Dodaj do ulubionych

NOSPA- doraźnie, czy codziennie?

30.03.07, 17:12
Jakie macie zalecenia od lekarzy? Czy bierzecie tylko jak miewacie skurcze ,
czy raczej juz zapobiegawczo wg wskazań? Pytam bo do wizyty jeszcze ponad 3
tygodnie a jakieś dziwne mnie skurcze dopadają...nie wiem czy mogę sobie
wziąść NOspe? i W jakich dawkach?
Dzieki za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • mira-75 Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 17:16
      A w którym jesteś miesiącu?
      • effibris Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 17:17
        14 tydzień.
        • mira-75 Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 17:23
          To dość wcześnie je czujez. Mój gin powiedział ,żebym brała doraźnie tabletkę
          No-spy w razie pobolewania lub skurczu. Max.3 tabletki na dobę. A nie masz
          możliwości zadzwonić do swojego gina, żeby się skonsultować?
          • effibris Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 17:31
            Jak na złość ma wolne , więc Was pytam o radęsmile
            • mira-75 Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 17:56
              effibris jak weźmiesz doraźnie tabletke i zobaczysz czy zadziała to nic złego
              się nie stanie. Poza tym na skurcze dobrze robi tez magnez ale ilośc to chyba
              powinien zlecić lekarz.
              • calineczka78 Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 19:32
                To cytat z innego tematu wiec radzę jednak zapytać lekarza bo teraz to już nic
                nie jest oczywiste.(Witam,byłam dziś z syne u logopedy i pani pytała się czy w
                czasie ciąży brałam no-spę ,zaraz z początku wziełam kilka
                tabletek,dowiedziałam się ,że no-spa powoduje wiotkość języka u dzieci ,co
                wiąże sie potem z wadami wymowy,teraz jestem znow w
                ciąży i jak na razie nie brałam jej ,myślę że coś w tym jest,a czy Wy
                słyszałyście kiedyś o tym,napiszcie.
                Pozdrawiam Ania)
                • sarpat Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 19:43
                  Nie no z tą logopedą to jakaś przesada, prawie połowa kobiet w ciąży bierze nospe- nawet w szpitalu ją dają i podobno jest nie szkodliwa. Ja brałam w drugiej ciąży a teraz brałam w trzeciej do 4 m-ca ( obecnie 22tyd)ponieważ mialam skurcze z bólem podbrzusza i jak na początku ciąży byłam w szpitalu to też nic innego nie dostałam jak nospe tylko w zastrzyku. Jeśli chodzi o dawkowanie to zależy od tych skurczów które sie ma, ale tą zwykłą- nie podwójną dawke można brać codziennie najlepoiej 2-3 razy na dobe. Aha moja córcia z 2 ciąży ( brałam nospe ) nie ma problemów logopedycznych, a syn z 1 ciąży ( nie brałam Nospy) miał te problemy- haha
                  • imbirka Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 19:49
                    > Nie no z tą logopedą to jakaś przesada, prawie połowa kobiet w ciąży bierze nos
                    > pe- nawet w szpitalu ją dają i podobno jest nie szkodliwa.
                    Podobno to trochę mało, jak na pewność ze lek w ciąży jest bezpieczny. W
                    szpitalach różne rzeczy robią, np. podają w czasie porodu Dolargan, który jest
                    narkotykiem i nie powinien być stosowany. W Polsce Nospa przepisywana jest jak
                    cukierki, jakoś w innych krajach UE kobiety w ciąży sobie radzą bez niej.
                    • edzia.79 Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 30.03.07, 21:18
                      biore no-spe forte od ok 14tc 2 razy dziennie.obecnie nie pracuje i skurcze troche ustapily lub nie sa tak dokuczliwe wiec ograniczam do jednego proszka.
                      moj lekarz powiedzial ze lepiej brac no-spe niz wprowadzac dodatkowe leki uspokajajace skurcze min.zastrzyki.
                      z synem tez bralam ale raczej w poznej ciazy z jego wymowa wszystko ok (zaczal mowic bardzo wczesnie)
                      • magducha78 Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 31.03.07, 08:20
                        jesli boli cie brzuch to wez, mozna 3 max forte. i skonsultuj z lekarzem te bole
      • trojaczki1 Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 31.03.07, 23:45
        ja biore coś podobnego co dzień od 15 tygodnia mówią ze do konca to bede brała
    • katrem Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 31.03.07, 09:54
      biorę od początku ciąży nospę forte
      3 razy dziennie
      • ariana1 Re: NOSPA- doraźnie, czy codziennie? 01.04.07, 19:53
        Ja brałam tak jak poprzedniczka. Mniej więcej od połowy ciąży do końca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka