamknąć się w 4 ścianach ,bo
            waży np 80 kg na koniec albo więcejsmile
            • kachna79 Re: waga w górę!! 28.02.07, 09:30
              Wierz mi ja wazylam ponad 50kg przed ciazasmile Ale w calej sprawie chyba chodzi o
              to zeby jak najlatwiej wrocic do wagi sprzed ciazy. To co napisalam to nie zadna
              zlosliwosc. Identyczna dyskusja toczyla sie na tym forum kiedy bylam w pierwszej
              ciazy i stad moja moze niezbyt mila opinia.
              Z wlasnego doswiadczenia moge polecic duzo ruchu: spacery (zima nam na to
              pozwala), basen itp. Poza tym, ze utrzymamy forme to jest szansa na lzejszy porod.
              • marta76 Re: waga w górę!! 28.02.07, 09:41
                nie rozumiemy się.Ja też nie uważam,że przytycie 20 kg w ciązy to ma byc
                normą.Chodzi tylko o to,że ostatnio widzę taki trend (nie tylko tutaj) na takie
                niezdrowe podniecanie się waga,szczególnie niską.Oczywiście,że rozumiem każda z
                nas chce byc atrakcyjna ,ale jak dla mnie pisanie że 65 kg w 9 miesiącu ciązy to
                masakra to duża przesada.Nie chcę bić piany,tylko widzę,że osoby z większą wagą
                "startowa" nie za często zabierają głos w podobnych wątkach.Może właśnie
                spowodowane jest to tym,że trochę wtedy głupio się przyznać ( w obliczu
                wcześniejszych odpowiedzi),że np waże 70 kg jestem w 3 miesiącu ciąży i czuję
                sie ładnasmile
            • uczula Re: waga w górę!! 28.02.07, 10:31
              no.. wiesz..
              jak mialam 23 lata to tez wazylam 65 kg w 9 miesiacu ciazysmile...
              to bylo 15 lat temusmile.
              No i ja ciagle mam nadzieje, ze wroce do tej wagi sprzed ciazy - czyli 50 kg
              wtedy.
              To takie moje marzenie. Kazdemu wolno marzyc - prawda?
              teraz waze juz 17 kg wiecej.
              Wiec nawet jak po ciazy zostanie nieco to i tak bedzie to wyzwanie ze hej.
              Ale ja podchodze do tego zdrowo - nie bede przemeczac sie dietami.
              Trzeba radykalnie zmienic styl zycia - wtedy sie chudnie. i u mnie takie
              podejscie skutkuje.
              Wiec bede walczyc. I tyle smile.
              A to ze ciezko sie czlowiek czuje w 9 miesiacu - pewnie ze ciezko, bo srodek
              rownowagi sie przesuwa ku przodowi smilesmile
              I to kazdemu, niezaleznie od tego czy wazy 65 czy 80 smile
              Ostatni miesiac za kazdym razem do lekkich nie nalezy smile

poki co - kopie smile
    • aslanis Re: waga w górę!! 28.02.07, 01:29
      ja tez jestem wielorybem big_grin
      jest nas wiecej to załóżmy klub big_grin
      przed ciążą 50 kg, teraz 35tc i juz + 14 kg sad i tez się nie obżeram, ale
      kurcze coś jeść muszę..... fakt, mało się ruszam, ale to dlatego, że mnie
      wszystko boli, kręgosłup, kolana, biodra.....
      ehhh, a może mój organizm wie co robi? może to maleństwo jest coraz większe?
      • asidoo do marzenta84 28.02.07, 08:32
        Przecież to więcej tylko o 16 kg. Ciąża cała waży około 11, to 5 kg szybko
        zrzucisz jak nie będziesz się obżerała po porodzie. Przy dziecku tyle trzeba
        zrobić, że będziesz wirować się jak kołowrotek i zrobisz się cienka.
    • ula207 Re: waga w górę!! 28.02.07, 09:50
      witaj
      ja tez jestem w 26 tc a moja wagą startową bylo 56 kg,teraz mam 68...wiec nie
      jestes sama...pytalam gina,mowil ze dobrze jest zeby nie tyc wiecej niz 0,5 kg
      tygodniowo,
      u mnie poprostu samo leci w gore,nie wiem z czego,przeciez sie nie obzeram,ale
      nie martw sie,zbijemy kg na spacerach z maluszkiem,pozdrawiam
    • boazeria Re: waga w górę!! 28.02.07, 09:50
      Mi lekarz powiedział, że w ciąży mogę przytyć 9-12 kg max. Haha.
      Warzyłam 66kg. Teraz 21 tydzień i mam 10 kg do przodu. Dodam, że się nie
      objadam, nie jjem za dwoje, nie przepadam za słodyczami. Mam chęć tylko na
      warzywa i owoce ale też bez przesdy.
      Żeby zajść w ciążę leczyłam się 3 lata. Podczas kuracji hormonalnych z 48kg
      przytyłam 18 kg na 66kg. Byłam załamana bo wcześniej chodziłam w szpileczkach i
      spódniczkach a faceci gwizdali na mój widok a teraz czuję się beznadziejnie bo
      nawet majtek nie ma u nas w moim rozmiarze seksownych.
      Ale wszystko wynagordziło mi to że jestem w ciąży i będę miała synka smile Pewnie
      w ciąży przytyję minimum 30kg ale trudno. Trzeba będzie się potem wziąść za
      siebie- opieka nad dzieckiem, dietka, spacery.
      • lee_a Re: waga w górę!! 28.02.07, 09:57
        a ja sie martwie czyms przeciwnym - przed ciązą waga 64kg, teraz 19tc i tylko
        niecały kilogram na plusie... jem normalnie, niczego sobie nie odmawiam.
        Róznica w odżywianiu dość duża, bo przed ciążą zjadałam mnóstwo słodyczy, dużo
        czekolady, teraz nie mam w ogóle ochoty na słodkie, więc chyba to ma duży wpływ
        na przybieranie... jem duzo owocow, jogurtow...
        • inga12345 Re: waga w górę!! 28.02.07, 11:48
          no wlasnie, czesto czytam o tym, ze dziewczyny wazace 65 kg czuja sie jak
          wielorybysmile w takim razie ja przed ciaza bylam wielorybemsmile
          poczatkowo jak czytalam, ze ktos przytyl raptem kilka kg i jest zrozpaczony,
          coz, nie bylam wyjatkowo pozytywnie nastawiona, choc z drugiej strony to pewnie
          dla danej osoby duzy problem...
          na poczatku ciazy 65, obecnie 34 tc +16,5 kg, wzrost 171cmsmile
          pewnie, ze nie jestem rozanielona, tym niemniej wiem, co i jak jadlam i nie mam
          sobie wiele za zarzucenia!
          trudno, po porodzie bede na diecie i tyle!
          postanowilam wiec, ze nie bede z tego powodu cierpiala i rwala wlosow z glowy!smile
          pozdrawiam wszystkich, no szczegolnie te dziewczyny, ktore naprawde przytylysmilesmile
    • metanira Re: waga w górę!! 28.02.07, 16:24
      A ja w pierwszej ciąży do 11 tygodnia nie przytyłam ani grama i nic nie było
      widać. I okazało się, że to puste jajo sad Teraz kończę 4 miesiąc i przytyłam ok.
      7 kg (nie objadam się, nie jem słodyczy). I brzuszek mam spory. Rzecz jasna,
      moja waga mnie nie zachwyca, ale najważniejsze, że z dzieckiem jest wszystko ok
      smile "Jedzeniowo" nie mam sobie zbyt wiele do zarzucenia, więc co mogę zrobić?
      Przecież się nie zabiję wink a coś jeść muszę.
    • stolarskaa Re: waga w górę!! 28.02.07, 16:30
      Witam!! Nie martw sie tak,ja zaczynałam od podobnej wagi jak Twoja,a obecnie
      waże 64 kg,a jestem w 28tyg.ciąży.Wiadomo,ze najwiecej tyje się w ostatnich
      3miesiacach,ale najwazniejsze,zeby dzidzius był zdrowysmile).Pozdrowienia dla
      wszystkich przyszłych mam...
      • angela2711 Re: waga w górę!! 28.02.07, 20:29
        Witam
        Nie ma co sie denerwowac w pierwszej ciazy z synem przytylam 22kg jedzac same
        owoce i warzywa bo tylko na nie mialam ochote i po porodzie zgubiłam dosc
        szybko karmiac piersia. Teraz jestem w drugiej ciazy w 40tyg i przytylam
        25kg.Od 6mies. tylam miesiecznie 4kg ale z coreczka jem same slodycze.
        Pozdrawiam
        • awonas Re: waga w górę!! 28.02.07, 22:10
          Jestem w 24 tyg. ciąży i mam na plusie 8 kg. Tycie jest dla mnie trudne, bo
          wiele lat zmagałam się, by ważyć poniżej 60 kg. Przed ciążą kilka lat
          utrzymywałam wagę 54 kg i byłoby OK, gdyby cały tłuszcz chciał rozłożyć się
          równomiernie na całej sylwetce, a nie upodobał sobie tylko biodra i uda. Siostra
          stwierdziła, że składam się jakby z dwóch części. Niższa waga jeszcze bardziej
          uwydatniała dysproporcje. Naprawdę dziewczyny ważące ponad normę mogą być ładnie
          zbudowane. Dużo znaczy jędrne ciało. Marzeniem jest brak skórki pomarańczowej i
          rozstępów, wyprysków. Poza tym ładny uśmiech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka