a_100krotka 11.01.08, 10:32 Jestem w bardzo wczesnej ciąży (4-5 tydz.).Oczekuję pierwszego dziecka i nie wiem co jest prawidłowe, a co nie. Powiedzcie mi, jak długo może boleć dół brzucha oraz jak długo można odczuwać napięcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdzia29 Re: bóle brzucha 11.01.08, 10:48 Witam serdecznie takie bóle i napiecie w początkach ciązy to normalna sprawa bo macica sie rozciąga.U mnie tez tak bylo okolo miesiąca i przestalo boleć zupelnie.Oczywiście gdyby to byl jakiś bardzo ostry ból wtedy od razu do lekarza.Pozdrawiam i życze spokojnej ciaży Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: bóle brzucha 11.01.08, 11:45 Dokładnie pamietaj tylko o tym że ból bólowi nie równy, jeżeli jest on na tyle uciążliwy, że łykasz lub najchętniej byś łykneła proszek przeciwbólowy to leć do lekarza. Mnie z początkiem zdrowej ciąży nic a nic nie bolało. W Ciąży poronionej bolało od samego początku właśnie tak, że najlepiej połknęłabym prochy, więc jako takie porównanie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
a_100krotka Re: bóle brzucha 11.01.08, 11:47 dzięki za szybką odpowiedź. Mam dzisiaj wizytę u lekarza, więc jeszcze dodatkowo wypytam. Mam nadzieję, że to jest norma Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 Re: bóle brzucha 11.01.08, 13:05 Mnie brzuch boli jeszcze do tej pory czasami (21tc) Ale maja lekarka dała mi Asmag(magnez) trzy razy dziennie i powiedziała,ze dopóki nie ma plamień to wszystko jest ok.Po prostu macica się powiększa i stąd te bóle.Jeśli nie masz plamień to nie martw się i gratuluję ))) Odpowiedz Link Zgłoś
nulek74 Re: bóle brzucha 11.01.08, 19:15 Dzięki za ten temat lenorka1, ja tez jestem na początku ciąży, a ponieważ nie mam porównania to mnie to bóle brzucha bardzo martwiły, nie są uciążliwe, ale je odczuwam. Trochę mnie uspokoiłyście że to powiększająca się macica może je wywoływać, bo miałam już dzwonić do mojego lekarza, a jest piątek wieczór więc chyba trochę wyluzuję... Napisz co ci powiedziała pani doktor Odpowiedz Link Zgłoś
nulek74 Re: bóle brzucha 11.01.08, 19:17 Sorki to z emocji chodziło mi oczywiście o 100-krotkę i nadal jestem ciekawa wyniku wizyty u lekarza, pozdrawiam zestresowana bólami brzucha początkująca mama Odpowiedz Link Zgłoś