maalwinka1 19.02.08, 08:45 jestem w 12 tygodniu ciąży i już drugi raz zdarzyły mi się bóle w górnej części brzuch zaraz pod mostkiem. Wręcz do tego stopnia że nie mogłam wziąć głębszego oddechu. Czy to normalne czy raczej powinnam iść do lekarza?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Ból w górnej cześci brzuszka 19.02.08, 09:19 moze kolka jelitowa, moze pecherzyk zolciowy. mam to sporaycznie od jakiegos czasu. doraznie dostalam nospe. jak na razie pomagalo. Odpowiedz Link Zgłoś
wicca11 Re: Ból w górnej cześci brzuszka 19.02.08, 10:02 Czesc! Kilkanaście razy miałam podobny bole. Zaczely sie wlasnie w 3 m-cu i trwaly az do 5-go. Myślałam, że to od kręgosłupa, bo rozchodził się jakby wzdłuż żeber na linii żołądka. Pomagało mi położenie się i uniesienie nóg pod kątem prostym. Dopiero kiedy dwukrotnie ten ból był bardzo silny oraz wystąpiły dodatkowe objawy jak przy zatruciu pokarmowym internistka doradzila mi Rennie i ... okazało się, że to po prostu były bóle od żołądka. Teraz codziennie przynajmniej przed snem biore dwa Rennie i (odpukac) dolegliwosci sie skonczyly Oczywiscie nie wiem, czy u Ciebie to cos podobnego, ale moze warto sprobowac. Pomimo tego, ze jadlam zdrowe i lekkostrawne posilki to te bole sie pojawialy. Towarzyszylo im tez utrudnione oddychanie, wiec raz nawet myslalam, ze to serce... A przyczyna byla taka banalna, na szczescie pozdrawiam wicca 34tc Odpowiedz Link Zgłoś