mamabasia 17.10.08, 12:34 Czy któraś z was uzywa wielorazowych wkładek i podpasek? Mam ochote kupic ale chciałabym poznać opinie. Jakiej firmy najlepiej kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ann_a30 Mooncup 17.10.08, 15:32 To samo odnosi się do Mooncup. Ktoś to używał? Ja jakoś mam obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Mooncup 17.10.08, 18:28 Ja planuje kupić podpaski jak mi wróci okres po ciąży. Rozważam takie: www.pieluszkarnia.pl/index.php?k46,nowosc-wkladki-higieniczne-dla-kobiet sklep.ekodzieciak.pl/mamy-artykuly-higieniczne-c-40_47.html?osCsid=1e990b143c2de432f4f5bb600dc4c7a5 Raczej te pierwsze bo wychodzą dużo taniej. Chyba, że mi się nie sprawdzą wkładki laktacyjne które sobie kupiłam to dam sobie spokój z imse vimse i kupię te drugie. Mooncup jest dla mnie obrzydliwy ale ja nie lubię nawet tamponów. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Mooncup 17.10.08, 19:42 Ja miałam wielorazowe wkładki laktacyjne Avent. Były super. Poszły w świat- dałam je koleżance, uzywa je i bardzo sobie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Mooncup 17.10.08, 19:49 Czytałam dobre opinie o wkładkach Avent i nawet miałam je kupić ale że zamawiałam otulacze w pieluszkarni to od razu kupiłam wkładki Imse Vimse. Mam nadzieję że się sprawdzą Odpowiedz Link Zgłoś
ann_a30 Avent wkładki 17.10.08, 21:37 Używałam wkładek Avent z pierwszym synkiem. Przez parę lat i po kilku przeprowadzkach diabli je wzięli. A były świetne. Bardzo je sobie chwalę. Teraz kupiłam jakieś tańsze (już nie takie dopasowane, jakieś takie odstające, w zasadzie głupio w nich wyjść na ulicę) ale nie używam, bo nie ma potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Avent wkładki 29.10.08, 06:53 polecam tez muszle laktacyjne aventu podczas karmienia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Wkładki dla kobiet. 22.10.08, 04:52 ja zamierzam sobie takowe podpaski sprawic,ale raczej je sobie sama uszyje... jesli chodzi o wkladki laktacyjne to mam Gerbera, Medelii i Kushies i najlepiej jestem zadowolona z Gerbera- jak dla mnie sa super i mam ich sporo,bo najczesciej uzywam wiec musialam dokupic Medelii i Kushies nie lubie i zaluje,ze kupilam... czasami uzywam rowniez jednorazowych rowniez Gerbera,bo akurat mialam na nie kupony i sa rowniez super,choc drogawe ... chyba sie skusze tez na Aventa jesli tak polecacie mam tylko pytanie, czy one sa z flaneli czy z innego rodzaju materialu? Odpowiedz Link Zgłoś
popolina Kto ma dosyc bialych podpasek? 28.10.08, 02:20 Prosze bardzo, do wyboru, do koloru www.minkinappies.co.uk/index.php?cPath=31_43&osCsid=eb9086bccf5e37d8f1218b45014f05df oraz...mniej "krzykliwe" www.minkinappies.co.uk/index.php?cPath=31_45&osCsid=eb9086bccf5e37d8f1218b45014f05df Slodkie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
green_bebe Re: Wkładki dla kobiet. 28.10.08, 08:06 Ja używam i już nie wyobrażam sobie inaczej. Organiczna bawełna a plastikowo papierowe wkładki to zupełnie dwie różne bajki. Niebo a Ziemia dla mnie. Czuję jaką przyjemnośc sprawiamy dziecku używając pieluch z bawełny. Co do wkładek Imse, to mam nadzieję, że nie wzięłaś bawełniano- wełnianych, bo te są mało chłonne i szybko przepuszczają, one są bardziej na stany zapalne skóry, na piekące popękane brodawki jedwab i wełna przeciwzapalna i rozgrzewa zastoje; na te pogryzione początki karmienia, kiedy może tak być, że się dotknąć nie dasz.(Ja z zaciśniętymi zębami przystawiałam córeczkę) Ja swoje do tego wyprałam z resztą pieluch w 60ciu stopniach i je sobie skutecznie sfilcowałam. Dalej przekazałam przyjaciółce i swoje robiły ale średnio wyglądają, bo wełna kurczy sie bardziej niż jedwab; choć trezba przyznać, że jedwab-miód na rany. Z flanelowymi masz chłonność, ale tak jak z pieluchami i ręcznikami, im częściej wypierzesz tym lepiej chłoną. Mnie się te sprawdziły, choć nie zakładaj, że działa jak jednprazówka,absorbentem napychana dla komfortu jak pieluchy, ale to już poliakrylany i wybielane chyba, choć nie wiem. Ja się zdziwiłam, że te podpaski w zestawie są kompletnie inne niż te po 3 szt, bo nie mają skrzydełek, a wkłada się je w takie jakby łódeczki z PULem, żeby nie przesiąkałay na bieliznę. Czyli masz coś na zasadzie otulacza swojegoi do tego flanelka, którą zmieniasz częściej niż PULowa wkładka z zatrzaskiem i skrzydełkami. Są w woreczku z organicznej bawełny, który wydawał mi się kompletnie bezużyteczny i marnotrastwem bawełny, dopóki mnie nie zainspirowała Ewa-Krystyna, która szyje z wszystkiego dobrego i właśnie go przerobię na dodatkowe wkładkii się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wkładki dla kobiet. 28.10.08, 09:07 A które to sa te fajne wkładki? Odpowiedz Link Zgłoś
green_bebe Re: Wkładki dla kobiet. 28.10.08, 22:29 Jeśli pytasz o te z łódeczką z PUL to www.pieluszkarnia.pl/index.php?p152,zestaw-wkladek- higienicznych-11-szt, Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Wkładki dla kobiet. 29.10.08, 07:15 w cyklu,w ktorym chcialam wyprobowac podpaski materialowe wlasnie zaszlam w ciaze a teraz musze poczekac az znowu powroci mi okres - za czym w sumie wcale nie tesknie jeszcze ... mam jeszcze spore skrawki PULa po pieluchach,ktore szylam i pewnie bede miec jeszcze wiecej jak zaczne szyc znowu pieluchy,wiec chyba poszyje i dla mnie troche podpasek jaki to jedwab jest potrzebny do utrzymania skory w suchosci? jedyny jaki moge na razie kupic w sklepie to Silk Duponi,czy on tez by sie nadawal? Odpowiedz Link Zgłoś