Dodaj do ulubionych

ruchy dziecka - nisko

03.06.07, 15:09
witam. jestem w 21 tygodniu. od kilku juz tygodni czuje ruchy coreczki. czuje
je w roznych miejscach, ale czasami baaardzo nisko. nawet wydaje mi sie, ze w
pachwinach. czy te mialyscie takie odczucie. zdaje sobie sprawe, ze dzidzia
nie siega az do pachwin i ze to takie zludzenie, ale obawiam sie czy mi sie
cos tam nie obnizylo. wizyta dopiero za tydzien.
Obserwuj wątek
    • patrice7 Re: ruchy dziecka - nisko 03.06.07, 15:22
      nie martw sie wszytko ok!! ja na samym poczatku mialam wrazenie ze cos jest nie tak bo czulam tylko ruchy tam w dole ,nawet czasem wydawalo mi sie za niskowink
      teraz (34 tc) dzidzia szaleje wszedzie a jej ulubionym zajeciem to kopanie mnie w bok!!smilechociaz sa tez takie cwane bestie niektore ze mierza prosciutko w pecherzsmile)))
      Pozdrawiam Cieplo,wlasnei zaczelas cudny okressmile
      • anaana2 Re: ruchy dziecka - nisko 03.06.07, 15:35
        dziekuje serdecznie i rowniez mocno pozdrawiam smilezycze szczesliwego i
        bezbolesnego rozwiazania smile
        • patrice7 Re: ruchy dziecka - nisko 03.06.07, 15:44
          smile oby malenska nie wychylila sie za szybko, bo cos ostatnio"swiruje" smilew tym kierunkutongue_out oby do38tc
    • monia832 Re: ruchy dziecka - nisko 03.06.07, 15:55
      J a mialam podobnie , jestem w 35 tyg i od poczatku ciazy nie czulm praktycznie
      ruchow dziecka jak i do teraz a to dlatego ze maly ma ulozenie miednicowe ,lezy
      bardzo nisko to jeszcze tylem do brzuszka,caly tyl widze na usg smile lekaz mi
      powiedzial ze w takiej sytuacji ne bede czula bardzo ruchow bo maluszek sie
      rusza ( widac na usg) ale w srodku brzusia a czasem jak sie wierci to czuje ale
      zadko.
    • 77toxic Re: ruchy dziecka - nisko 03.06.07, 17:31
      23 tc i mam to samo - wrazenie ze dzidzia chce juz sobie wyjsc bo kopie
      wylacznie nad samym spojeniem lonowym - na usg wszystko ok a dzidzia po prostu
      ulozona noskami do dolu wiec ma prawo tam kopac wink
    • oli77 Re: ruchy dziecka - nisko 03.06.07, 19:36
      Ja dużo później bo pod koniec ciąży czułam ruchy bardzo nisko, spodziewałam się,
      ze córeczka jest ułożona na pewno nie główką do dołu, bo ciągle tam kopała. A
      jednak na USG okazało się ze jest tam główka, nie wiem do tej pory jak jej się
      udawało tam mnie kopać i czym...
      • sierpniowa_mama1 Re: ruchy dziecka - nisko 04.06.07, 12:22
        Może po prostu miała silne rączki smile Moja dzidzia też sprawia takie wrażenie
        jakby miała nóżki na dole i u góry. Tyle że na dole to częściej takie jakby
        skrobanie a cios pod wątrobę to już najlepszy w świecie kopniak smile))
      • jusiiss Re: ruchy dziecka - nisko 04.06.07, 17:30
        Spokojniedzidzia jest jeszcze malutka,dlatego kopie w dole,zresztą jak się
        wyszaleje,to właśnie w najnizszym miejscu lubi spać.
        Poczekaj,aż się obróci nóżkami do góry,to dopiero jest jazda smile
        • lavetti Re: ruchy dziecka - nisko 05.06.07, 00:11
          Moja malutka kopie często również bardzo nisko. Ale potrafi też przyfasolić w
          żołądek, aż wymiotować mi się chce i w pęcherz, szczególnie z rana lubi mnie
          budzić waleniem (sic!) w pełen pęcherz i wydaje mi się, że zaraz mi go rozerwie.
          Aha, jestem w 27 tygodniu big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka