nelinka19 16.12.08, 09:52 dziewczyny na 1 wizycie to wiadomo badanie ginekologiczne aby stwierdzic ciaze a na drugiej wizycie jeszcze bedzie badanie czy juz same wazenie pomiar cisnienia itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majeczka262 Re: badanie gin 16.12.08, 10:00 Mnie badał lekarz za każdym razem tylko przy pierwszej wizycie,przy okazji robił cytologię. Potem w miarę potrzeby,raczej bliżej końca ciąży,aby sprawdzić stan szyjki. Często przy pierwszym usg jest robione przez pochwę,choć ja miałam zawsze przez powłoki brzuszne. Każdy lekarz jest inny i ma inne praktyki. Ja w drugiej ciąży przy każdej wizycie miałam robione usg w gabinecie u gina. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka110 Re: badanie gin 16.12.08, 11:12 Mnie moja Pani dr bada przy każdej wizycie, spr stan szyjki oraz czy nie ma żadnej infekcji, przy usg połówkowym również spr. jest stan szyjki - usg gin. (ja tak miałam) Odpowiedz Link Zgłoś
victoriaimax Re: badanie gin 16.12.08, 11:23 Wszystko zalezy od lekarza, nikt nie udzieli Ci tu odpowiedzi na 100%...teraz jesli lekarz ma w gabinecie dobre usg nie musi w trakcie kazdej wizyty badac wew.bo za pomoca szybkiego usg przez powłoki brzuszne dobrze oceni stan szyjki itp....zatem badania gin jest co kilka wizyt ale jak sama widzisz dziewczyny tez pisza ze sa badane przy kazdej wizycie...ja tam na wszelki wypadek depiluje łydki na kazda)))))choc nie wiem czy moja pani Doktor na to zwraca jakas uwage Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: badanie gin 16.12.08, 11:54 No właśnie - różnie to bywa. Mnie lekarz zbadał dopiero w 7 tc. Wcześniej tylko kazał kontrolować betę. Teraz co miesiąc sprawdza szyjkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mkosteczka0 Re: badanie gin 16.12.08, 12:32 U mnie tez. Co mieisac badanie gin. Lepiej chuchać na zimne. Nie raz jest tak że skurczow kobieta nie czuje, albo wydaje jej się że to nie to....a tu nagle 2 cm rozwarcia i co wtedy-o ile jest czas zaklada sie szew. Takze lepiej sie zbadac i miec spokój. Ja jestem w 33 tygodniu i w zzeszlym tygodniu moja szyjka przepuszczala opuszke palca. Ale podobna tak sie zdarza jak wczesnie dzidzia odwroci sie glowa w dol, a u mnie siedzi tak juz dawno Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: badanie gin 16.12.08, 13:13 zawsze jest badanie ginekologiczne...i 3 razy usg nie ma potzreby robić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś