pluciak1 14.07.08, 14:11 wiem, że to kontrowersyjny temat i cała jestem pełna sprzeczności (nie wiem, czy się godzić, czy nie...), więc szukam dalszych opinii - bardzo chętnie od tych, które osobiscie miały zastosowany z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariella Re: obrót zewnętrzny 14.07.08, 17:55 hi, ja bymm sie nie zgodzila (i nie zgodzilam, zeby nie byc goloslownym) na zabieg niebezpieczny dla dziecka. Jako pierworodce przyslugiwala mi najbezpieczniejsza w moim (i nie tylko) mniemaniu forma porodu, czylli cc i sie na nia zdecydowalam. Nie zaluje. W Twoim wypadku mialas pewnie dwa psn, wiec trezci raczej bylby latwy (przynajniej wiesz co cie czeka). Z tego co ja sie doczytalam i podowiadywalam, to jesli nie chcesz cc, moze lepiej rodzic posladki w dobrym szpitalu? Choc ja polecam cc kazdemu w kazdej sytuacji PS. Znam jeden przypadek obracania i niestety 1. zakonczyl sie oplataniem pepowina, spadkiem tetena i cc ratujaca zycie 2. stan dziecka byl nieciekawy - niedotlenienie zakonczone na sczzescie paroma drobiazgami,ktore juz wyrehabilitowano, ale matka ma wyrzuty sumienia, ze ze swojego widzimisie dot tego cudu jakim jest psn (bo bardzo jej na tym zalezalo) narazila dziecko na niebezpieczenstwo. Bo wielu, w tym a bardzo ja odwodzilo od tego obracania. to takie moje doswiadczenia z - niemania - obrotu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: obrót zewnętrzny 14.07.08, 18:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=80660522&a=80660522 Odpowiedz Link Zgłoś
pluciak1 Re: obrót zewnętrzny 15.07.08, 11:45 dzieki. liczę jeszcze, że Młody się sam zorientuje i obróci. a jak nie to nastawiam sie na cc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: obrót zewnętrzny 15.07.08, 11:52 z metod naszych babc, stosowanych takze w tradycyjnej medycynie chinskiej, w celu obrocenia nalezy ogrzewac maly palec u stopy. Mozna moksa, jak ktos posiada i wie co do jest, a jak nie ma w zasiegu, to paluch na kaloryfer, grzejnik, cokolwiek cieplego. widzialam efekty! u siebie na razie nie, bo za wczesnie ale u innych trzech osob. Odpowiedz Link Zgłoś