beciunia35 19.04.08, 14:38 Witam jestem w 14tc wczoraj potwornie bolała mnie głowa,ból był tak silny,że myślałam,że umę,bolały uszy,oczy,masakra! Miałyście coś podobnego?Zadzwoniłam do znajomej ginekolog,poradziła Paracetamol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellana1 Re: Silny ból głowy 19.04.08, 14:42 W pierwszym trymestrze kilka razy bolała mnie głowa . Bardzo . Ból utrzymywał się kilka godzin . Paracetamol pomagał , czasem dwa . Pozniej do konca ciązy glowa nie bolała mnie ani razu . Odpowiedz Link Zgłoś
asica79 Re: Silny ból głowy 19.04.08, 16:38 do 22 tyg. bolala sredno co trzy dni i przez trzy dni.Było mi mdło,słabo,nie mogałam usnąc z bólu.Miałam nawet konsultacje neurologiczną ale lekarz nie mógl mi zalecic nic oprócz paracetamolu lub apapu z racji ciazy.Leki nie działały,wiec meczyłam się nadal po kilka dni aż bol sam ustawał.Teraz jestem w 28 tyg i jest lepiej,gdy czuje że nadchodzi ból pije fusiata kawę z mlekiem)) pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
beciunia35 Re: Silny ból głowy 19.04.08, 19:41 dzięki bardzo! niestety kawy nie jestem w stanie wypić-w ciąży mój organizm całkowicie wyeliminował kawę,mimo,że przed ciążą i na jej początku kawy piłam całkiem sporo! Będę musiała poprostu mieć zawsze paracetamol w pogotowiu Odpowiedz Link Zgłoś
madga_79 Re: Silny ból głowy 21.04.08, 10:01 do ok 16tc prawie codziennie strasznie bolala mnie głowa, a ze nie lubie brac jakichkolwiek leków(nawet jak nie bylam w ciazy) to sie troche męczyłam. w koncu gdzieś tu na forum przeczytałam, ze trzeba dużo pic i to najlepiej dużo wody z cytryną, z czym miałam problemy bo mi sie po prostu nie chciało pic, ale jakos sie przemogłam i teraz wypijam ok. 2l dziennie (woda+jakies herbaty) i trzeba przyznac ze pomoglo. 33tc Odpowiedz Link Zgłoś
kokomodo Re: Silny ból głowy 21.04.08, 10:50 Czasem to może być symptomem wysokiego ciśnienia Odpowiedz Link Zgłoś
beciunia35 Re: Silny ból głowy 21.04.08, 11:46 dzięki! ja raczej mam niskie ciśnienie,czasami poniżej 100/60,w ciązy moje ciśnienie też jest raczej w normie,za tydz ide do ginek,więc mu powiem Odpowiedz Link Zgłoś