suso 03.09.08, 07:26 u mojej córki w 25tc stwierdzono pielektazje (nie do końca rozwinięty układ moczowy), lekarz uspokaja, że do porodu powinno byc już OK, ale trochę się martwię. Czy któraś z Was miała taki problem ze swoim dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dddd73 Re: mocz w nerkach płodu 03.09.08, 09:35 Mój synek miał obustronne pielektazje.Po porodzie miał dwukrotnie robione usg.Obydwa badania wyszły prawidłowo.Polecam drBrzewskiego.Nie denerwuj się na zapas.Wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: mocz w nerkach płodu 03.09.08, 10:39 U mnie w 21 tc były poszerzone miedniczki 5 i 7 mm. Lekarz nie pozwala się martwić, bo one zanikaja do porodu, a może się okazać, że na usg w 32 tc będą mniejsze. NIe martw się, po porodzie wykonuje się chyba w 7 dobie usg. Jeśli zostaną, lekarz zaleca kurację jakimś lekiem i do 1 roku życia dziecka, przy zastosowaniu leków, zanikają. Musisz tylko pilnować i powiadomić neonatologa tuż po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: mocz w nerkach płodu 03.09.08, 11:09 to po co lekarze stresuja matki w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś