Dodaj do ulubionych

KILOGRAMY w ciąży

20.11.03, 14:19
witam mamusieńki drogie, powiedzcie mi czy czy 8 kg w 27 tyg to duzo??? a
może w sam raz? jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • agama75 Re: KILOGRAMY w ciąży 20.11.03, 14:34
      Myślę, że nie jest źle smilei trzymasz sie w normie, chociaż dokładnie nie wiem
      kiedy te przyrosty są maksymalne, ja przytyłam niecałe 3 kilo w ciągu 4
      miesięcy i też się zstanawiam czy to ok. a brzuszek już pewnie masz fajowy-
      pozdrawiam ciebie i mieszkańca brzuszka
      Aga
      mam dwie koleżanki, tóre rodza na dniach i przytyły obie po pond 20 kilo
      także .....
    • aga_a2 Re: KILOGRAMY w ciąży 20.11.03, 14:35
      Czesc Izys,

Mnie sie wydaje, ze to czy ktoras z nas przytyla odpowiednia ilosc kilogramow,
      zalezy od generalnej masy ciala. Jesli jest za mala, tak jak u mnie, mozliwe
      jest przytycie nawet do 18-20 kg w ciagu calej ciazy. Ja, tak jak Ty, jestem w
      27 tyg. i przytylam juz 11,5 kg (ale pamietaj o tym, ze ja mialam niedowage w
      ciazy).
      Jesli waga przed zajsciem w ciaze byla w normie, to szacuje sie, ze nalezy
      przytyc do ok. 12-15 kg. A zatem wydaje mi sie, ze 8 kg w 27 tyg. to nie jest
      za duzo, lecz w sam raz.
      Pamietaj tylko, ze to co napisalam, to sa ksiazkowe dane, lecz czesto sie
      sprawdzaja.
      Pewnie wlasciwej odpowiedzi udzieli Ci Twoj lekarz.

Pozdrawiam.
      • katstud Re: KILOGRAMY w ciąży 20.11.03, 14:43
        Cześć wink)

Ja jestem w 25 tygodniu i przytyłam 6 kg. Ciągle też myśle czy to dużo czy to
        mało, ale ostatnio sie troche pocieszyłam, bo kolezanka, która przytyła ponad 20
        kg !!!!!!!!!! - po porodzie, karmieniu itp. itd, w sumie po ok poł roku wazy
        mniej niż przed ciążą !!!!!!!!!!!
        A tak w ogóle to mi się w ogole nie chce jeść.I to też mnie martwi;-(
        pozdrawiam Was i Wasze Maluszki
        Kasia i Mała Julka
        • asiunia235 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 21:29
          MNIE TEŻ SIĘ NIE CHCE JEŚĆ PRZYTYŁAM W 27 TYGODNIU OKOŁO 6/7 KG MAJĄC
          NIEDOWAGĘ, ALE NIE POŻERAM KILOGARMÓW JEDZENIA, A JAK PRÓBUJĘ NA SIŁE TO PRAWIE
          LĄDUJE W UBIKACJI NAD MUSZLĄ, TERAZ JESTEM W 34 TYGODNIU I PRZYTYŁAM 12,5/13,5
          KILOGRAMA!
          • tynia3 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 17:15
            Asiunia, świetnie Cię rozumiem. U mnie w 28 tyg. było 6 czy 7 kg więcej na
            wadze a wszelkie próby jedzenia na siłę kończyły się... no właśnie. Jestem
            teraz w 31 tyg. i ostatnio się nie ważyłam, ale myślę, że może już ze 2 kg
            przybyło. W każdym razie jestem spokojna bo wyniki badań mam dobre,
            samopoczucie też.
            Pozdrawiam smile
    • kajtus6 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 14:47
      Czesc!
      jestem w 34tyg. i kiedy bylam w 33tyg.to przytylam 13 kg.teraz juz pewnie z
      15...
      Wydaje mi sie ze to strasznie duzo, ale o dziwo tego NIE WIDAC!!!!Patrze sie w
      lustro, i procz wielkiego, wystajacego brzucha, wydaje mi sie ze nie jestem
      jakos gruba.
      Dodam ze przed ciaza wazylam 59kg na 1,76 cm.A teraz jem normalnie. Duzo
      nabialu, i moze czesciej niz dawniej, ale nie objadam sie jakimis slodyczami...
      Bardzo jestem ciekawa jak bedzie po ciazy!!!Pa!K.
      • titicaka Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 14:56
        No wlasnie a ja jestem w 21 tygodniu , przytylam prawie 6 kg i kazdy lekarz w
        Hiszpani twierdzi ,ze to ZA DUZO . Dostalam wyklad i mam jesc rosliny wink a za 3
        tygodnie kontrol . Lekarz powiedzial ,ze jak bede tak przybierac na wadze to da
        mi rozpiske co mam jesc sad. Nie tylko moj lekarz tak uwaza,ale to jakies ogolne
        normy tutaj !Przestraszylam sie i odstawilam zupelnie slodycze itp... Dodam ,ze
        teraz waze 53 kg ,mam 166 cm wzrostu i wogole nie czuje sie gruba, nigdy nie
        jadlam tez na potege ,ale coz obiecalam ,ze sie poprawie!
        Pozdrawiam Beata
    • barrtis Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 15:03
      Witaj,ja jestem w 27 tyg i przytyłam 8 kg.
      to chyba w normie.D0 17 tyg nic nie przytyłam,dopiero później.
      pozdrawiam
      • ainer1 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 15:10
        Jestem w 23 tydz przytylam 5 kg, na moje pytania do 3 lekarzy czy nie za malo -
        kazdy twierdzi, ze szczuple dziewczyny rodza szybciej i z mniejsza iloscia
        komplikacji.
        Przed ciaza wazylam 53 kg przy 170 cm, teraz ok 58, moze 59 (nie mam zbyt
        dokladnej wagi). Z czego sie jednak ciesze najbardziej to z tego, ze glownie te
        5-6 kg poszlo w brzuch i biust, a nie w pupe i uda np
        Mam nadzieje, ze tak sie to utrzyma:>

Renik
      • izys Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 16:39
        cześć- to mnie pocieszyłaś, jesteśmy w tym samym tygodniu i przytyłyśmy tyle
        samo, więc myślę że wszystko w normie. Ja od początku ciąży tyję co miesiąc ok
        1,5 do 2 kg. Na kiedy masz termin, mój- 29.02.04, a wg USG 21.02
    • kasia9641 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 15:21
      Hej!
      Ja co prawda kończę dopiero 16 tydzień, od jutra zacznie się 17!!! U mnie było
      tak: na samym początku schudłam 3 kg, później wróciłam do mojej stałej wagi, a
      od niedawna jestem do przodu 2 kg i nie wiem, czy przytyłam 5 kg, chyba raczej
      mam liczyć 2 kg. Bądź tu człowieku mądry, chyba będę liczyła od stałej wagi
      przed ciążą.
      • kags Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 16:34
        Hej!
        A ja schowalam wage smile
        Jestem w 13 tyg. i widac juz ciutke brzuszek jak rozluznie zupelnie miesnie...
        ale ja bylam zawsze szkieletor-sportowiec wink bo przy 172cm wazylam w
        przedziale 49 - 51kg.
        do tego bimbaly wyskoczyly takie, ze szok (z 70C na 70D, ktore jest juz za
        male) wiec na wadze, na 100% jest wiecej.
        Moj lekarz troche sie zlosci, ze sie nie waze... ale ja wole sie nie
        denerwowac i zachowac rozsadek smile))
    • kj74 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 18:37
      Jestem w 25T i mam 5 kg na plusie. Wydaje mi się, ze wszystko poszło w brzuch i
      biust. Nogi takie są jak były i ręce też. Każdy kto mnie spotyka mówi, że
      oprócz brzuszka to wcale nic po mnie nie widać.
      Zgadzam się, że waga to indywidualna sprawa, nie ma co się przejmować
      wytycznymi w książkach. Najważniejsze, żeby się odżywiać zdrowo a nie objadać
      nadmiernie i wszystko będzie oki.
      Buziaczki
      Kasia
      • ankat2 Re: KILOGRAMY w ciąży 22.11.03, 16:24
        Właśnie wróciłam od lekarza.37 tydz.-11kg a przez ostatnie 2 tyg.schudłam 1kg-
        chyba muszę się zbierać do porodu ...Od 18 tyg.jestem na diecie cukrzycowej i
        codziennie badam poziom cukru.W pierwszej ciąży przytłam 25kg ale wtedy nikt
        nie badał mi cukru...a szkoda bo teraz wiem że łatwiej będzie mi wrócić do
        formy.
        Ania
        • malwes Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 13:34
          Witajcie,
          Ja jestem w 29 tyg i przytyłam 10 kilo z 55 do 65 przy wzroście 164 cm i przy
          leżeniu plackiem praktycznie całą ciążę więc chyba nie jest źle. No i wydaje mi
          się, że zbytnio tego nie widać. Brzuszek i troszkę uda...
          Pozdrawiam.
          • joasiiik24 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 13:47
            no wlasnie brzuszek nie taki zly ale uda.......jestem w 19 tyg ciazy i
            przytylam jakies 5 kilo.....waze obecnie 54 kilo przy 167cm chyba nie tak zle

asia i 19 tyg Kamilka
    • flimoni Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 15:19
      A ja juz nie wiem czy sie przejmowac czy cieszyc. Jestem w 16t i przytylam juz
      jakies 6kg. Przed ciaza wazylam 53kg przy wzroscie 168cm. Z waszych wypowiedzi
      wynika ze moje wyniki sa fatalne. Obecnie waze 59kg, bardzo duzo przytylam w
      pierwszyn trymestrze-mialam okropny apetyt. W sumie to nie wiem czy bardziej
      zwaracac uwage na kg czy na to jaki rozmiar ubran nosze? Owszem w biuscie troche
      mi przybylo ale spodnie nadal nosze romiar 28. W ziazku z tym poradzcie czy
      moja waga jest OK czy raczej przerzucic sie na warzywkasmile
      • joasiiik24 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 15:25
        sluchaj jak jestes w ciazy to nie masz co myslec o odchudzaniu sie..pamietaj
        ze twoj organizm sam daje ci znaki czego mu brakuje ja wychodze z takiego
        zalozenia a waga nasza nie jest az tak wazna tylko zdrowie naszego dzidziusia

asia i 19 tyg Kamilka
    • agatunka Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 16:24
      u mnie jest 38 tyd. i na plusie 6 kg. Tak naprawdę jest to chyba bardzo
      indywidualna sprawa.
      Pozdrawiam Agata i 38 tyg brzuszek
    • martushka79 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 19:47
      A ja jestem już prawie w 26 tyg. i przytyłam 8 kg. Teraz ważę 76 kg (przy
      wzroście 176cm) i czuję się straaasznie gruba!! Początkowo wcale nie tyłam,
      dopiero od ok. 2 m-cy waga zaczęła iść w górę i ostatnio się zatrzymała.

Pozdrawiam, Martushka i Maleństwo.
      • aniutekm Re: KILOGRAMY w ciąży 24.11.03, 09:51
        Hej Martushka!smile Ja mam prawie to samosmile-mowie prawie-bo identyczne "wyniki"
        mialam 2 tyg. temu - teraz jest 28 tydzien i kolejne 1,5 kg do przodu. Tez
        czuje sie gruba. I podobnie jak Ty od jakichś 2 m-cy przybieram na wadze...
        Trzymaj sie cieplutko i zdrowosmile
        Ania
    • roxie5 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 20:09
      ja jestem w 34 tygodniu i przytylam jak do tej pory 9,5 kg,wydaje mi sie ze to
      zalezy tez od budowy ciala,mi poszlo wszystko w brzuszek,wszystko inne mam
      takie jak przed ciaza,uwazam ze to jest sprawa indywidualna,wiadomo jest ze
      przeciez dzidzius swoje wazy,piersi,wody plodowe i jeszcze wiele innych,wiec
      sie nie zamartwiaj i nie licz kilogramow bo najwazniejsze jest diecko,wiesz
      jakos wcale sie tym ie przejmuje ze przytylam i ze moge tego nie zrzucic,dla
      mnie dzidzia jest najwazniejsza,znam osoby ktore przytyly w ciazy i 30 kg-to
      juz pzesada.pozdrawiam aga
    • comevorrei Re: KILOGRAMY w ciąży 24.11.03, 19:13
      pozdrawiam wszystkich. jestem w 23t. na poczatku schudlam 5 kilo. a teraz
      prszytylam 1,5 kilo. wiec mam 3,5 kilo do powrotu do normy. tycie to chyba
      sprawa indywidualna.
      jescze raz pozdrawiam. vicki i dzidzia.
      • joasiiik24 Re: KILOGRAMY w ciąży 25.11.03, 14:47
        20 tydz i waze 54.900 przy wzroscie 167cm

asia i Kamilka(w brzuniu)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka