sylpal13 Re: po czym poznac ze wody sie sacza 14.03.07, 10:03 Słyszałam o wkładkach, które można zakupić w aptece (pewnie trzeba zamówić) które zabarwiają się jeśli wody się sączą. u mnie jak bałąm sie ze sie sączą poszłam do lekarza i ginka zbadała jakimś paierkiem nie zabarwił się, więc to nie były wody, tylko taki bardzo rzadki śluz. Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: po czym poznac ze wody sie sacza 14.03.07, 10:34 z wątku: www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=293643&highlight=papierek+lakmusowy#293643 "Słyszłam, że w identyfikacji tego czy wyciekają nam wody płodowe czy jest to naturalna ciążowa wydzielina przydatne są papierki wskaźnikowe (lakmusowe). Jeśli na wkładce są wody płodowe papierek lakmusowy zabarwia sie na zielono/niebiesko Jeśli wszystko jest w porządku (naturalna wydzielina) to na żółto/pomarańczowo. Takie papierki można kupić w sklepach z odczynnikami chemicznymi " tzn wody maja odczyn zasadowy w przeciwienstwie do wydzieliny z pochwy a napewno wody płodowe sa przzroczyste, a wydzielina z pochwy nie tez slyszalam o tych podpaskach hmmm ale sama nie probowalam Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: po czym poznac ze wody sie sacza 14.03.07, 10:40 Te wkładki w aptece kosztuja ok. 150 zl. Ja kupiłam papierki lakumsowe w hurtowni chemicznej. 100 za 11 zl. Jak do tej pory to nic mi nie cieknie, tzn nie wody Odpowiedz Link Zgłoś
boazeria Re: po czym poznac ze wody sie sacza 14.03.07, 18:07 Wody płodowe na pewno nie sa przezroczyste... Mialam aminopunkcje w 15 tygodniu i widzialam dosyc duza ilosc plynu w strzykawie. Maja kolor jak jasny mocz i plywaja w nim strzepki czegos. Teraz nosze wkladke ale w zyciu sama bym nie odroznila czy wydzielina na wkladce to wody, mocz czy jakis sluz Odpowiedz Link Zgłoś
c_izula Re: po czym poznac ze wody sie sacza 14.03.07, 11:12 Moje wody plodowe byly lekko rozowawe, dodatkowo bardziej wodniste od sluzu Pozdrawiam Izula Odpowiedz Link Zgłoś
mich_b Do ALFY156 14.03.07, 15:34 Powiedz proszę gdzie kupiłaś takie papierki i w jakim zakresie ph. Dzwoniłam do hurtowni , a tam mi powiedzieli, że takie papierki trzeba zamawiać i to na dodatek co najmniej 5 opakowań! Odpowiedz Link Zgłoś