Dodaj do ulubionych

twardy brzusio

23.05.07, 15:15
Witam. jestem w 31 tc od wczoraj mam uczucie , że brzuch mi eksploduje, jest
bardzo twardy. Zaczynam sie martwić bo nie wiem co sie dzieje chyba jeszcze
za wcześnie na poród. Dzidzia jest bardzo aktywna. Proszę o jakąś odpowiedź.

Aga
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: twardy brzusio 23.05.07, 17:19
      moze to stawianie sie macicy albo skurcze przepowiadajace??
      wez nospe,albo zadzwon do lekarza,albo jedz na ktg do szpitala jesli cos cie niepokoji.
      Ja takie skurcze mam prawie od poczatku ciazy,biore nospe forte
      • nigorek Re: twardy brzusio 30.05.07, 15:16
        witam. Dziś wróciłam ze szpitala. okazało sie ze mam zagrożenie porodem
        przedwczesnym, od 23 maja lezałam w szpitalu pod kroplówkami (fenoterol),ktg
        wykazało skurcze i zostałam na obserwacji, rozwarcia nie mam i wypisano mnie
        ale mam nadal dużo leżeć. Oby dotrwać do 37 tc.
        • sierpniowa_mama1 Re: twardy brzusio 30.05.07, 15:38
          Napisz mi dokładnie jak to odczuwałaś, bo ja już tu kiedyś założyłam taki wątek
          podobny i różnie mi kopiety pisały. Byłam u lekarza, dał mi skierowanie do
          szpitala gdyby się powtórzyło i się powtarza prawie co dzień, ale na razie
          jestem w domu. I to kłucie w prawym boku i pieczenie, co to jest? A brzuch
          twardnieje i boli nie nisko tylko mniej więcej na wyskości pępka. Jak to było u
          Ciebie?
          • nigorek Re: twardy brzusio 30.05.07, 15:54
            dwa dni miałam tak napiety brzuszek , że miałam wrażenie że zaraz pęknie.
            Ciężko mi było siedzieć, leżenie przynosiło lekka ulgę tzn nie bolały mnie te
            skurcze ale był duży dyskomfort ale brzuch przez te dwa dni cały czas był
            twardy. Zadzwoniłam do lekarza i ziększył mi dawkę Fenoterolu ale nie pomagało
            więc miałam sie zgłosić do szpitala. tam zrobiono ktg i ono wykazało skurcze ,
            nie były one bolesne ani reguralne. zrobiono mi usg i miałam rozwarcie na
            opuszek palca a szyjka ma 4 cm. natychmiast zabrano mnie na porodówkę dostałam
            fenoterol w kroplówkach i 2 zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płodu wrazie
            gdybym miała urodzić wczesniej. na 3 dzień skurcze sie wyciszyły i do dnia
            dzisiejszego nie czuje wogóle napęć brzuszka jest miekki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka