Dodaj do ulubionych

pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!!

12.04.07, 11:47
Według @ jestem w 8 tygodniu,nie widoczny jest pęcherzyk .Czy któraś tak
miała a póżniej okazało się ,że wszystko jest dobrze.Cieszycie się swoimi
maleństwami
Obserwuj wątek
    • 1diavola Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 15:33
      Może masz długie cykle i owulacja nastąpiła później i płód jest dużo młodszy
      niż z terminu miesiączki. Druga opcja to ciąża pozamaciczna. Powinna byc
      widoczna potem w usg. A bHCG na który tydzień masz wynik?
      • polpotworek Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 15:59
        Pecherzyk zóltkowy znajduje sie w pecherzyku ciązowym. Pecherzyk ciązowym
        widoczny jest najczesciej po terminie miesiaczki, pozniej widac w nim pecherzyk
        zóltkowy i zarodek, w pozniejszej ciązy nie jest widoczny juz pecherzyk
        zóltkowy.
        Pecherzyk zoltkowy stanowi jedną z blod plodowych i jest widoczny we wczesnej
        ciązy, odzywia zarodek, pelni taka funkcje jak zóltko w jajku kurzym. smile

www.maluchy.pl/artykul/178
        U mnie w 8-9 tyg ciązy bylo jeszce widac pecherzyk zoltkowy, w 10-11 juz nie.
        • polpotworek Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 16:02
          To w koncu nie widac pecherzyka ciązowego w macicy czy pecherzyka zóltkowego w
          pecherzyku ciązowym? smile
    • malgosiek2 Re: Przeniesione z forum "W oczekiwaniu" 12.04.07, 16:41
      • Re: pęcherzyk żółtkowy!!!!!!!!!!1 IP: 82.160.81.(674)
      polpotworek 12.04.07, 15:52 + odpowiedz

Pecherzyk ten jest widoczny w bardzo wczesnych ciązach jedynie, pozniej widac
      juz tylko plód. Co lekarz powiedzial na ten temat? Czy z dzidzią jest oki?
    • anetaa77 Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 16:54
      Moja koleżanka też tak miała i okazało się, że to ciąża pozamacicznasad(((.
    • aneta9946 Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 17:23
      dokładny wynik usg w jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy średnicy 27mm bez
      echa zarodka ;pęcherzyk żółtkowy nie widoczny;dodam jeszcze ,że mam dwa
      torbiele w jajniku prawym 22i35mm.21 mam kolejne usg ;bardzo się boję o tą ciążę
      • polpotworek Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 18:11
        Kochana a lekarz cos sugerowal?
        Nie chce tu nic zlowieszcyc ale mozliwe ze to pusty pecherzyk. sad
        Pecherzyk ciązowy jest juz na tyle duzy ze zarodek powinien byc widoczny.
        • polpotworek Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 18:13
          Przepraszam Cie najmocniej, echo to bicie serca wiec rozumiem ze malec jest w
          pecherzyku a brakuje zóltka. A zarodek ile ma mm?
          • andaba Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 18:18
            Polpotworku, brak echa zarodka, to znaczy tyle, co nie widać zarodka sad
        • andaba Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 18:16
          Ja miałam rzekomo pusty pecherzyk (7 tydzień) nie było zarodka, ale był widoczny pecherzyk żółtkowy. Potem był i pecherzyk i zarodek. Po kolejnym tygodniu jest tylko zarodek.
    • aneta9946 Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 18:46
      lekarz który robił usg powiedział tylko ,że jak dostanę krwawienie to mam
      jechać od razu do szpitala a kolejne usg ma wszystko wyjaśnić;powiedział ,że
      nieraz tak się zdarza ,że zarodek jest później.Nie wiem tylko co będzie jak
      znowu okarze się ,że nie ma zarodka czy czekać dalej czy iść do szpitala.Czekam
      na dziecko z utęsknieniem strasznie się boję.Jeszcze jedno dostałam całą listę
      badań które powinnam zrobić na początku ciąży i nie wiem co w takim przypadku
      teraz robić te badania czy nie; wizytę mam dopiero 24 u swojej gin
      • ag_nes Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 19:17
        Ja napiszę ze swojego doświadczenia:

Jednego dnia byłam na usg szpitalnym, więc powinien być wypas, a widoczny był tylko pęcherz płodowy, w środku zarodek lekko pulsujący, ale nic dokładnie niewiadomo było. Na drugi dzień dostałam plamień i pojechałam do innego szpitala - tam już było pięknie widać i pęcherz płodowy, ciałko zółte i zarodek z serduchem. Radzę zrobić dobre USG.

A plamienie... jestem w 26 tygodniu ciąży i właśnie młoda mi nakopała tongue_out
    • aga_n20 Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 19:39
      trafiłam do szpitala z plamieniem test ciążowy pozytywny na usg widoczny był
      pęcherzyk żółtkowy bez zarodka po tygodniu następne usg i też nic nie widać
      lekarz wypisał mnie do domu i po 2 tygodniach kazał przyjść na wizytę to były
      najdłuższe i najgoirsze 2 tygodnie ale zrobił usg i wszystko ok było widać już
      zarodek więc poczekaj i zrób później usg i będziesz miała pewnośc tylko
      najgorsze jest to czekanie ale bądź dobrej myśli
      • polpotworek Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.07, 20:37
        Dziekuje za sprostowanie z tym echem. smile
        Na nastepnym usg powinno juz byc widac zarodek smile Badz dobrej myśli, krwawienie
        moze niestety potwierdzacze ciąza nie rozwija sie prawidlowo ale myśl o tym ze
        maluszek smile
    • aneta9946 Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 13.04.07, 11:05
      dzięki za słowa otuchy jest mi lepiej cały czas myślę ,że noszę moje maleństwo
      w poniedziałek idę na bete zobaczę co mi wykaże
    • iwaolej Re: pęcherzyk żółtkowy !!!!!!!!!!!!!!!! 13.04.07, 14:53

-u mnie tak było w 8 tyg. ciąży
      dokładnie jak u Ciebie
      na lepszym sprzęcie okazało się że wszytsko ok ale nieźle mnie nastraszyli
      było bijące serduszko i wymiary zgodny z tygodniami

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka