Dodaj do ulubionych

psychotropy a ciaza

12.11.07, 07:43
hei

Przez prawie dwa lata bralam rispolept. Od 4 miesiecy nie biore
zadnych lekow.. Czy organizm zdozyl sie juz oczyscic, tak zeby nie
mialo to zlego wplywu na rozwoj dziecka? chyba nie jestem w ciazy
ale obawiam sie ze jest to mozliwe..Zaczynam sie wiec martwic czy to
ze bralam te leki moze miec wplyw na dziecko.. czy jest tu ktos z
podobnymi doswiadczniami?
Obserwuj wątek
    • bella_donna5 Re: psychotropy a ciaza 12.11.07, 08:07
      cześć madzia,
      zapraszam tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33179
      • ewelawela82 Re: psychotropy a ciaza 14.11.07, 13:22
        Nie masz sie czym martwić....Pociesze Cie, bo ja bralam lek psychotropowy o
        nazwie Anafranil 2 miesiace i podczas leczenia się zaszlam w ciążęcrying, gdy tylko
        zobaczylam dwie kreski na tescie odstawilam lek...zapytalam lekarza, czy moze
        sie cos stac dziecku, a on mi powiedział,żebym sie nie przejmowała, bo na
        poczatku ciązy istnieje zasada"wszystko,albo nic" to są jakieś 18 dni po
        zapłodnieniu.tzn.,że jesli byloby cos nie tak to bym poronila, a jesli nie to
        ciaza rozwija sie prawidlowo...teraz jestm w 3 m-cu ciazy i wszystko w porzadku
        z dzieckiem(mialam robione badania prenatalne nieinwazyjne). Zreszta niektore
        kobiety muszą brac leki jak jest to wskazane i ich dzieci rodza sie zdrowe, Ty
        nie masz sie czym martwic, bo juz na pewno ten lekwyparowal z Twojego organizmu.
        Ja mimo tego,ze tak drastycznie przerwalam leczenie, nie zaluje, na poczatku
        ciazy troche mi wracały te moje doły,ale teraz juz jest lepiej, nalezy dodac ze
        hormony robia swoje...ale jest juz ok i mam nadzieje,ze z moim dzieckiem
        wszystko OK!!!
        • bella_donna5 Re: psychotropy a ciaza 30.11.07, 10:53
          witam,
          stresowe ciężarówki chodźcie do nas na plotę big_grin
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka