ania0079 09.05.07, 09:53 prosze poradzić mi co mozna kupić na uciązliwy kaszel, od którego az brzuch boli dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga415 Re: porada 09.05.07, 10:07 Wiesz trudno coś poradzić najlepiej jakbyś poszła do lekarza, osłucha Cię i zobaczy co z płucami, oskrzelami itp, Ewentualnie idź do apteki i poproś farmaceutkę aby coś ci dała ale musisz jej powiedzić że jesteś w ciąży ( a propo który tydzień?).\ Wklejam linka o kaszlu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=58889246&v=2&s=0 Kochana musisz szybko działać z tym kaszlem aby sprawa nie poszła dalej... Powodzenia Kurój się!! Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa Re: porada 09.05.07, 10:10 Szczerze polecam homeopatyczny syrop Stodal, miałam bardzo uporczywy kaszel a dzięki temu syropowi uporałam się z kaszlem w 4 dni)Dodam, ze byłam w 5 miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: porada 09.05.07, 10:10 Może jakiś syrop na miodzie, jeśli domowe sposoby odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
ania0079 Re: porada 09.05.07, 10:21 dziekuje, jestem 14 tgodniu, chyba jednak pojde do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: porada 09.05.07, 10:39 w koncówce II trymestru miałam uciążliwy kaszel, żadne domowe sposoby nie pomagały po konsultacji z lekarzem stosowałam Stodal, syrop z babki lancetowtej (ten mi nie służył) i jeszcze jeden jakis ziołowy - niestety nie pamiętam nazwy. Ostatecznie po konsultacji z ginekologiem zaczełam używać Flegaminy (pomimo, ze ulotka zakłada ciąże jako przeciwskazanie do zażywania, ale zaufałam lekarzowi) pomogło, całe leczenie trwało około 3-4 tygodni. Gin badał mi tez szyjke macicy bo ciągłe kasłanie powodowało napinanie i ból brzucha a to moze powodowac skracanie. duzo zdrówka ! Odpowiedz Link Zgłoś
malizka Re: porada 09.05.07, 10:53 mój ginekolog zalecił na uporczywy kaszel Bioparox (na receptę), żaden Stodal i czosnek nie pomagały. Po 10 dniach kaszel minął, a męczył mnie ponad miesiąc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania0079 Re: porada 09.05.07, 10:54 to do jakiego lekarza powiinam sie udac z kaszlem? Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: porada 09.05.07, 10:59 ja konsultowałam z internistą ale pomogło dopiero po zaleceniach ginekologa Odpowiedz Link Zgłoś