okina 29.01.09, 18:05 Czy jest jakiś zestaw witamin dla ciężarnych, który nie zawiera w swoim składzie żelaza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mond33 Re: Jakie witaminy bez żelaza 29.01.09, 18:54 Hej Miałam ten sam problem. Będąc w ciąży lekarz zapisał mi preparaty witaminowe, jednak musiały być bez żelaza i bez jodu. O ile bez jodu udało mi się namierzyć, to bez żelaza niestety nie. Obawiam się, że nie uzyskasz takich. W końcu wykupiłam sam kwas foliowy, a witaminy z żelazem lekarz poprosił, bym spróbowała brać po 1 trymestrze. Jak znam życie nic z tego nie będzie. Po żelazie czuję się okropnie, mój organizm najnormalniej go nie toleruje. Jeśli tak właśnie będzie przy drugiej próbie zażywania witamin, całkowicie z nich zrezygnuje i już. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklop22 Re: Jakie witaminy bez żelaza 29.01.09, 19:15 po 12 tygodniu feminatal metafolin 400 z DHA nie zawiera żelaza Odpowiedz Link Zgłoś
allure10 Re: Jakie witaminy bez żelaza 24.03.09, 10:45 dziewczyny a jakie miałyście dolegliwości jak brałyście zestaw witamin z żelazem? bo ja zauważyłam, że odkąd przyjmuję witaminy to mam straszne duszności i bóle w klatce piersiowej i może to właśnie od jakiegoś skladnika zawartego w witaminach? a te co biorę jest żelazo. Dzisiaj idę do alergologa bo może to być astma. Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: Jakie witaminy bez żelaza 24.03.09, 10:56 Hej Miałam "rewolucje górne i dolne", kręciło w jelitach jak diabli. Raczej były to dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Odstawiłam, skończyły się. Dokonałam kolejnej próby zażywania w 17 tc, niestety powtórzyło się dokładnie to samo, więc już nic nie biorę. Nie ma tragedii, ponieważ morfologia jest w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaanka Re: Jakie witaminy bez żelaza 24.03.09, 11:00 ja wymiotowałam strasznie , ale po czystym żelazie (nie witaminach z żelazem) branym z powodu anemii. Po tygodniu przeszło i teraz już luz Odpowiedz Link Zgłoś