Dodaj do ulubionych

depilatory a ciaza

20.05.03, 18:23
no wlasnie jak to jest?? obrosnieta jak maupa nie moge chodzicuncertain fuj.....
golic nog maszynka nie bede bo potem mezczyzna wyprowadzi sie z lozka
twierdzac ze go moj zarost klujeuncertain
z uporem maniaka uzywam depilatora w kremieuncertain i znow sie zastanawiam:
przenika do lozyska czy nie?? wydaj mi sie ze nie przenika przez wierzchnie
warstwy skory bo przeciez bysmy sie potruly....
co wy robicie ze zbednym owlosieniem na nogach??
iz

Obserwuj wątek
    • justakoko Re: depilatory a ciaza 20.05.03, 20:06
      ja używam depilatora mechanicznego firmy philips,polecam,nic nie boli a dłużej
      mam gładkie nogi.
      Pozdrawiam.
    • mamapoli Re: depilatory a ciaza 21.05.03, 07:30
      Też używałam depilatora elektrycznego. Najkomiczniejsza była końcówka ciąży -
      duży brzuch "nieco" przeszkadzał i nie byłam w stanie sama wydepilować sobie
      nóg. Więc zatrudniłam męża. Cóż to było za przeżycie dla niegosmile)) Oczywiście
      mimo moich wskazówek nie zrobił tego dokładnie. No i musiało już tak zostać bo
      nie chciałam nadużywać jego cierpliwoścismile
      Pozdrawiam
      Anka
      • maducha13 Re: depilatory a ciaza 21.05.03, 12:29
        ja probowalam uzywac depilatora w poczatkach ciazy (przed systematycznie), ale
        niestety moj prog bolu strasznie sie obnizyl i nie jestem w stanie tego
        wytrzymac. Zostaja mi maszynki jednorazowe smile
        Pozdrawiam.

Maducha
        • lidqa Re: depilatory a ciaza 21.05.03, 14:03
          Ja mam naprawde duzy problem z tym bo mam hirsutyzm wiec uwierz ze wielu rzeczy
          probowalam. Mnie depilator boli ale polecam wosk. Ja depiluje nogi nawet na
          udach. Wiadomo ze nie jest to przyjemne ale naprawde da sie wytrzymac. I
          polecam pomoc meza bo przynajmniej ja sama nie umiem sobie poradzic
    • dz_joanna Re: depilatory a ciaza 21.05.03, 16:07
      Ja do piątego, no prawie szóstego miesiąca chodziłam na wosk do kosmetyczki
      (całe nogi, żeby było pięknie i gładko smile). Teraz (połówka siódmego miesiąca)
      używam elektrycznego depilatora. Co ważne, nie dopuszczam do nadmiernego
      zarośnięcia, więc zostają poprawki co tydzień - dwa, co zdecydowanie mniej
      boli. Jeszcze sobie radzę sama, ale chyba niedługo potrzebna będzie pomoc męża.
      Już go widzę w akcji!!! smile
      Joanna
    • agusiek1 Re: depilatory a ciaza 23.05.03, 18:10
      ja do 7-mego miesiaca uzywalam depilatora elektrycznego ale przestałam i
      przerzuciłam się na nieszczęsne maszynki jednorazowe.
      Nie golę się depilatorem bo jakby nie było to boli a podobno maleństwo również
      czuje ból razem z nami.
      Jeżeli chodzi o kremy do depilacji jest to chemia, więc moim zdaniem nie
      powinno się ich używać. Słyszałam, że smarowanie niektórymi kremami tj. na
      cellulitics również nie jest wskazane.
      Co wy o tym sądzicie czy naprawdę nasze dzidzie mogą odczuwać pewien dyskomfort
      gdy jego mama używa takiego depilatora czy jest to przesada z mojej strony.
      (chce zaoszczędzić dziecku niepotrzebnych stresów)
      Pozdrawiam
      Aga z 33 tygodniową dzidzią
      • lidqa Re: depilatory a ciaza 23.05.03, 22:47
        mi sie wydaje ze ciu przesadzasz. Jesli jest tak jak mowisz to moje dziecko
        jest strasznie biedne bo mnie non stop bola plecy bardzo. Przeciez dzidzia ma
        tam cieplo miekko i ciszej i jesli cos mu przeszkadza to moze to byc stres
        zwiazany z depilacja ale nie bol
        • koko102 Re: depilatory a ciaza 26.05.03, 16:50
          Tez mi sie wydaje, ze to lekka przesada. Przeciez dziecko nie odczuwa bolu tak
          jak my. Tzn. tak mi sie zawsze wydawalo. Takze jestem w szoku, napiszcie co o
          tym sadzicie?? Ja na poczatku ciazy mialam koszmarne bole glowy, przeciez
          dziecko nie moglo tego odczuwac!! Jasne, ze nie , to jakas bzdura. Moglo
          jedynie odbierac moj stres i czuc jakis dyskomfort z tym zwiazany. Ale bol??
          Nie, nie sadze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka