kika32easy 26.01.08, 12:06 Witam Mam pytanie-czy,ktoras z was mogla by mi poradzic dobry krem na rozstepy? W pierwszej ciazy uzywalam,ale akorat te nie pomogly i teraz tez jestem w ciazy i bardzo bym chciala zapobiec nastepnym rozstepom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilisitos Re: Rozstepy-jaki krem? 26.01.08, 12:39 hmm.. ja jestem zdania,że nawet krem głęboko nawilżający da efekty. Bo właśnie o to tutaj chodzi,żeby skóra, która ulega gwałtownemu rozciągnięciu była cały czas nawilżona..Z opowiadać koleżanek, które mają dzieci mogę jedynie przekazać, że jeśli ma się skłonności do rozstępów-to nie wiadomo jakich cudów i po ile by się używało-rozstępy i tak wystąpią;/ Najważniejsze to ciągłe nawilżanie. Ja używam na zmianę- Nivea,Dove,i kremu na rozstępy firmy Eveline.Póki co pomaga, jestem w 23, hmm od jutra w 24 tc;] Odpowiedz Link Zgłoś
kika32easy Re: Rozstepy-jaki krem? 26.01.08, 13:19 Dziekuje Wsumie pierwsze dostalam w 8m-cu,a moze tez zalezy ile kobieta przytyje...?,a ja w pierwszej 20kg.Dziekuje i zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
roza1982 Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 20:07 hej - przepraszam, że wtrącam, ale czy ten twój krem Eveline MA INFORMACJE ZE MOGĄ GO STOSOWAĆ KOBIETY W CIAZY? TEZ GO KUPIŁAM I NASTĘPNEGO DNIA COŚ MNIE RUSZYŁO ŻĘBY ZADZWONIĆ NA INFOLINIE (z tyłu opakowania) I SPRAWDZIĆ CZY MOGĄ GO STOSOWAĆ KOBIETY W CIĄŻY - OKAZAŁO SIĘ ŻE nie!!! JEŚLI NIE MA TAKIEJ INFORMACJI NA OPAKOWANIU NIE MOŻNA GO STOSOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
justsad Re: Rozstepy-jaki krem? 26.01.08, 13:29 Radzę stosować kremy specjalnie przeznaczone dla kobiet w ciąży bo niektóre mogą zawierać szkodliwe składniki np.kofeinę.Ja osobiście używałam ten z firmy Ziaja,polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: Rozstepy-jaki krem? 26.01.08, 15:00 Ja używałam i Ziajki i Pharmaceris i Fissanu. Przytyłam tylko 6 kilo. Jestem w 9 miesiącu a rozstępy i tak mam. Nie wiem od czego to zależy ale od kremu chyba najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Rozstepy-jaki krem? 26.01.08, 15:59 Ja tez uzywam Ziajki, tez jestem w 9 miesiacu, do terminu zostalo mi 2 tygodnie, niestety przytylam duzo wiecej bo az 20 kg, a rozstepy mam tylko w miejscu blizy po operacji wyrostka... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Rozstepy-jaki krem? 26.01.08, 21:03 ja używałam Garniera (marne rezultaty, promieniste rozstępy zrobiły mi się na piersiach pomimo smarowania ich co dzień przez 6 miesięcy, a nie mam genetycznych skłonności). Teraz pod sam koniec ciązy kupiłam Mustelę i próbuję nią ratować biust. Smaruję od 2 tygodni i chyba jest ciut lepiej, ale głowy nie daję. Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 11:09 ja używam od dawna musteli, dwa razy dziennie, nie pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
roza1982 Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 20:13 NIE!!! ja tak wnią wierzę stosuję od początku wydałam już majątek jestem w 19 tyg. na razie bez zmian, ale gwałtowny przyrost i rościąganieskóry dopiero sie zacznie. troche mnie zmaprtwiłaś - ten krem poleciła moja Pani dermatolog,ico teraz czy jest coś co rzeczywiście pomaga??? Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia34 Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 12:28 Jestem juz na zupelnym finishu i zdecydowanie polecam Pharmaceris. Mam tendencje do rozstepow ale.....brzuszek uratowalam inne kremy moze tez sa skuteczne ale zapach i konsystencja nie do konca mi podpasowaly a Pharmaceris jest super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roza1982 Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 20:17 pytanko - ile on kosztuje i czy jest wydajny? stosuje mustele i trochę szybko się kończy a kosztuje 60pln Odpowiedz Link Zgłoś
goniapm Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 12:39 ja mam dość spore problemy z rozstępami. Zauważałam już to przy akcjach chudnięcia. Teraz jestem w 7 miesiącu ciąży. Na początku używałam kremu na rozstępy Gerbera ale teraz ktoś doradził mi krem FISSAN i używam go od jakiegoś czasu. Jest bardziej tłusty niż kremy ale świetnie się smaruje i wchłania. Ja nabyłam go w aptece za około 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
justsad Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 12:41 Myślę jednak,że to zależy od genów,odżywiania a krem to tylko dodatek,ale skórę nawilżać jakoś trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiadas Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 12:51 ja uzywam PerfectaMama z DaxCosmetics, koncze 7 miesiąc i jak na razie rozstepów nie mam-odpukac oczywiscie-a moja mam troche miala, wiec jak gdyby mam sklonnosci...no nic, okaze sie po nastepnych dwoch miesiacach.. Smaruje sie dwa razy dziennie gdzies od 5 miesiaca regularnie..Lubie ten krem, a niedrogi ok.20-24 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kika32easy Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 13:08 A czy ktoras z was uzywala moze Vichy,jezeli tak to czy warto go zakupic?? Odpowiedz Link Zgłoś
justsad Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 15:12 Sprawdz czy krem z Vichy jest odpowiedni dla kobiet w ciąży,zapytaj farmaceutę. Odpowiedz Link Zgłoś
kika32easy Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 15:14 Tak jest to krem na rozstepy dla kobiet w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_d_13 Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 16:19 ja używam kremu Mustela - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 16:45 ja tez uzywam kremu mustela - jakie efekty, to sie okaze za jakis czas, ale czuc dobre nawilzenie skory. Inne kremy/oliwki tylko natluszczaja i nie uelastyczniaja skory. Odpowiedz Link Zgłoś
quajp Re: Rozstepy-jaki krem? 27.01.08, 20:33 a ja uzywalam penaten: byl delikatny, szybko sie wchlanial, nie tluscil rak (fissan byl dla mnie zbyt tlusty i trudno wchlanialny, a przy moim stawiajacym sie brzuchu nie bylo to dobre).przytylam w obu ciazach odpowiednio 20 i 30 kg, ale nie mam ani jednego razstepu na brzuchu. i chociaz uwazam, ze to raczej zasluga genow niz kremu, nie sprobowalabym przejsc przez ciaze bez niego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś