denim81 03.10.07, 20:24 Jestem w 20 tc i bardzo często szczególnie w nocy łapią mnie bolesne skurcze za nogi. Co powinnam jeść żeby uzupełnić niedobór chyba magnesu Dodam że przyjmuję witaminy dla kobiet w ciąży. Poradzicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obiwe Re: skurcze 03.10.07, 20:33 Mialam podobny problem i mi lekarz zalecil chyba ze 3 razy dizennie magnez z witamina B6. No i zebym jadla marchewki. Z tego co wiem to w pomidorach jest potas, ktory chyba też skurczom zapobiega. Ale najlepiej poradz sie lekarza. W sumie w ciazy raczej nic nie brac na wlasna rekę. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: skurcze 04.10.07, 09:59 Ja wczoraj byłam u ginekologa. Mam przez 5 dni brac wapno i magnez z witaminą B6 2 razy dziennie. Jak przejdą skurcze to leki odstawić. A jak powrócą to znowu brac leki przez 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kaha176 Re: skurcze 03.10.07, 23:31 Miałam tak dokuczliwe skurcze, ze często lał się ze mnie pot po walce z nimi. Nogi odmawiały mi posłuszeństwa i były jak odlane z betonu, jedną nogą próbowałam naciągać drugą, bolało, sztywniało i rwało... brrr. Pomogło kiedy zaczęłam brac ASPARGIN - zalecony przez lekarza prowadzącego Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: skurcze 04.10.07, 08:34 polecam dużo bananów i kakaa lub gorzkiej czekolady - są bardzo bogate w magnez, niestety po czekoladzie mogą dokuczać Ci zaparcia Odpowiedz Link Zgłoś
magda474 Re: skurcze 04.10.07, 08:42 Jeszcze jedno, ja trzymałam wyżej nogi, np na dużej poduszce, to bardzo pomaga gdy brzuszek jest już pokaźny Odpowiedz Link Zgłoś