ikpk 21.09.03, 14:57 Witam wszystkie przyszle mamusie. Poszukuje opinii na temat dr. Kwasniewskiego z Centrum Medycznego LIM. Dziekuje z gory za kazda informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinerkha Re: dr Kwasniewski - CM LIM - Mariott 21.09.03, 17:59 Witaj, Zaczynałam ciąże z dr Kwaśniewskim. Na pierwszej wizycie zrobił na mnie dobre wrażenie - o wszystko wypytał, zlecił badania. Nie był co prawda zbyt wylewny i nie mogłam nawiązać z nim kontaktu, ale... Pomyślałam, że przecież nie przychodzę tu na pogawędki i nie musi być super miły, bylebym czuła że jesteśmy pod profesjonalną opieką. Dodatkowym argumentem za było, że dr Kwaśniewski robi również USG, co w ciąży jest chyba szczególnie ważne. Niestety już na następnej wizycie przyszło pierwsze rozczarowanie. Było to USG, ale w między czasie porobiłam zlecone badania... Pan dr nie chciał nawet spojrzeć na wyniki, choć niektóre budziły mój niepokój. Dał mi do zrozumienia, że zapisałam się na USG i tylko na USG, wobec czego wyniki będziemy oglądać na konsultacji, innego dnia. Oprócz tego na USG dr znalazł oprócz mojej fasolki również torbiel. Teraz wiem, że to się zdarza często we wczesnej ciąży, ale wtedy byłam załamana. Dr również nie skomentował tego, tylko powiedział, że w takim razie powinnam przyjść na konsultacje jak najszybciej - cały weekend umierałam z niepokojów, a d opiero w poniedziałek dowiedziałam się od niego, że torbiel to nić szczególnego i najprawdopodobniej sama się wchłonie... Dr tłumaczył się, że ze względów organizacyjnych nie można łączyć zwykłych konsultacji z USG i takie są przepisy w przychodni... Jednak na recepcji, kiedy zapisywałam się ponownie na wizytę musiałam długo tłumaczyć dlaczego jednego dnia chcę się zapisać do dr 2 razy pod rząd - sądze więc że nie są to ogólnie przyjęte zasady, tylko pomysł dr na większą liczbę wizyt. Ja już zrezygnowałam z dr Kwaśniewskiego i zdecydowałam się na innego lekarza. Ty musisz sama podjąć decyzję. Chcę podkreślić, że nie kwestionuje wiedzy tego lekarza, ale podejście do pacjentek. W ciązy, szczególnie pierwszej, spokój, możliwość wypytania lekarza o wszystko, jest chyba tak samo ważna jak prowadzenie pacjentki zgodnie z prawidłami sztuki medycznej. Życzymy powodzenia Ola i Lokatorka (?) Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: dr Kwasniewski - CM LIM - Mariott 21.09.03, 18:55 Dzieki za podzielenie sie Twoimi spostrzezeniami. Na poczatku chodzilam do dr Dworniaka. Wydawal mi sie w porzadku, ale problem pojawil sie gdy zaczelam krwawic a dr Dworniak, jak sie okazalo, przyjmowal tylko raz w tygodniu. Ja nie moglam czekac i przypadkowo trafilam na dr. Kolinskiego na Domaniewskiej. Ten lekarz 'pocieszyl' mowiac po badaniu - o juz ustaje krwawienie, wszystko bedzie dobrze i caly czas zartowal - wg mnie bardzo niesmacznie. Po 2 kolejnych dniach krwawienie sie nasililo i pomimo, ze dr Kolinski wtedy tez przyjmowal, stwierdzilam ze musze isc do kogos innego bo wydaje mi sie ze ten lekarz zlekcewazyl problem. Cala spanikowana pojechalam do Mariott'a - przyjmowal akurat dr Kwasniewski. On podszedl z kolei do problemu bardzo powaznie. USG wykazalo odklejanie sie lozyska, dostalam leki hormonalne, ktore biore do dzis (zastrzyki - Kaprogest oraz tabletki - Duphaston). Lekarz kazal mi bezwzglednie lezec poniewaz jest to tzw. poronienie zagrazajace. Jesli mam lezec to poprosilam o zwolnienie z pracy - na co p. dr. powiedzial, ze je wystawi pod warunkiem, ze ja przepisze sie do niego - wyjscia zadnego w tym momencie nie mialam i tak zrobilam. A dlaczego o niego pytam? Wydaje mi sie ze jako lekarz - diagnostyk jest w porzadku, natomiast nie potrafie z nim nawiazac kontaktu, niechetnie odpowiada na moje pytania, czasami wrecz wydaje mi sie ze jest tam tylko 'cialem a nie myslami' - sprawia wrazenie nieobecnego. Wobec braku odpowiedzi na nurtujace mnie pytania, zaczynam sie zastanawiac czy nie skorzystac z wizyty u jakiegos innego ginekologa (tylko nie wiem jakiego)- chocby tylko dla posluchania drugiej opinii, ktory po zrobieniu mi USG moglby spokojnie i wyczerpujaco odpowiedziec na moje pytania. Wielkie dzieki jeszcze raz za Twoje informacje Odpowiedz Link Zgłoś
olinerkha Re: dr Kwasniewski - CM LIM - Mariott 21.09.03, 22:05 Wygląda na to, że mamy bardzo podobne odczucia. Co jednak w tym kontekście nie jest zbyt budujące. Pan dr chyba nie cierpi na nadmiar pacjentek (trudno się dziwić) i próbuje jak się da zatrzymać na siłę te które do niego przychodzą - zaszokowałaś mnie tym, że chciał dać Ci zwolnienie tylko pod warunkiem przepisania się do niego. To czysta bezczelność. Mam niestety takie wrażenie, że generalnie Centrum nie specjalnie dba o dobór lekarzy. Pracodawca zmienił nam pakiet właśnie na CM LIM, chwilę przed tym jak zaszłam w ciążę. Na początku byłam zadowolona, bo poprzednio mieliśmy okrojony mocno pakiet w innej przychodni, ale teraz stwierdzam, że chyba wolałabym dopłacać za niektóre badania i chodzić do poprzedniej lekarki którą znałam już dobrze. W CM lekarze, którzy cieszą się zaufaniem pacjętek są tak oblegani, że na wizyty trzeba zapisywać się miesiąc wcześniej, a w ciąży trudno czekać. Jeśli masz cierpliwość, to spróbuj dostać się na wizytę do dr Barcz (trzeba dzwonić codziennie i pytać, czasami ktoś odwołuje wizytę) jest to jak słyszałam bardzo dobra specjalistka, a poza tym sympatyczna osoba. Ja trafiłam w końcu do dr Pietraszewskiej, pierwsza wizyta była bardzo ok Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że słusznie zrobiłam rezygnując z dr Kwaśniewskiego. Napisz proszę na jakiego lekarza się zdecydowałaś i czy jesteś zadowolona. Trzymamy za Was kciuki. Ola i Lokatorka (?) Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: dr Kwasniewski - CM LIM - Mariott 21.09.03, 22:26 Ogolnie musze powiedziec, ze dostanie sie do dobrego lekarza niemalze graniczy z cudem. Na razie jestem jeszcze przytwierdzona do lozka, musze wiec troszke poczekac. Co do dr Barcz - powiedz prosze czy wiesz w jakim szpitalu ta pani pracuje - dobrze jest 'finalizowac' ciaze z tym samym lekarzem. Czy dr Barcz robi rowniez USG w CM LIM? Pozdrawiam Iwka i lokator P.S. W ktorym jestes miesiacu? (ja 18) Odpowiedz Link Zgłoś
olinerkha Re: dr Kwasniewski - CM LIM - Mariott 21.09.03, 22:51 Z postów forumowych dowiedziałam się że dr Barcz pracuje w szpitalu na Starynkiewicza. Kilka dziwczyn ją tutaj chwaliło. Ja opieram swoją opinię na zdaniu koleżanki, która się do niej dostała (ale też na tez zasadzie, że się po prostu zaparała i poszła nie umówiona licząc, że doktor ją przyjmie - naszczęście się nie zawiodła). Nie jestem pewna czy robi USG, ale ma opinię lekarza zajmującego się problemami niepłodności, więc przypuszczam że robi. Poza tym myślę, że jeśli zajmuje się niepłodnością to ma pewnie również sporo pacjentek w ciążach podwyższonego ryzyka. Muszę się przyznać, że też myślałam aby na nią "zapolować", ale jak przyszło co do czego to do lekarza musiałam biec szybko i tak trafiłam do dr Pietraszewskiej (też zresztą polecanej przez kogoś na forum). Co do ciąży to jesteśmy na podobnym etapie, chociaż Wy nas odrobinę wyprzedzacie tzn my jesteśmy na początku 17 tygodnia. pozdrowionka Ola i Lokatorka (?) Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 Re: dr Kwasniewski - CM LIM - Mariott 22.09.03, 11:03 Dr Barcz niestety nie wykonuje USG bo nie ma aparatu w gabinecie. Na USG bedziesz musiała umawiać się do innego lekarza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: dr Kwasniewski - CM LIM - Mariott 22.09.03, 14:19 Wielkie dzieki za bardzo cenne informacje. Pozdrawiam, Iwka (18 tydz.) Odpowiedz Link Zgłoś
susala Re: dr Kwasniewski - CM LIM - Mariott 01.10.03, 23:54 Co do ginekologów w CM LIM, to szczerze polecam dr Kamińskiego, miałam trochę ciążowych problemów i postawił mnie na nogi, robi też USG, pracuje na Starynkiewicza, chyba. Buziaki dla mam obecnych i przyszłych Odpowiedz Link Zgłoś