olimpiakz 18.09.07, 11:21 tzn taki napinajacy sie że trzeszczy skóra, czy ciężki, bo mi wydaje sie ze mój też jest dość twardy, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszany_dzwoneczek Re: jak dokładnie okreslic Twardniejący brzuch? 18.09.07, 11:33 Twardy, spięty, wystający - zamiast okrągłego i równomiernego jak normalnie to często robi mi się taki wystający twardy o nieregularnym kształcie (tak jakby się opinał na dziecku - ja takie mam wrażenie). A w czasie chodzenia - wrażenie, że nagle masz zamiast swojego brzucha jakieś twarde ciało obce, które przeszkadza. Skóra raczej nie trzeszczy, bo to skurcz, więc brzuch się raczej kurczy, ściska. Odpowiedz Link Zgłoś
spoti Re: jak dokładnie okreslic Twardniejący brzuch? 18.09.07, 11:37 ja też z tym miałam problem. dla mnie twardniejący brzuch się tak trochę stawiał. ehh Odpowiedz Link Zgłoś
jacekmoj Re: jak dokładnie okreslic Twardniejący brzuch? 18.09.07, 15:20 witam ja z twardym brzuchem mam problem od dwoch tygodni mam wrazenie ze pekne wydaje mi sie ze to normalne bynajmniej tak mi mowi moja p.doktor staram sie nie martwic niepotrzebnie bo dosyc nerwow tym bardziej ze w piatek mam termin i mam sie stawic w szpitalu.Trzymajcie kciuki strasznie sie boje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Twardniejacy brzuch 18.09.07, 16:08 To twardniejacy brzuch. Robi sie wiekszy i twardy - nie da sie tego pomylic z czyms innym. Odpowiedz Link Zgłoś
snoopi5 Re: jak dokładnie okreslic Twardniejący brzuch? 18.09.07, 17:00 Co do twardniejącego brzucha- kiedy "zaczyna" się czuć to napinanie się, od czego to sie pojawia no i czy to czymś grozi?? Odpowiedz Link Zgłoś
amelia691 Re: jak dokładnie okreslic Twardniejący brzuch? 18.09.07, 19:16 Apropo brzucha, zastanawiam się czy u mnie jest wszystko w porządku..jestem w I trymestrze ciąży(8 tc) a mój brzuch jest ogromniasty, jakbym była w 5-6 miesiącu, oprócz tego mam wrażenie że nosze kilogramy w sobie jest cięzki...a może to wzdęcia? ale tak całymi dniami by się utrzymywały? powiedzcie czy też tak miałyście? jest to moja druga ciąża.. Odpowiedz Link Zgłoś