magd.a84 15.05.08, 15:55 witam, mam pytanko, jestem w 6 tygoniu ciąży miłam robione usg, nietety widać sam pęcherzyk bez zarodka, czy to oznacza, że ciąża jest zagrożona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueberry77 Re: kiedy usg 15.05.08, 16:09 Nie pamiętam dobrze, ale wydaje mi się, że na moim pierwszym USG (też w 6tc) też było widać tylko pęcherzyk. Gdyby ciąża była zagrożona, lekarz na pewno powiedziałby ci o tym i przepisał jakieś leki na podtrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magd.a84 Re: kiedy usg 15.05.08, 16:16 następna mam za 2 tyg. myśłisz, że już bedzie widać, czy jeszcze będzie zawcześnia? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: kiedy usg 15.05.08, 16:22 POlskie Towarzystwo Ginekologiczne zaleca Pierwsze USG wykonywać w 11 tyg ciązy... mozna wtedy już dokładnie zbadać dziecko... zmierzyć... serce już na pewno jest widoczne... i do zmierzenia jest przezierność karkowa... Odpowiedz Link Zgłoś
magd.a84 Re: kiedy usg 15.05.08, 16:26 dzięki wielkie. mój lekarz na siłe chciał znaleść serduszko i kazał mi przechodzić na usg od 4 tygonia!!!!!!!! I za każdym razem stres bo jeszcze nic nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: kiedy usg 15.05.08, 16:49 Niestety, takie są wady wczesnych usg - najpierw czy widać pęcherzyk ciążowy, potem czy bije serduszko. Ciąża może być najzdrowsza pod słońcem, ale ciśnienie by zobaczyć jak najwcześniej jak najszybciej niepotrzebnie stresuje mamę. Na razie spokojnie czekaj. Na tym etapie liczą się dni - jednego nic nie widać, drugiego pięknie bije. Wystarczy, że owulacja była nieco później, ciąża jest młodsza i stres gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś