09.05.07, 09:53
prosze poradzić mi co mozna kupić na uciązliwy kaszel, od którego az brzuch
boli
dziękuje
Obserwuj wątek
    • aga415 Re: porada 09.05.07, 10:07
      Wiesz trudno coś poradzić najlepiej jakbyś poszła do lekarza, osłucha Cię i
      zobaczy co z płucami, oskrzelami itp,
      Ewentualnie idź do apteki i poproś farmaceutkę aby coś ci dała ale musisz jej
      powiedzić że jesteś w ciąży ( a propo który tydzień?).\
      Wklejam linka o kaszlu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=58889246&v=2&s=0
      Kochana musisz szybko działać z tym kaszlem aby sprawa nie poszła dalej...
      Powodzenia Kurój się!!
      • kurdkowa Re: porada 09.05.07, 10:10
        Szczerze polecam homeopatyczny syrop Stodal, miałam bardzo uporczywy kaszel a
        dzięki temu syropowi uporałam się z kaszlem w 4 dniwink)Dodam, ze byłam w 5
        miesiącu.
    • oli77 Re: porada 09.05.07, 10:10
      Może jakiś syrop na miodzie, jeśli domowe sposoby odpadają.
      • ania0079 Re: porada 09.05.07, 10:21
        dziekuje, jestem 14 tgodniu, chyba jednak pojde do lekarza
        • ciotka.aka Re: porada 09.05.07, 10:39
          w koncówce II trymestru miałam uciążliwy kaszel, żadne domowe sposoby nie
          pomagały po konsultacji z lekarzem stosowałam Stodal, syrop z babki lancetowtej
          (ten mi nie służył) i jeszcze jeden jakis ziołowy - niestety nie pamiętam nazwy.
          Ostatecznie po konsultacji z ginekologiem zaczełam używać Flegaminy (pomimo, ze
          ulotka zakłada ciąże jako przeciwskazanie do zażywania, ale zaufałam lekarzowi)
          pomogło, całe leczenie trwało około 3-4 tygodni. Gin badał mi tez szyjke macicy
          bo ciągłe kasłanie powodowało napinanie i ból brzucha a to moze powodowac skracanie.

duzo zdrówka !
    • malizka Re: porada 09.05.07, 10:53
      mój ginekolog zalecił na uporczywy kaszel Bioparox (na receptę), żaden Stodal i
      czosnek nie pomagały. Po 10 dniach kaszel minął, a męczył mnie ponad miesiąc

Pozdrawiam
      • ania0079 Re: porada 09.05.07, 10:54
        to do jakiego lekarza powiinam sie udac z kaszlem?
        • ciotka.aka Re: porada 09.05.07, 10:59
          ja konsultowałam z internistą ale pomogło dopiero po zaleceniach ginekologa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka