Dodaj do ulubionych

CZEKAM NA CUD!!!

20.04.07, 15:15
Jestem drugi raz w ciąży - jestem i nie jestem sad(. Wg lekarza powinien to
być już 7 tydzień a nie stwierdził akcji serca, drugi lekarz potwierdził to
samo. Na testach wychodzą cały czas dwa paseczki, spałabym po 20 godzin na
dobe no i nic nie boli. Zażywam luteinę, staram się myśleć pozytywnie ale w
środku coś wyje - jak można normalnie funkcjonować jak lekarze odbierają
nadzieję i każą "czekać aż natura sama dokona selekcji?" Czy jest możliwe
żeby po prostu dzidzia jeszcze nie urosła - ok 20 marca mogło dojść do
poczęcia... Niech mi ktoś odpowie...
Obserwuj wątek
    • kasia-j Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 15:21
      robiłaś badania z krwi (HCG) ?
    • burda3 Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 15:23
      "Wiara czyni cuda.." tyle moge napisac mądrego- całym sercem, życzę Ci zdrowego
      Dziecka.
      Trzymaj się ciepło
      asia
    • stefania123 Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 15:55
      nie mozna byc trochę w ciąży, albo się jest, albo nie. Test ciązowy wyjdzie
      pozytywnie nawet po porodzie. Oczywiscie zycze wszystkiego dobrego.
      • katblo Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 16:06
        Właśnie o to chodzi że ja teraz nie wiem czy jestem w ciąży czy nie...Wszystko
        się rozstrzygnie w tym tygodniu. Za tydzień mam się zgłosić do
        szpitala...Miejsca sobie nie mogę znaleźć...Pęcherzyk jest ale fasolki nie ma -
        albo jeszcze nie urosła albo już nigdy nie urośnie mój Aniołek... więc naprawdę
        nie wiem czy jestem w ciąży, czy już nie...sad(
        • andaba Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 16:36
          U mnie się wydarzył.
          Siedem tygodni, jeden dzień - diagnoza (wystawiona przez trzech lekarzy) - pusty pęcherzyk.
          Poszłam tydzień później umówić się na zabieg. Był w pęcherzyku nie tylko zarodek, ale i bijące serce.
          • katblo Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 18:51
            DZIEKUJĘ!!! Niech Ci Bóg błogosławi za tę wiadomosc ktora dodaje mi wiary i
            siły, ja chcę wierzyć ze ONO we mnie zyje. Dziekuje a jestes jeszcze w ciazy?
            • andaba Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 19:56
              Jeżeli to do mnie, to tak - 11 tydzień.
        • bialka Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 20:56
          Hej, u mnie drugie dziecko: według OM 10tc, wg wykresu temperatury koło 6,
          lekarz postawił diagnozę- puste jajo płodowe, cuda się zdażają, ale proszę sobie
          nie robić nadzieii. kazał zbadać jeszcze u kogoś po2-3 dniach. Odczekałam
          tydzień, żeby mieć pewność. Było i dziecko i serce, z obmiarów 6t4dni, co
          pokrywało się z moimi wyliczeniami (nie co do dnia, ale tygodnia owszem). Może
          do zapłodnienia doszło trochę później? Ja też myślałam, ze oszaleje czekając. Do
          tego mialam niski progesteron, odklejjającą się kosmówkę i plamienia. Był ostry
          doping hormonalny i mała skończyła wczoraj 9 miesięcy. Bądź dobrej myśli.
          Trzymam kciuki.
    • ika1 Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 20:59
      ja walsnie tak mialam.z obliczen od ostatniej miesiaczki powinnam byc w 6
      tygodniu,ale pozniej okazalo sie ,ze do zaplodnienia doszlo 2 tyg.pozniej i
      dlatego to byl dopiero 4 tydzien.gin wystraszyl mnie mowiac,ze to moze byc
      ciaza pozamaciczna,a to poprostu byla za wczesna zeby bylo jeszcze cos widac.po
      paru dniach zarodek juz byl widoczny.
    • e-millie Re: CZEKAM NA CUD!!! 20.04.07, 21:15
      zrób badanie bety, jeśli jesteś w ciąży, pokaże w którym tygodniu, a jak zrobisz
      dwa dni pod rząd i będzie odpowiednio rosła, to masz pewność smile
      trzymam kciuki!
      e-millie
      • sabka22 Re: CZEKAM NA CUD!!! 21.04.07, 09:33
        Mysle ze jestes w ciąży tylko poprostu nie widac jeszcze serduszka,nie rozumiem
        tylko dlaczego lekarz twierdzi ze to 7tydz?skoro zapłodniene było 20marca a
        tygodnie ciąży liczy sie od dnia ostatniej miesiączki to wg mnie jest to 5-
        6tydz.
    • niemogewtouwierzyc Re: CZEKAM NA CUD!!! 21.04.07, 09:41
      A oto moja historia: do zaplodnienia doszlo ok. 24 stycznia, pierwsza wizyte
      mialam 21 lutego, wtedy nie bylo widac nic, tylko pusty pecherzyk, 2 dni
      pozniej juz "cos" plywalo, ale byla to malenka plamka i echu serca nie bylo
      mowy, zbadalismy je dopiero 1,5 tygodnia pozniej! Wiec glowa do gory, na pewno
      wszystko jest ok smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka