lenorka1 Re: ruchy dziecka w 24 tc 27.01.08, 19:05 Ja co prawda dopiero jutro zaczynam 24tc,ale wydaje mi się,że dopóki czujesz ruchy maleństwa to nie ma się czy martwić.Mój brzdąc czasem ma takie dni,że nie daje mi spokoju,wierci się i kopie aż miło,ale jak jest np.pochmurny dzień to prawie wcale się nie rusza,też na początku bardzo się bałam,ale lekarka mnie uspokoiła.Przecież toteż jest już człowieczek,bardzo malutki,ale jednak i tak jak każdy człowiek ma prawo do lepszych i gorszych dni.Oczywiście Ty znasz na pewno najlepiej swoje maleństwo,więc jeśli coś Cię niepokoi to zadzwoń do swojej położnej,albo lekarza,tak dla spokojności.Uszy do góry,na pewno wszystko jest ok ))) Odpowiedz Link Zgłoś
emilisitos Re: ruchy dziecka w 24 tc 27.01.08, 19:16 u mnie też 24 tc> Zgadzam się z poprzedniczką;] jest dzień kiedy mój bobasek jest bardziej i dni gdy mniej ruchliwy;] Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ruchy dziecka w 24 tc 28.01.08, 10:32 to normalne. obserwacje ruchow zaczyna sie ok 28 tc, wczesniej ruchy mozna czuc regularnie, ale niekoniecznie. nie martw sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagarcia Re: ruchy dziecka w 24 tc 28.01.08, 11:40 I jeszcze taka sztuczka ze szkoły rodzenia. Jak jesteś zaniepokojona, że mało sie rusza, to należy zjeść posiłek, najlepiej bogaty w łatwo przyswajalne węglowodany i położyć sie na 1/2 godziny po tym czasie dziecko powinno dostać zastrzyk energii i zacząć sie wiercić. K. Odpowiedz Link Zgłoś