male_gonzo 08.07.03, 16:12 Hej. Dziewczyny jak radziłyście sobie z połogiem, jakich podpasek używałyście? Możecie coś doradzić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umargos Re: połóg 08.07.03, 16:37 Jednorazowych, takich prostokątnych pieluszek firmy Bella - doskonale spełniały swoja rolę. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
domali Re: połóg 08.07.03, 22:10 Ja używałam Always klasyczna na noc, bo są dduużżee )) I coś, co mi ogromnie pomogło: kilkanascie razy dziennie mycie krocza rumiankiem. Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
ania-d Re: połóg 12.07.03, 23:47 Cześć, Mam za sobą dwa połogi po cc i po porodzie naturalnym ( ale w Instytucie Matki i Dziecka, więc mnie nacięli jak "słonicę"). Z podpasek najlepsze i najdelikatniejsze okazały się pieluchy Bella w kształcie podpasek, bez żadnych rzepów. W Wwie do dostania w aptekach, sklepikach przyszpitalnych i innych dzidziusiowych. Bardzo w każdym połogu dokuczały mi jazdy hormonalne, które objawiały się głównie takim poceniem, że się ze mnie lało, a za chwilę dostawałam dreszczy. Szczególnie upiorne było to w nocy, bo trzęsłam się w mokrym łóżku. Poza tym baaardzo spuchły mi nogi aż do kolan i to za każdym razem. Inne dolegliwości były już tylko dodatkiem. A, no i po nacięciu było miłe)) siusianie. Wynalazłam sposób pod prysznicem. Cóż za ulga. Po dwóch dniach już mogłam tylko podtrzymywać ranę szpitalną ligniną (chyba tylko do tego się nadaje). Dodatkowe pytania i wymiany wrażeń mogą być na priva Ania Odpowiedz Link Zgłoś
youst Re: połóg 08.07.03, 23:07 Mnie bardzo pomógł w połogu rewelacyjny lek przeciwbólowy - KETONAL. Dostawałam go jeszcze w szpitalu (można było wybierać: albo tabletki, albo zastrzyk), a przy wyjściu ze szpitala dostałam na niego receptę (kosztował chyba około 30 zł). Męczył mnie straszny, tępy i taki ciągnący ból "na dole", a po tabletce mijał całkowicie na jakieś 8-10 godzin. Jakiś tam paracetamol to pikuś w porównaniu z tym lekiem! Wszystkie babki, które rodziły w tym samym czasie bardzo sobie chwaliły ten lek. Co do podpasek to też polecam Always Night, duże, długie, superchłonne, choć cieniutkie, nigdy nie zdarzyła mi się niespodzianka "na zewnątrz". Wzięłam je już do szpitala, bo te podkłady oferowane przez szpital były niezbyt wygodne (sztywne, grube, pieluchowate, niezbyt chłonne). A poza tym to polecam wietrzenie, wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie!!! Pozdrawiam, Justyna mama Michasia (30.04.03.) Odpowiedz Link Zgłoś
gzylka Re: połóg 09.07.03, 14:12 ja też polecam pieluchy jednorazowe bella - przynajmniej na pierwsze dni. potem używałam Bella maxi. Aga Odpowiedz Link Zgłoś