Dodaj do ulubionych

kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny...

29.02.08, 14:55
od końca 17tc czuję już smyranie maluszka, raz mniej raz bardziej
ale jest! ciekawa tylko jestem kiedy takie smyranie moze zmienić sie
w wyraźniejsze kopniaki no i kiedy byc odczuwalne dla tatusia wink
dziś w nocy mialam fajny sen, że kiedy połozylam rękę na brzuchu to
poczułam jak maluch się rusza smile odczucia niesamowicie
realistyczne... ehhh szkoda, że tylko sen wink a jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • married_1982 Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 03.03.08, 17:39
      ja jestem w 2 ciazy, w 1szej delikatne ruchy czułam juz w 16 tyg (ale nie
      pamietam kiedy zmieniło sie w "kopniaki"
      W tej ciąży zas (jestem w 18 tyg, wg 1 wylicz, a w innym w 19)delikatne
      ruchy a dokł "pukniecie"-jak to nazywam- poczułam w 14 tyg, przerwa i od 16
      tyg.znow z przerwami
      mysle ze maluszek sie "bawi" ze mnasmile
      szkoda ze w 1 ciazy nie zapis z dokł. co i kiedy było...a tak po 6 latach
      przerwy od poprz zapomniałam
      teraz w pt ide do gin. -nie mofe sie doczekac usłyszec znow bicie serduszka,
      i chciałabym na USG zobaczyc tym zwykłym, bo na 3D mam miec po 20 tyg. ciazy
      na kiedy masz termin?bo ja na 2 sier
      pozdrawiamsmile
      • tebacha "Smyranie" 03.03.08, 22:30
        Z Wielkopolski jesteś?smile
        • gondziakoja Re: "Smyranie" 04.03.08, 07:30
          witam,ja pierwsze "bąbelki w brzuchu " poczułam w 18 tygodniu,z czasem były co
          raz silniejsze,ale mąż mógł je wyczuć dopiero po 2-3 tygodniach,teraz jestem w
          32 tyg.i dziecko nie ma już tyle miejsca,więc te ruchy są nieco inne,to raczej
          nie są kopniaki tylko tak jakby mała wystawiała rączkę lub nóżkę i to tak fajnie
          widać przez powłoki brzuszne i to jest super smile
          • gogus1976 Re: "Smyranie" 04.03.08, 08:23
            witaj ja pierwsze bąbelki poczułam w 18tc, teraz jestem w 27tc i nie są ta
            jakieś silne kopniaki aczkolwiek czuję je mocniej jest to bardzo przyjemne
            najgorzej jak maluszek jeździ mi blisko pęcherza wtedy sikam i sikam smile)) raz
            zauważyłam jak mi brzuch poskoczył...nie wiem co córka wyprawiała sobie ale to
            było "fajowe uczucie" teraz codziennie mnie "smyra" z rana, często po posiłkach
            jak leżę albo jak idę spać to daje znać o sobie wtedy sobie z nią rozmawiam
            gładzę po brzuszku i czuję małe kopniaczki smile i za chwilkę spokój....musisz
            uzbroić się w cierpliwość u mnie smyranie jeszcze nie zmieniło sie w prawdziwe
            kopnięcia....też na to czekam kiedy dostanę prawdziwego kopniaka aż zabolismile))
            ozdrawiam
      • czekoladkamilka1 Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 06.03.08, 11:19
        witam ja też jestem w 2 ciąży i też mam termin na 2 sierpnia.
        Ruchów jeszcze nie czuję a szkoda bo już nie mogę się
        doczekać.pozdrawiamsmile
    • beciunia35 Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 04.03.08, 08:42
      Witaj! jestem dopiero w 7tc-mam problemy nie mogę się doczekać już ruchów mego
      maleństwa! Ale jest to już mija 2 ciąża,po 13 latach! ale dfoskonale pamiętam
      ten dzień kiedy poczułam 'motylki' tak to nazwałam! był to 16tc,kopniaki też
      były,oj nawet duże,ale kiedy-już tego nie pamiętam! marze by znowu to poczuć!
      pamiętam jak Monia kopała w nocy jak spałam nie na tym boku co powinnam! albo
      jak wypiłam gorącą herbate-prosto w żołądek,to bolało,ale było cudowne1 życzę
      powodzenia i pozdrawiam serdecznie
    • soemi Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 04.03.08, 08:52
      Jak dzieciaczek będzie już silniejszy, myślę że ok 22 tyg. Wtedy będzie juz
      większy więc przekręcenie się będzie możliwe przy mocniejszym wsparciu nóżek i
      rączek więc wtedy zapewne odczujesz tzw kopniaki. A ruchy dziecka dłonią można
      odczuć bardzo wcześnie. To zależy również od figury mamy tzn jeśli jest szczupła
      to oczywiście wyczuwalne są dla taty wcześniej. Ja jestem w 18 tyg i już tydzień
      temu mąż odczuwał dłonią ruchy maleństwa.
    • nika19811 Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 04.03.08, 09:51
      mnie konkretnie kopnął SYNEK w 22 tyg, och jak ja na to
      czekalam ...smile))
      • justyna812 Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 04.03.08, 11:44
        z dnia na dzien bedziesz czula mocniejsze kopniakismile))
    • monikakum Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 04.03.08, 16:48
      w 17 tc poczułam tzw smyranie a około 22 tc mąż poczuł kopniaczka od
      zewnątrz.
      • mziolek5 Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 06.03.08, 10:33
        Dzięki dziewczyny!
        no to muszę się uzbroić w cierpliwość widzę i mój mężczyzna także... według OM
        to mój 18tc a według USG 19tc no i w dodatku nie należę do szczupłych
        dziewczyn... ale nie mogę się już doczekać smile))
    • amerrill Re: kiedy smyranie zmienia się w kopniaki? sny... 13.03.08, 15:40
      Witam,
      ja jestem w drugiej ciąży po 11 latach i przy pierwszej to chyba nie
      zdawałam sobie sprawy z tego jak to będzie z ruchami maluszka, więc
      kiedy córcia się poruszyła to było dla mnie tak niezwykłe, że nie
      zapomnę tego do dziś. Niestety nie pamiętam, który to był tydzień.
      Teraz liczyłam skrupulatnie tygodnie, bo już nie mogłam się
      doczekać, zwłaszcza, że podobno przy drugim dziecku ruchy czuje się
      szybciej, a tu... nic. Jestem w 20/21 tygodniu i dopiero zaczynam
      odczuwać delikatne "smyranie" czasem raz dziennie, czasm raz na dwa-
      trzy dni. A tak bym chciała już czuć mocniejsze ruchy. A poród tez
      mam na 2 sierpnia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka