han-nka 10.12.08, 09:11 Jestem w 20 tyg i czuje jakby powiekszone wezly chlonne pod pachami (nigdzie indziej). Jutro mam wizyte ale moze ktos juz przez to przechodzil i wie skad to sie dzieje? To moja 3 ciaza i pierwszy raz cos takiego mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika7895 Re: Grudki pod pachami 10.12.08, 10:00 witaj ja mam cos takiego pod jedna pacha,tez sie balam,ze sa to wezly powiekszone,bo tak to wyglada u lekarza od razu mu to pokazalam,okazalo sie ze jest to tzw.trzeci sutek i po ciazy znika,nic groznego,nie wiem czy Ty tez to masz,ale prawdopodobnie tak ,takze sie nie denerwuj tylko pokaz to lekarzowi,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chosia Re: Grudki pod pachami 10.12.08, 10:22 Ja też mam. W/g mojej lekarki, wiele kobiet ma pod pachami tkanke gruczołową, która się rozrasta pod wpływem hormonów ciążowych. Raczej nie masz się czym martwić, ale koniecznie pokaż to lekarzowi, bo nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: Grudki pod pachami 10.12.08, 11:45 Wow! Widzę, że nie tylko ja mam takie "coś"... Na początku myślałam, że to zapalenie mieszka włosowego pod pachą (co kiedyś mi się przydarzyło), ale moja lekarka powiedziała, że nie i uspokoiła, że na pewno nie jest to żaden nowotwór i jeśli nie zniknie po ciąży to można to usunąć. Pokazywałam też lekarce rodzinnej, ale ona tylko zrobiła wielkie oczy, nazwała to ropniem i kazała iść do chirurga. Ta grudka pod pachą powiększa się w miarę powiększania się brzucha Na wszelki wypadek wkrótce jeszcze raz pokażę to ginekolog, ale na razie przestałam się przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
es_jp Re: Grudki pod pachami 12.12.08, 14:24 Ja tez miałam taki 3 sutek pod pachą w ciązy. Pojawił się nagle i tak samo nagle zniknął. Teraz jestem w kolejnej ciązy i pewnie znów się pojawi Nie ma się czym martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
han-nka Re: Grudki pod pachami 12.12.08, 14:35 To ja mam chyba cos innego dziewczyny. Wyglada to bardziej jak wlasnie powiekszone wezly chlonne lub te kanaliki od piersi (pod obydwoma pachami) i boli przy dotyku. Ogladnol to moj lekarz i powiedzial cos wlasnie o hormonach w ciazy i piersiach i karmieniu piersia ale ... skierowal mnie na usg piersi. Niby powiedzial ze wedlug niego wszystko ok ale i tak sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
violetta.s Re: Grudki pod pachami 16.12.08, 22:45 ja tez jestam w ciazy i czesto mialam zapalenie wezlow . Minie samo niestety.Zadnych lekow. Odpowiedz Link Zgłoś