dzigi21 20.11.08, 01:37 jestem przeziebiona lecze sie domowymi sposobami. dzisiaj koleazanka mnie przestraszyla ze istnieje ryzyko poronienia. prawda to? mam sie bac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madness82 Re: 10 tydz i przeziebienie 20.11.08, 08:17 A czy Twoja koleżanka jest prorokiem ? Chyba większość dziewczyn na forum leczy się domowymi sposobami. Wizyta w przychodni moża zaowocowac podłapaniem jakiegoś bakcyla. Jeśli domowe sposoby Ci pomagają i wychodzisz z przeziębienia to ok. Niebazpieczna jest gorączka lub uciążliwy kaszel (polecam własnej roboty syrop z cebuli). W takiej sytuacji pędź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: 10 tydz i przeziebienie 20.11.08, 08:33 jak bym miała słuchać wszystkich rad koleżanek, to nie wychodziłabym z domu przez całą ciąże, bo wszystko szkodzi i może się odbić na zdrowiu dziecka. nikogo nie słuchaj, ani koleżanek, ani nas albo raczej słuchaj mądrze, podziel sobie wszystko przynajmniej na pół. a co do przeziębienia, to faktycznie większość leczy się domowymi sposobami, chyba że to nie pomaga, to wtedy do lekarza. dłuuuga ciąża jeszcze przed tobą, więc życze zdrowia i dystansu do tego co mowią inni Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: 10 tydz i przeziebienie 20.11.08, 08:46 cała moja ciaże praktycznie przechorowałam dwa antybiotyki i z 5 razy przeziebienie. bralam aflubin lek homeopatyczny i oscillococinum, rutinoskorbin, pomagal mi tez eliksir mleko z czosnkiem i miodem. teraz mam 4 miesiecznego synka i nie widze zeby to sie na nim odbilo. Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena przede wszystkim nie słuchaj koleżanki! 20.11.08, 19:53 Jak można tak kogoś straszyć! Przeziębienie to normalna rzecz w okresie jesienno-zimowym, kobiety w ciąży też chorują. Miałam zapalenie zatok w 15 tc, brałam antybiotyki i nic złego się nie stało. Najważniejsze to zachować zdrowy rozsądek i nie słuchać głupich rad i przesądów! To o wiele groźniejsze niż przezięienie! Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: 10 tydz i przeziebienie 20.11.08, 22:19 Kuzynka jest lekarzem? Jeśli czujesz, że to coś więcej niż przeziębienie - idź do lekarza, bo czasem w ciąży lepiej wziąć antybiotyk niż leczyć się domowymi sposobami. Jeśli to tylko przeziębienie i domowe sposoby działają - to lecz się tak dalej. W sprawie ryzyka poronienia przy przeziębieniu - nie jestem posiadaczką szklanej kuli. Jednak ja w 10 tc przechodziłam zapalenie gardła, krtani, tchawicy i oskrzeli i brałam antybiotyk. Mój synek ma 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
krysiia Re: 10 tydz i przeziebienie 20.11.08, 23:35 też byłam przeziębiona na tym etepie ciąży, leczyłam się domowymi sposobami i wszystko nadal jest w porządku. Niech się koleżanka do jakiegoś zamku wyniesie i tam straszy Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś