paulina1206 27.09.07, 18:58 Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę fenoterolu - jestem w 35 tc (i 4 dni), skurcze są, ale nie bolesne. Teraz tylko czekać kiedy maleństwo postanowi wybrać się na ten nasz piękny świat. Jak myślicie - ile czasu może mu to zająć ? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patka76 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 27.09.07, 21:45 Ja przestałam brać 3 tygodnie temu, termin wgł usg mam na jutro a tu nic się nie dzieje. Zaraz po odstawieniu i w trakcie miałam skurcze owszem ale teraz tylo 1-2 dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkmol Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 27.09.07, 21:47 To ja będę pierwsza. U każdej osoby inaczej to wyglada, ale u Ciebie obstawiam 10 dni Daj znać kiedy zostaniesz mamą Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1206 Dla tej która będzie najbliżej prawdy przewidziane 27.09.07, 22:13 nagrody ... )) Pozdrawiam i czekam na Synusia Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Dla tej która będzie najbliżej prawdy przewid 28.09.07, 14:39 wiesz moja kuzyka przestała brac w 36 tyg,odkorkowali ją bo miała krązek założony i.....chodziła do 41 tyg,i musieli wywoływać,urodziła synka 4350 Odpowiedz Link Zgłoś
clo1 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 28.09.07, 18:20 u m,nie poszło szybko. Bo fenoterol brałam i w trakcie urodziłam w 36tc wię chyba każdy reaguje indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 27.09.07, 22:50 ja odstawiłam fenoterol w 35 lub36 a w 40 tyg synus sie urodził Odpowiedz Link Zgłoś
anieta81 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 28.09.07, 10:31 Ja tez wlasnie koncze brac ten sam lek i tez sie zastanawiam ile czasu mi zostalo hehehe Mam nadzieję, że urodzisz w terminie tak jak jaPozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8120 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 28.09.07, 10:39 ja brałam ten lek i w 38 tc odstawiłam, a urodziłam w 39 czyli gdzieś tydzień po odstawieniu leku Odpowiedz Link Zgłoś
paulina812 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 28.09.07, 11:16 Odstawiłam fenoterol przed upływem 37 tc, w 40 tc miałam poród wywoływany oksytocyną Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 28.09.07, 12:52 Z fenoterolem nie ma zadnych reguł, a wiem co piszę bo jechałam na nim przez 2 ciąze. Z tym ze w pierwszej urodziłam zanim zdązyłam odstawic w 38 tc, a w drugiej - też 38 tc, po trzech dniach od odstawienia nic się nie działo i musieli w końcu przebić pęcherz plodowy. Więc nie ma tu mąrych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izetta Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 28.09.07, 14:28 ja odstawiłam fenoterol i izoptin w pierwszej ciąży w poniedziałek rano a wieczorem o 23 urodził się Michał. była CC, ale planowana na późniejszy termin (jakieś 3 tygodnie później). skurcze dostałam takie, że poza skalę wychodziły Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: to ja daję 3 tygodnie :))) 28.09.07, 14:37 Bo tyle i mnie dano po odstawieniu ). Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
goosiaa3 Re: to ja daję 3 tygodnie :))) 28.09.07, 14:42 Ja odstawilam fenoterol w 38 a urodzilam w 40 daje 2 tyg! Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 28.09.07, 15:17 Tak z ciekawosci, co to jest za lek? Jestem w 41 tc i nie bralam w ciazy zadnych tabletek procz Prenatalu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 28.09.07, 17:45 Ja tez jestem w 35tc))Moj gin powiedzial ,ze mam odstawic w 36tc. Tez jestem ciekawa jak to bedzie-moje dwie bliskie kolezanki urodzily na nastepny dzien po odstawieniu,dziewczyny z forum roznie (zakladalam podobne watki juz nieraz).ja pomimo branie fenoterolu odczuwam wiele skurczy w ciagu dnia -tak wiec u mnie zdaje sie bedzie bardzo szybko...U Ciebie mysle ,ze tez skoro ca;y czas odczuwasz skurcze.U niektorych macica po tym leku rozleniwia sie i nie odczuwaja zadnych skurczy i pewnie wtedy musza miec porod wywolywany. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1206 Jeszcze razem ... 28.09.07, 18:20 Jak narazie jeszcze się nie rozdwoiłam, chociaż brzuch twardnieje mi przynajmniej z 6 razy na godzinę, jeśli nie częściej. Wczoraj jak byłam na kontroli to szyjka długa, zero rozwarcia, ale jaja - ciekawe jak długo to jeszcze potrwa Odpowiedz Link Zgłoś
monikaskwa Re: Jeszcze razem ... 04.10.07, 14:15 czyżby już? ja od przyszłej środy mam odstawić leki w ciągu kilku dni, mam bardzo krótką szyjkę, ciekawe ile mojemu szczęściu bedzie potrzebne czasu Odpowiedz Link Zgłoś
oliis Re: Jeszcze razem ... 04.10.07, 17:29 moja siostra odstawiła w 36 i w tym samym dniu zaczeła rodzić podpieli jej szybko kroplówke i jeszcze 2 tygodnie kazali brać fenoterol. Wiec w 38 zjadła tabletke ostatnia wieczorem i w nocy urodziła ale ona cała ciąze miała skurcze więc pewnie dlatego tak szybko Ciekawe jak bedzie u mnie ja jestem w 39 tygodniu i biore fenoterl nadal Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1206 Re: Jeszcze razem ... 04.10.07, 18:07 Nie, nie ja ciągle grubiutka Skurcze w piątek miałam już tak mocne,że myślałam,że zaczęłam rodzić, jednak po godzinie przeszły - to pewnie reakcja na odstawienie leku. Potem całkiem ustąpiły, dzisiaj brzuch twardnieje i boli jak na miesiączkę, ale nie jest to regularne. Zauważyłam,że od kilku dni wylatuje mi taka przeźroczysta galaretka, przepraszam za dosłowność bez krwi, ale domyślam się,że to czop pomału wychodzi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
spoti Re: Jeszcze razem ... 05.10.07, 18:53 ja ostatnia tabletke wzielam we wtorek i w nastepny wtorek urodzilam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaskwa Re: Jeszcze razem ... 14.10.07, 11:10 I co? Ja dziś pierwszy dzień ze zmniejszoną dawką (3x0,5 fenoterol i no- spa przez 2 dni potem kolejne dwa 2x0,5) ciekawe ile mojej dzidzi zajmie czasu przyjście na ten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkaa_maja Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 04.10.07, 18:21 Ha, u mnie szybko poszło, bo w 6 godzin po odstawieniu leku zaczął się poród . To byl 1 dzień 38 tc i tym sposobem donosiłam córeczkę . Odpowiedz Link Zgłoś
mila303 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 05.10.07, 14:32 Autorka tematu pewnie już urodziła albo się szykuje ale dodam, że ja po odstawieniu leku urodziłam w ciagu 24 godz. Poród trwał 2 godz, szybko, sprawnie i naturalnie.I bez większego bólu. Czego Wam wszystkim oczekującym życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1_2005 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 05.10.07, 15:08 ja skonczylam brac fenoterol po ukonczeniu 36 tyg ciazy, po 6 dniach odpadl mi czop sluzowy a w nastepny dzien urodzilam Antosię Odpowiedz Link Zgłoś
trojakowamama Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 05.10.07, 19:19 Mi odeszły wody kiedy byłam podłączona (ponad tydzień) do kroplówki z fenoterolu Odpowiedz Link Zgłoś
constancja Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 08.10.07, 20:35 Odstawiłam w 35 w 36 zaczęłam rodzić - znowu mnie podpieli tym razem na sztywno. Wytrzymałam tydzień i HEYA...urodziłam 37 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
rybka77.pl Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 08.10.07, 20:53 ja po odstawieniu fenoterolu juz urodzic nie mogłam. wywołali mi poród w 42 tc Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 09.10.07, 00:14 Urodziłam prawie 24 godziny po odstawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
monia832 Skonczylam brac w 36 tyg a urdzilam pod koniec 39! 14.10.07, 11:38 i zaluje ze tak pozno skonczylam brac , bo corka sie urodzila w zielonych wodach i ma teraz problemy ze skora ( 3 mies) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaskwa Re: Skonczylam brac w 36 tyg a urdzilam pod konie 14.10.07, 11:45 Hmmm Fenoterol brałaś tylko z powodu skurczów? Moja dzidzia jest bardzo, bardzo nisko położona główkowo, mam krótką szyjkę no i oczywiście od 28 tyg. skurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina1234 Re: Kończe brać fenoterol ...ile mi dajecie czasu 15.10.07, 14:53 Ja też tak skończyłam i donosiłam synka do 40 tygodnia!! A nawet 4 dni dłużej. Mały postraszył mnie jak byłam w ciąży a później się rozmyslił i nie chciał wychodzić na świat Odpowiedz Link Zgłoś