Dodaj do ulubionych

mdłości 24 godziny na dobę........................

05.10.07, 21:06
Jak radzić sobie z mdłościami? Macie jakieś metody które się u Was
sprawdziły?
Obserwuj wątek
    • artdesign84 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 05.10.07, 21:31
      u mnie picie coli smile
    • karolina33331 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 05.10.07, 21:56
      Hej! Jestem w 33 tygodniu ciąży i niestety dalej męczę się z
      mdłościami. W pierwszym trymestrze pomagało mi bardzo picie dużych
      ilości wody mineralnej, oraz w minimalnych ilościach coli. Całkiem
      zrezygnowałam z kawy. I znalazłam coś co mi pomaga, jak tylko czuję
      że się zaczyna...robię sobie kisiel słodki kubek tylko w całej
      szklance wody i na chwilę pomaga. Powodzenia życzę smile
    • marysia130 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 05.10.07, 22:11
      Ja nie znalazłam takiego sposobu sad kończyło sie na tabletkach Torecan i
      sporadycznie aviomarinie jak już bardzo nie mogłam wytrzymać. Wymiotowałam i
      miałam mdłości od 7 do 20 tc.
      • memphis90 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 06.10.07, 10:00
        Hmm, aviomarinu nie wolno zażywać w pierwszym trymestrze, a w II i III wyłącznie
        w razie zdecydowanej konieczności. Rany, dziewczyny, dywagujecie nad
        szkodliwością farb do włosów, soku pomidorowego czy pasztetu, a faszerujecie się
        szkodliwymi dla płodu lekami!
        • marysia130 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 08.10.07, 10:29
          Lekarz pozwolił mi sam na jeden aviomarin dziennie (zresztą wyszło to od niego)
          przed snem bo inaczej bym nawet nie usnęła, i wybrałam ich może z 7 sztuk po tym
          jak Torecan przestał zupełnie działać.
    • angi223 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 06.10.07, 01:20
      Ja też miałam mdłości i wymioty do tego stopnia, że całymi dniami lezałam w
      łóżku. I były całodobowe. Minęły około 6 m-ca dopiero i odżyłam. Mnie nic nie
      pomagało a Torecan i Diphergan wg mnie działały jak narkotyki... Byłam po nich
      senna i nie do życia.
    • 24marta24 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 06.10.07, 08:54
      Ja również miałam mdłości od 7 tygodnia do 18 aż wylądowałam w
      szpitalu na odwodnienie. Tam dostałam torecan i na nim wytrwałam do
      18 tygodnia i wtedy jak ręką odjął, może niezupełnie, codziennie mam
      kłopoty przy myciu zębów, a to teraz 21 tydzień
      • mini-mini-1 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 06.10.07, 10:55
        w 1 ciąży też miałam mdłości do ok 7 m-ca.nic nie zażywałam, fakt piłam colę.
        ale torecan nigdy w życiu- obawiałabym się go zażyć nie będąc w ciąży a co
        dopiero z dzidzią w brzuchu.wpiszcie do wyszukiwarki nazwę tego leku i już
        wiadomo co to za cudowny lek.może w skrajnych przypadkach się go podaje ale
        wyraznie jest napisane na ulotce ze nie wolno go stosować w ciąży.
        • 24marta24 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 07.10.07, 10:47
          Najpierw dostałam ten lek w szpitalu więc tam nie mogłam przeczytać
          ulotki, ale jak wykupiłam drugie opakowanie do domu to pierwsze co
          przeczytałam i pisze wyraźnie "przy niepowściągliwych wymiotach u
          ciężarnych gdy inne leki nie działają " , a w działaniu leku jako
          pierwsze wymienione powstrzymywanie wymiotów u ciężarnych.
          Przekonałam się już na wielu lekach że te encyklopedie internetowe
          mają często jedną formułkę do wielu leków i niekiedy niepotrzebnie
          robią zamieszanie
    • anieta81 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 06.10.07, 12:22
      Ja mialam mdlosci i wymiotowalam ciagle w drugim miesiącu.Dzien i noc hehe.
      Pomagalo mi picie lub jezdenie gingeru (przyprawa i napój). Mysle jednak, ze to
      po prostu musi samo przejsc bo nic tak do konca nie pomaga.Trzymaj sie!!!!smile
      • insomnia0 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 07.10.07, 10:56
        mialam zapytac o to samo...te ciagle mdłości.. bylam na zwolnieniu jak sie
        zaczeły.. teraz w poniedzialek do pracy..i nie wiem jak dojadesad( Diewczyny co
        Wy mowicie o takich lekach i o coli??? ja słyszalam ze coli czy kawy nie
        mozna..Moze ktos jeszcze cos podpowie..ja jak cos zjem.. to na chwilke
        przechodzi.. co mam sobie robic kanapki do autobusu?wink
    • s.dominika Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 08.10.07, 08:15
      Dziewczyny, czy też tak macie? Budzę się strasznie rano, bo mam mdłości i
      jednocześnie burczy mi w brzuchu. Głodna jestem strasznie, ale KOMPLETNIE na nic
      nie mam ochoty - na myśl o jedzeniu, te mdłości nasilają się. Wreszcie coś
      zjadam, na co kompletnie nie mam ochoty - żeby nie chodzić z pustym żołądkiem -
      to potem mam mdłości od tego co zjadłam - i aż mnie rwie do wymiotów.
      Jadłyście na siłę?
    • blueaha Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 08.10.07, 09:33
      Z przykrością muszę stwierdzić ze tak naprawdę nie pomaga nic. Ja już mama to za
      sobą -19 tc- mdliło mnie od obudzenia do zaśnięcia, bez wymiotów ale i tak było
      ciężko. Chwilową ulgę przynosiły mi migdały albo suszone śliwki. Czasami też
      pomagały karmelki owocowe- miałam straszny ślinotok. No i niestety trzeba jeść,
      bo jak żołądek pusty to jest jeszcze gorzej Kiedy było naprawdę ciężko to brałam
      cieplutki prysznic - woda rozluźnia i przynosi ulgę żołądkowi.Pozdrawiam i zyczę
      cierpliwościwink)))
    • nieznajoma2004 Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 08.10.07, 10:24
      Hej! Ja mialam takie wlasnie mdlosci do okolo 4 miesiaca ciazy.
      Radzilam sobie z nimi woda mieralna gazowana z lodowki i arbuzem.
      Wszyscy mi mowili ze sie przyziebie i dziecku tez moze sie cos stac
      ale to babcine gadanie. Lekarz pochwalil moja metode i powiedzial ze
      jesli tylko mi to pomaga to bez obaw moge to stosowac. Powodzenia
    • paulajal Re: mdłości 24 godziny na dobę................... 08.10.07, 10:47

W obu ciążach miałam nieustanne mdlości i NIC mi nie pomagało,
      trzeba poczekać aż przejdąsmile U mnie w I ciąży po 14tc, a w drugiej
      stopniowo, po 16tc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka