Dodaj do ulubionych

Jednak CC...

01.05.07, 12:37
wczoraj się okazało, że mój malec jest leniwy i jednak się nie ustawił główką
w dół, więc za tydzień cc.
w związku z tym kilka pytań:
jak wygląda znieczulenie podpajęczyn., w jaki sposób się je zakłada, jakie
efekty potem, jak długo?
jak to jest w trakcie? czy czuć jakieś szarpanie itp?
jak wyglądają dni w szpitalu- czy też jest obfite krwawienie, czy konieczne
majtochy jednorazowe i gigantyczne podpaski?
Obserwuj wątek
    • juliegianni Re: Jednak CC... 01.05.07, 12:59
      Ja miałam to znieczulenie, nie boli. W trakcie nic nie czułam, żadnych szarpań.
      Niewład w nogach trwał 5-6 godzin ale to sprawa indywidualna.Przez dobę nie
      podnoś głowy bo będzie cię potem koszmarnie bolała.Krwawienie średnie- w
      trakcie cc wyczyszczą ci całą macicę więc krwawi tylko rana po łożysku. Weź
      majtki z siatki i podkłady bella. W szpitalach czasami dają ligninę ale się
      upewnij. Plamienie trwało u mnie 3 tygodnie.Pod koniecf wystarczały wkładki.
      Nie bój się da się to przeżyć.Boleć będzie cię brzuch ale i to minie. Powodzenia
      • basiaikrzys Re: Jednak CC... 01.05.07, 13:56
        Ja mam podobne odczucia jak juliegianni. Znieczulenie nic nie bolało, trzeba
        tylko zrobic koci grzbiet najbardziej jak to możliwe - tak mówił anestezjolog -
        wtedy łatwiej je zrobic. Później poczujesz cieplo od stóp, poczekają jeszcze
        chwilkę i zabierają się "do roboty". Podczas operacji nic nie czuc, ani bólu
        ani szarpnięc, pełny konfortsmile Ja nawet się nie zorientowałam kiedy wyciągneli
        małego - myślałam, że jeszcze nie zaczeli - ponieważ rozgadałam się z
        anestezjologiem. Później czyszczą, ale tego również nie czuc, zaszywają i
        gotowe. Czucie w nogach odzyskuje się powoli ja najpierw w lewej po 2-3
        godzinach później w prawej nodze. Pełne odzyskanie czucia po około 6-7
        godzinach. Najgorzej jest wstac pierwszy raz, ale to jak po każdej operacji.
        Krwawienie nie zbyt duże, około 2 tygodni. Głowa do góry najważniejsze to dobre
        nastawienie. Ja okropnie się bałam a naprawdę szkoda nerwów. W razie
        jakichkolwiek pytań pisz - chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Basia
        • agular jeszcze nic nei przesądzone.. 01.05.07, 15:30

• agular Re: jeszcze nic nei przesądzone.. 01.05.07, 15:31
            jescze nic nie jest pewne ze dziecko sie nie przekreci w tym tyg. Moja
            kolezanka jechała tez juz na planowane cc bo mały sie nie przekrecil i w
            szpitalu zrobili usg i okazalo sie ze dziecię sie przekrecilo :smile i spowrotem
            do domu czekac na akcję smile
            • ania81ania Re: jeszcze nic nei przesądzone.. 01.05.07, 15:45
              wiem, nie miałabym nic przeciwkosmile zwłaszcza że mały nie jest olbrzymem
              ale mam zwyczaj panikować, jak się na coś psychicznie nie nastawię, stąd
              pytania, może na wyrost?
        • ania81ania Re: Jednak CC... 01.05.07, 15:44
          dzięki za odpowiedzi.
          jakiś czas temu miałam operację w pełnym znieczuleniu, więc zakładam że teraz
          będzie trochę lepiej z tolerancją znieczulenia, mam nadzieję, że mnie też
          anestezjolog zagada, bo wolałabym nie słyszeć różnych takich typu "siostro
          skalpel"smile
          jeszcze pytanko- jak długo mniej więcej to wszystko trwa- od podania
          znieczulenia do wyjazdu z sali operacyjnej?
          • kadewu1 Re: Jednak CC... 01.05.07, 15:49
            U mnie 5 minut do wyjęcia dziecka, 20 po wyjęciu. Nic nie bolało, rana tez nie,
            czego i Tobie życzę.

KmJ
            • agular Re: Jednak CC... 01.05.07, 15:58
              jak dla mnie to po otrzymaniu znieczulenia to moze trwac i dwie godziny bo to
              taki błogi stan smile ja miałam bóle 72 godziny i jak wkoncu zdecydowano że cc i
              podano znieczulenie to poryczałam się ze szczęscia ze nareszcie bólu nie
              czuje smile
              • basiaikrzys Re: Jednak CC... 01.05.07, 22:53
                około 5 minut, później jeszcze 15-20 do zaszycia. Znieczulenie ogólne jest
                zupełnie inne. Też miałam inną operacje w ogólnym i bardzo źle to zniosłam,
                wymioty itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka