lukas.2004 03.09.07, 19:24 Jestem w 37/8 tc. Czy to normalne? W poprzedniej ciąży tak nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kopalnia.diamentow Re: śladowe ilości białka w moczu 03.09.07, 22:09 Może się to zdarzyć... Mnie się ostatnio przytrafiło niespodziewanie w okolicach 29 tc. Ponieważ wszystkie inne wyniki miałam idealne - lekarz nie mógł uwierzyć i sugerował, że to może być nawet spowodowane niesterylnym pojemnikiem. Powtórzyłam badanie w ciągu następnych dni i białka nie było. A pojemników zawsze używałam z apteki... Myślę, że jeśli jesteś pod stałą opieką lekarza i nie masz innych objawów, które Cię niepokoją (opuchlizna, ciśnienie...) myślę, że nie masz się co matwić. Organizm ma prawo być trochę zmęczony Ślad to tylko....hm...ślad pozdrawiam (również z 37/8 tc.), k.d. Odpowiedz Link Zgłoś
yool125 Re: śladowe ilości białka w moczu 03.09.07, 22:31 W ciazy zwlaszcza pod koniec zwieksza sie przepuszczalnosc naczyn ....wszystkich takze w nerce....tzw.bialkomocz fizjologiczny ciezarnych jest czesty w tym okresie o ile nie masz innych objawow o ktorych pisala poprzedniczka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: śladowe ilości białka w moczu 03.09.07, 22:34 Ślad białka jeszcze nic złego nie oznacza. Lekarz pewnie zaleci Ci powtórzyć badanie za jakiś czas, bo będzie chciał sprawdzić, czy to tylko jednorazowy incydent. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas.2004 Re: śladowe ilości białka w moczu 04.09.07, 22:07 Faktycznie nie mam powodów do niepokoju. Byłam dziś u lekarza i wszystko ok. Dzięki za Wasze rady. Odpowiedz Link Zgłoś