mruczinda 16.07.08, 17:02 Jak dlugo dochodzilyscie do siebie po porodzie silami natury? I po jakim czasie dostalyscie miesiaczke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: polog 16.07.08, 17:45 ja bardzo szybko doszłam do siebie,w sumie już po niecałych 3 tygodniach ani nie krwawiłam, ani nie bolała rana. wcześniej też nie było najgorzej, siedziałam bez problemów, ale byłam dobrze zszyta, lekarz się postarał Miesiączki nie dostałam do dziś, jestem 6, 5 miesiąca po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mal134 Re: polog 16.07.08, 19:01 tylko tydzien karmilam piersia, dostalam okres po miesiacu, doszlam do siebie po 1.5 miesiaca, jestem po porodzie 2.5 miesiaca i walcze z wyproznianiem , czuje sie jakbym rodzila tą kupe cos strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 Re: polog 16.07.08, 19:12 Ja rodziłam w niedzielę,a w środę już mogłam normalnie siadać.Ale to dzięki poradzie mojej znajomej.Kazała mi kupić wodę utlenioną i zabierać ze sobą do toalety i po każdym załatwieniu się polewałam nią ranę.Aż lekarze przy ściąganiu szwów byli zdziwieni,ze tak ładnie i szybko zagoiło się wszystko.Polecam to wcale nie piecze i nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.piekos Re: polog 16.07.08, 20:40 połóg minął mi wręcz niezauważalnie. Nic mnie nie bolało, "brzuszka" wcale nie miałam, 0 rozstępu. Natomiast pierwszy raz zamiesiączkowałam 14 miesięcy od porodu (miesiąc po odstawieniu maluszka od piersi) Odpowiedz Link Zgłoś
mamawif Re: polog 16.07.08, 21:12 A co rozumiesz pod pojęciem ,,dojście do siebie''? Samopoczucie/waga/krwawienie???? A jeśli chodzi o okres - zależy czy karmiłam czy nie. Nie karmiąc - równo po 4 tygodniach od porodu. Przy karmieniu - 10 miesięcy po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś