kam4sis 27.12.08, 11:45 hejka mam pytanie jestem 3 tyg po porodzie cesarskim kiedy mozna uprawiac seks? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: seks po cesarce 27.12.08, 12:20 Po okresie połogu czyli po 6 tyg.-to teoria. W praktyce na wizycie kontrolnej właśnie po 6 tyg.zapytaj swojego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: seks po cesarce 27.12.08, 12:50 Po 6 tygodniach.Chyba ze gin stwierdzi ze jeszcze nie doszłaś fizycznie do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
maja-pl Re: seks po cesarce 27.12.08, 13:37 Teoretycznie sie mowi,ze 6 tygodni.Ale najpierw idz do lekarza na wizyte kontrolna pewnie Ci sie zapyta jaka metode antykoncepcyjna bedziesz stosowala.poleci Ci pewnie tabletki.Ja po cc zaczelam wspolzyc z mezem po 2 miesiacach-jakos nie moglam sie wczesniej przelamac Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: seks po cesarce 27.12.08, 17:08 Ja po 5 tyg.Na wizycie kontrolnej w 6 tygodniu ginekolog sama zapytała czy już współżyłam,więc nie jest to jakaś zbrodnia.Za to opowiedziałam jej,co mi doskwiera(wtedy srasznie sucho miałam,zero poślizgu)i zapisała odpowiedni specyfik,który wybawił nas z opresji;- )Po miesiącu już nie było potrzeby stosowania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna_jagna Re: seks po cesarce 27.12.08, 17:20 Ja myślę, że te umowne 6 tygodni to jest dla porodu siłami natury. Po cesarce to jak masz ochotę to pewnie jak skończy się krwawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kam4sis Re: seks po cesarce 27.12.08, 17:36 ja juz od paru dni nie krwawie mamy straszna ochote i nie wiem co robic Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: seks po cesarce 27.12.08, 18:44 nie ma różnicy między połogiem po sn a po cc.Jestem po obu porodach.Macica musi się oczyścić i nie ma to związku jak się rodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: seks po cesarce 27.12.08, 19:26 bweiher napisała: >Macica musi się oczyścić i nie ma to związku jak się rodziło. Dokładnie. Chodzi tu głównie o przyczep łożyska,bo po nim została rana na ścianie macicy i musi się to zagoić. Aż tak trudno poczekać 6 tyg.? Bez przesady z tym szybkim numerkiem Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: seks po cesarce 27.12.08, 19:23 Nie ma znaczenia jak odbył się poród. Okres połogu trwa 6 tyg.niezależnie od sposobu ukończenia ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kam4sis Re: seks po cesarce 27.12.08, 19:32 hehe mozna poczekac z tym szybkim numerkiem Odpowiedz Link Zgłoś