carelajn 23.05.08, 14:07 witajcie Czy na każdej wizycie u gina macie badanie ręczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati792 Re: badanie 23.05.08, 15:12 U mnie tak było,może dlatego,że ciążę miałam zagrożoną. Zawsze badanie,nie zawsze usg. Odpowiedz Link Zgłoś
derris Re: badanie 23.05.08, 15:12 Przepraszam, ale nie do konca rozumiem co masz na mysli mowiac reczne? Ja mialam robione 1 USG wewnatrz a potem juz przez brzuszek, no i lekarz dotykal mojego brzucha by okreslic wysokosc macicy i tyle badania. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: badanie 23.05.08, 15:35 Tzn.takie badanie,w którym lekarz zakłada gumowe rękawiczki i wkłada ręce do pochwy w celu np.zbadania szyjki macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
malutka8311 Re: badanie 23.05.08, 15:40 Tak ja na każdej wizycie mam badanie "ręczne" i za każdym razem USG Odpowiedz Link Zgłoś
nomira Re: badanie 23.05.08, 15:50 A ja mialam takie badanie tylko na pierwszej wizycie i teraz niedlugo bede miala drugie, w 34 tygodniu, w celu wykluczenia infekcji. Usg dwa w ciagu calej ciazy. A tak ogolnie to tylko bicie serca dziecka na kazdej wizycie i wymiary macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 nie 23.05.08, 20:56 mam trojke dzieci i w kazdej pierwszych dwoch ciazach bylam badana ginekologicznie moze po 1 razie + porod, przy ostatniej ciazy nie bylam badana ani razu, wliczajac porod (planowe cc)- to byl IMHO rekord swiata Ja sobie chwale w kazdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
arribeth Re: badanie 24.05.08, 07:22 Tak, za każdym razem. Plus słuchanie serduszka, usg trzy razy w ciągu całej ciąży (może załapię się na czwarte tuż przed porodem) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszykoteczek Tak 24.05.08, 08:42 Na kazdej wizycie,nawet jak musiałam chodzic co dwa tygodnie,lub co tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
carelajn Re: badanie 24.05.08, 13:06 Czyli zależy od lekarza. Martwiłam się bo w pierwszej ciąży byłam badana na każdej wizycie a lekarz do którego obecnie chodzę nie badał mnie ostatnio. Zastanawiałam się czy jak i na kolejnej nie zbada to czy powinnam zmienić lekarza. Ale wygląda na to że jest wszystko ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muszka1980 Re: Tak n/txt 24.05.08, 17:24 tak na każdej badał na fotelu i potem słuchał serduszka. No i dodatkowo 3 USG . Badając "ręcznie" sprawdzał na czy nie mam zapalenia i czy szyjka się nie skraca. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Tak n/txt 24.05.08, 17:41 Idiotką jest ta osoba, która nie umie odróżnić tekstu, którego w treści NIE MA (co zaznaczyłam wyraźnie w tytule) od podpisu dołączanego automatycznie do każdego postu. Odpowiedz Link Zgłoś