08.07.03, 16:12
Hej. Dziewczyny jak radziłyście sobie z połogiem, jakich podpasek
używałyście? Możecie coś doradzić??
Obserwuj wątek
    • umargos Re: połóg 08.07.03, 16:37
      Jednorazowych, takich prostokątnych pieluszek firmy Bella - doskonale spełniały
      swoja rolę.
      Pozdrawiam
      Ula
    • domali Re: połóg 08.07.03, 22:10
      Ja używałam Always klasyczna na noc, bo są dduużżee wink)) I coś, co mi ogromnie
      pomogło: kilkanascie razy dziennie mycie krocza rumiankiem. Dominika
      • ania-d Re: połóg 12.07.03, 23:47
        Cześć,
        Mam za sobą dwa połogi po cc i po porodzie naturalnym ( ale w Instytucie Matki
        i Dziecka, więc mnie nacięli jak "słonicę"). Z podpasek najlepsze i
        najdelikatniejsze okazały się pieluchy Bella w kształcie podpasek, bez żadnych
        rzepów. W Wwie do dostania w aptekach, sklepikach przyszpitalnych i innych
        dzidziusiowych. Bardzo w każdym połogu dokuczały mi jazdy hormonalne, które
        objawiały się głównie takim poceniem, że się ze mnie lało, a za chwilę
        dostawałam dreszczy. Szczególnie upiorne było to w nocy, bo trzęsłam się w
        mokrym łóżku. Poza tym baaardzo spuchły mi nogi aż do kolan i to za każdym
        razem. Inne dolegliwości były już tylko dodatkiem. A, no i po nacięciu było
        miłesmile)) siusianie. Wynalazłam sposób pod prysznicem. Cóż za ulga. Po dwóch
        dniach już mogłam tylko podtrzymywać ranę szpitalną ligniną (chyba tylko do
        tego się nadaje). Dodatkowe pytania i wymiany wrażeń mogą być na priva
        Ania
    • youst Re: połóg 08.07.03, 23:07
      Mnie bardzo pomógł w połogu rewelacyjny lek przeciwbólowy - KETONAL. Dostawałam
      go jeszcze w szpitalu (można było wybierać: albo tabletki, albo zastrzyk), a
      przy wyjściu ze szpitala dostałam na niego receptę (kosztował chyba około 30
      zł). Męczył mnie straszny, tępy i taki ciągnący ból "na dole", a po tabletce
      mijał całkowicie na jakieś 8-10 godzin. Jakiś tam paracetamol to pikuś w
      porównaniu z tym lekiem! Wszystkie babki, które rodziły w tym samym czasie
      bardzo sobie chwaliły ten lek.
      Co do podpasek to też polecam Always Night, duże, długie, superchłonne, choć
      cieniutkie, nigdy nie zdarzyła mi się niespodzianka "na zewnątrz". Wzięłam je
      już do szpitala, bo te podkłady oferowane przez szpital były niezbyt wygodne
      (sztywne, grube, pieluchowate, niezbyt chłonne).
      A poza tym to polecam wietrzenie, wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie!!!

Pozdrawiam,
      Justyna mama Michasia (30.04.03.)
      • male_gonzo Re: połóg 09.07.03, 12:17
        Bardzo wam dziękuję za pomoc. : )
        • gzylka Re: połóg 09.07.03, 14:12
          ja też polecam pieluchy jednorazowe bella - przynajmniej na pierwsze dni. potem
          używałam Bella maxi.
          Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka