nie_nowa_ja 10.05.07, 10:25 estem w 34 tc od kilku dni puchną mi dłonie (tylko dłonie) mam okropnie nabrzmiałe żyły ... jak sobie poradzić z tym problemem ? (ciśnienie mam w normie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oli77 Re: obrzęki dłoni 10.05.07, 10:34 Jeśli ciśnienie ok, to chyba norma. Zdejmij biżuterię, no i kontroluj to ciśnienie. Na koniec ciąży często organizm zatrzymuje wodę. Ja tak miałam w 1 ciąży, że dłonie mi puchły i drętwiały, już w okolicach 35 tyg. Teraz właściwie też zaczynają stopy mi trochę puchnąć, ale to już skończony 39 tydzień ciąży. O zatruciu ciążowym pewnie czytałaś jak wnioskuję z Twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_nowa_ja Re: obrzęki dłoni 10.05.07, 11:03 tak, czytałam ... o zatrzymywaniu wody w organizmie także ... kurcze blade w pierwszej ciąży nic takiego mi się nie przydarzało ...a teraz czytam że z jednej strony powinno się mniej pić (żeby nie doprowadzać do nadmiaru wody w organiźmie) a z drugiej strony piszą, żeby pić właśnie bardzo dużo wody po to, by ewentualnie wypłukać z organizmu toskyny ..no i bądź tu mądra ... dlatego też pytam tu na forum o rady innych kobiet, które może jakoś sobie z tym poradziły ... a biżuterii nie noszę Odpowiedz Link Zgłoś