tasianulek 04.08.08, 16:27 Przepraszam za takie zestawienieale wydaje mi się, ze kiedys czytsałam o tych dwóch rzeczach, że włąsnie w czasie ciązy są raczej nie zalecane. Teraz nigdzie nie moge znależć,a ponadto nie wiem, czy mi się cos nie pomyliłowielkiie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suso Re: Czy można jeśc miód i wątróbkę??? 04.08.08, 16:49 miód można a o wątróbce nic nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.gazete [...] 04.08.08, 16:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 a czy można w ciąży jeść bagietkę z dżemem? 04.08.08, 16:54 i jeszcze inne inteligentne pytanie w tym stylu tasianulek napisała: > Przepraszam za takie zestawienieale wydaje mi się, ze kiedys > czytsałam o tych dwóch rzeczach, że włąsnie w czasie ciązy są raczej > nie zalecane. Teraz nigdzie nie moge znależć nie znajdziesz nigdzie w ksiazce takich głupot, bo nie ma takiego ograniczenia, moze czasem na forum ktos wyskoczy z taka głupotą > a ponadto nie wiem, czy > mi się cos nie pomyliło pomyliło ci się i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: a czy można w ciąży jeść bagietkę z dżemem? 04.08.08, 17:11 kurcze upały tam w tej Polsce, czy co? a swoja droga, jak ja marzę o wątróbce....już zrobiłam mamie listę za tydzień lecimy do Polski. Wrócę pewnie cięższa, ale na tyle rzeczy mam ochotę, ktorych to nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
tasiaanunia Re: a czy można w ciąży jeść bagietkę z dżemem? 04.08.08, 17:11 każda z nas ma ochotę na różne dziwadła...ja jadłam kanapki z truskawkami świeżymi... w nadmiarze wszystko szkodzi ...czy jesteś w ciaży czy nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mezi6 tutaj zerknij 04.08.08, 17:10 aromabc.homestead.com/ciaza.html o miodzie nie słyszałam żeby nie jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
olik1980 Re: Czy można jeśc miód i wątróbkę??? 04.08.08, 17:17 Wątróbkę można od czasu do czasu. Nie za dużo bo to witamina A, która dziecku w nadmiarze może zaszkodzić, poza tym wątroba to jednak śmietnik dla organizmu. Miodu nie jedz, ale tylko dlatego że się po nim tyje Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: Czy można jeśc miód i wątróbkę??? 04.08.08, 17:38 można jeść to i to zarówno razem jak i każde z osobna Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pepper Re: Czy można jeśc miód i wątróbkę??? 04.08.08, 18:02 Wklejam fragment z serwisu www.mamanaczasie - czego nie powinno się jeść - jest tam o wątróbce: * Dużej ilości wątróbki – chociaż jest doskonałym źródłem żelaza, to duża zawartość witaminy A, która się w niej znajduje, może mieć szkodliwe działanie na płód. Odpowiedz Link Zgłoś
pychu Re: Czy można jeśc miód i wątróbkę??? 04.08.08, 18:48 Ja miodzik baaardzo lubię. Mój tata ma pszczółki więc mamy go pod dostatkiem i lubię zatapiać paluchy w takim świeżutkim miodziku, poza tym podobno jest zdrowy, a gdzieś kiedyś czytałam, że działa na szybki wzrost płodu i ogólne wzmocnienie organizmu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale skoro jest głośno o wielu innych zaletach...... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy można jeśc miód i wątróbkę??? 05.08.08, 06:46 Wątróbkę- można, ale bez przesady. Choć ja osobiście bym tego paskudztwa nie tknęła, fuj! Miód- można jak najbardziej. Nie powinno się go tylko podawać małym dzieciom, bo może zawierać niewielkie ilości pałeczek jadu kiełbasianego- dorosłym nie zaszkodzi, niemowlakowi- może. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Czy można jeśc miód i wątróbkę??? 05.08.08, 09:01 Miód można bez ograniczeń. Wątróbkę można, nawet wskazana (ze względu na zawartośc dużych ilości żelaza), ale nadmiar nie jest wskazany ze wzgledu na spore ilości witaminy A... tylko, ze ten nadmiar byłby wtedy, gdybyś jadła wątróbke codziennie, w bardzo dużych ilościach... Odpowiedz Link Zgłoś
epw77 Re: Czy można jeśc miód i wątróbkę??? 05.08.08, 10:29 Moja gin wręcz nalegała na to, żebym jadła wątróbkę i kaszankę w ciąży ze względu na spadek żelaza. I po jedzeniu tego naprawdę się poprawiło. Teraz w 38tc hemoglobina utrzymuje mi się na stalym poziomie. Żadne tabletki mi nie pomagały. Raz czy dwa razy w tygodniu nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś