wioleta3 22.08.03, 11:55 Dziewczyny, musze do poniedzialku wytrzymac z bolacym zebem. Co jest bezpieczne na bol zeba (jestem w 4 tyg. ciazy), Ibupron, czy Paracetamol, czy moze cos innego? Wiola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plomyk Re: Bol zeba, pomocy! 22.08.03, 12:40 Paracetamolu powinno sie unikac w pierwszym trymestrze. W ogole nie powinnas brac ibupromu. Ja proponuje wizyte u dentysty, ktora jest najbezpieczniejsza dla Ciebie i dziecka. W ciazy mozna leczyc zeby ze znieczuleniem powodzenia, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
taszaa Re: Bol zeba, pomocy! 22.08.03, 14:31 Zdecydowanie jeżeli juz to paracetamol, ja brałam w pierwsym trymestrze kilka z powodu temperatury. lekarz mi powiedział że małe ilości nie zaszkodzą maluchowi, ale trzeba się zastanowić czy warto, może najlepiej pojechać prywatnie do dentysty (są gabinety które przyjmują nawet w sobotę lub w niedzielę) albo na ostry dyżór. Nie chcę Cie straszyć ale przez weekend stan zęba może się pogorszyć i wyniknąć z tego jakiś stan zapalny, więc może lepiej jednak udac się szybko do specjalisty.Powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś