izys 20.11.03, 14:19 witam mamusieńki drogie, powiedzcie mi czy czy 8 kg w 27 tyg to duzo??? a może w sam raz? jak to jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agama75 Re: KILOGRAMY w ciąży 20.11.03, 14:34 Myślę, że nie jest źle i trzymasz sie w normie, chociaż dokładnie nie wiem kiedy te przyrosty są maksymalne, ja przytyłam niecałe 3 kilo w ciągu 4 miesięcy i też się zstanawiam czy to ok. a brzuszek już pewnie masz fajowy- pozdrawiam ciebie i mieszkańca brzuszka Aga mam dwie koleżanki, tóre rodza na dniach i przytyły obie po pond 20 kilo także ..... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_a2 Re: KILOGRAMY w ciąży 20.11.03, 14:35 Czesc Izys, Mnie sie wydaje, ze to czy ktoras z nas przytyla odpowiednia ilosc kilogramow, zalezy od generalnej masy ciala. Jesli jest za mala, tak jak u mnie, mozliwe jest przytycie nawet do 18-20 kg w ciagu calej ciazy. Ja, tak jak Ty, jestem w 27 tyg. i przytylam juz 11,5 kg (ale pamietaj o tym, ze ja mialam niedowage w ciazy). Jesli waga przed zajsciem w ciaze byla w normie, to szacuje sie, ze nalezy przytyc do ok. 12-15 kg. A zatem wydaje mi sie, ze 8 kg w 27 tyg. to nie jest za duzo, lecz w sam raz. Pamietaj tylko, ze to co napisalam, to sa ksiazkowe dane, lecz czesto sie sprawdzaja. Pewnie wlasciwej odpowiedzi udzieli Ci Twoj lekarz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katstud Re: KILOGRAMY w ciąży 20.11.03, 14:43 Cześć ) Ja jestem w 25 tygodniu i przytyłam 6 kg. Ciągle też myśle czy to dużo czy to mało, ale ostatnio sie troche pocieszyłam, bo kolezanka, która przytyła ponad 20 kg !!!!!!!!!! - po porodzie, karmieniu itp. itd, w sumie po ok poł roku wazy mniej niż przed ciążą !!!!!!!!!!! A tak w ogóle to mi się w ogole nie chce jeść.I to też mnie martwi;-( pozdrawiam Was i Wasze Maluszki Kasia i Mała Julka Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia235 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 21:29 MNIE TEŻ SIĘ NIE CHCE JEŚĆ PRZYTYŁAM W 27 TYGODNIU OKOŁO 6/7 KG MAJĄC NIEDOWAGĘ, ALE NIE POŻERAM KILOGARMÓW JEDZENIA, A JAK PRÓBUJĘ NA SIŁE TO PRAWIE LĄDUJE W UBIKACJI NAD MUSZLĄ, TERAZ JESTEM W 34 TYGODNIU I PRZYTYŁAM 12,5/13,5 KILOGRAMA! Odpowiedz Link Zgłoś
tynia3 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 17:15 Asiunia, świetnie Cię rozumiem. U mnie w 28 tyg. było 6 czy 7 kg więcej na wadze a wszelkie próby jedzenia na siłę kończyły się... no właśnie. Jestem teraz w 31 tyg. i ostatnio się nie ważyłam, ale myślę, że może już ze 2 kg przybyło. W każdym razie jestem spokojna bo wyniki badań mam dobre, samopoczucie też. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajtus6 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 14:47 Czesc! jestem w 34tyg. i kiedy bylam w 33tyg.to przytylam 13 kg.teraz juz pewnie z 15... Wydaje mi sie ze to strasznie duzo, ale o dziwo tego NIE WIDAC!!!!Patrze sie w lustro, i procz wielkiego, wystajacego brzucha, wydaje mi sie ze nie jestem jakos gruba. Dodam ze przed ciaza wazylam 59kg na 1,76 cm.A teraz jem normalnie. Duzo nabialu, i moze czesciej niz dawniej, ale nie objadam sie jakimis slodyczami... Bardzo jestem ciekawa jak bedzie po ciazy!!!Pa!K. Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 14:56 No wlasnie a ja jestem w 21 tygodniu , przytylam prawie 6 kg i kazdy lekarz w Hiszpani twierdzi ,ze to ZA DUZO . Dostalam wyklad i mam jesc rosliny a za 3 tygodnie kontrol . Lekarz powiedzial ,ze jak bede tak przybierac na wadze to da mi rozpiske co mam jesc . Nie tylko moj lekarz tak uwaza,ale to jakies ogolne normy tutaj !Przestraszylam sie i odstawilam zupelnie slodycze itp... Dodam ,ze teraz waze 53 kg ,mam 166 cm wzrostu i wogole nie czuje sie gruba, nigdy nie jadlam tez na potege ,ale coz obiecalam ,ze sie poprawie! Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
barrtis Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 15:03 Witaj,ja jestem w 27 tyg i przytyłam 8 kg. to chyba w normie.D0 17 tyg nic nie przytyłam,dopiero później. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 15:10 Jestem w 23 tydz przytylam 5 kg, na moje pytania do 3 lekarzy czy nie za malo - kazdy twierdzi, ze szczuple dziewczyny rodza szybciej i z mniejsza iloscia komplikacji. Przed ciaza wazylam 53 kg przy 170 cm, teraz ok 58, moze 59 (nie mam zbyt dokladnej wagi). Z czego sie jednak ciesze najbardziej to z tego, ze glownie te 5-6 kg poszlo w brzuch i biust, a nie w pupe i uda np Mam nadzieje, ze tak sie to utrzyma:> Renik Odpowiedz Link Zgłoś
izys Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 16:39 cześć- to mnie pocieszyłaś, jesteśmy w tym samym tygodniu i przytyłyśmy tyle samo, więc myślę że wszystko w normie. Ja od początku ciąży tyję co miesiąc ok 1,5 do 2 kg. Na kiedy masz termin, mój- 29.02.04, a wg USG 21.02 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9641 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 15:21 Hej! Ja co prawda kończę dopiero 16 tydzień, od jutra zacznie się 17!!! U mnie było tak: na samym początku schudłam 3 kg, później wróciłam do mojej stałej wagi, a od niedawna jestem do przodu 2 kg i nie wiem, czy przytyłam 5 kg, chyba raczej mam liczyć 2 kg. Bądź tu człowieku mądry, chyba będę liczyła od stałej wagi przed ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 16:34 Hej! A ja schowalam wage Jestem w 13 tyg. i widac juz ciutke brzuszek jak rozluznie zupelnie miesnie... ale ja bylam zawsze szkieletor-sportowiec bo przy 172cm wazylam w przedziale 49 - 51kg. do tego bimbaly wyskoczyly takie, ze szok (z 70C na 70D, ktore jest juz za male) wiec na wadze, na 100% jest wiecej. Moj lekarz troche sie zlosci, ze sie nie waze... ale ja wole sie nie denerwowac i zachowac rozsadek )) Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: KILOGRAMY w ciąży 21.11.03, 18:37 Jestem w 25T i mam 5 kg na plusie. Wydaje mi się, ze wszystko poszło w brzuch i biust. Nogi takie są jak były i ręce też. Każdy kto mnie spotyka mówi, że oprócz brzuszka to wcale nic po mnie nie widać. Zgadzam się, że waga to indywidualna sprawa, nie ma co się przejmować wytycznymi w książkach. Najważniejsze, żeby się odżywiać zdrowo a nie objadać nadmiernie i wszystko będzie oki. Buziaczki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ankat2 Re: KILOGRAMY w ciąży 22.11.03, 16:24 Właśnie wróciłam od lekarza.37 tydz.-11kg a przez ostatnie 2 tyg.schudłam 1kg- chyba muszę się zbierać do porodu ...Od 18 tyg.jestem na diecie cukrzycowej i codziennie badam poziom cukru.W pierwszej ciąży przytłam 25kg ale wtedy nikt nie badał mi cukru...a szkoda bo teraz wiem że łatwiej będzie mi wrócić do formy. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 13:34 Witajcie, Ja jestem w 29 tyg i przytyłam 10 kilo z 55 do 65 przy wzroście 164 cm i przy leżeniu plackiem praktycznie całą ciążę więc chyba nie jest źle. No i wydaje mi się, że zbytnio tego nie widać. Brzuszek i troszkę uda... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik24 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 13:47 no wlasnie brzuszek nie taki zly ale uda.......jestem w 19 tyg ciazy i przytylam jakies 5 kilo.....waze obecnie 54 kilo przy 167cm chyba nie tak zle asia i 19 tyg Kamilka Odpowiedz Link Zgłoś
flimoni Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 15:19 A ja juz nie wiem czy sie przejmowac czy cieszyc. Jestem w 16t i przytylam juz jakies 6kg. Przed ciaza wazylam 53kg przy wzroscie 168cm. Z waszych wypowiedzi wynika ze moje wyniki sa fatalne. Obecnie waze 59kg, bardzo duzo przytylam w pierwszyn trymestrze-mialam okropny apetyt. W sumie to nie wiem czy bardziej zwaracac uwage na kg czy na to jaki rozmiar ubran nosze? Owszem w biuscie troche mi przybylo ale spodnie nadal nosze romiar 28. W ziazku z tym poradzcie czy moja waga jest OK czy raczej przerzucic sie na warzywka Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik24 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 15:25 sluchaj jak jestes w ciazy to nie masz co myslec o odchudzaniu sie..pamietaj ze twoj organizm sam daje ci znaki czego mu brakuje ja wychodze z takiego zalozenia a waga nasza nie jest az tak wazna tylko zdrowie naszego dzidziusia asia i 19 tyg Kamilka Odpowiedz Link Zgłoś
agatunka Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 16:24 u mnie jest 38 tyd. i na plusie 6 kg. Tak naprawdę jest to chyba bardzo indywidualna sprawa. Pozdrawiam Agata i 38 tyg brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
martushka79 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 19:47 A ja jestem już prawie w 26 tyg. i przytyłam 8 kg. Teraz ważę 76 kg (przy wzroście 176cm) i czuję się straaasznie gruba!! Początkowo wcale nie tyłam, dopiero od ok. 2 m-cy waga zaczęła iść w górę i ostatnio się zatrzymała. Pozdrawiam, Martushka i Maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutekm Re: KILOGRAMY w ciąży 24.11.03, 09:51 Hej Martushka! Ja mam prawie to samo-mowie prawie-bo identyczne "wyniki" mialam 2 tyg. temu - teraz jest 28 tydzien i kolejne 1,5 kg do przodu. Tez czuje sie gruba. I podobnie jak Ty od jakichś 2 m-cy przybieram na wadze... Trzymaj sie cieplutko i zdrowo Ania Odpowiedz Link Zgłoś
roxie5 Re: KILOGRAMY w ciąży 23.11.03, 20:09 ja jestem w 34 tygodniu i przytylam jak do tej pory 9,5 kg,wydaje mi sie ze to zalezy tez od budowy ciala,mi poszlo wszystko w brzuszek,wszystko inne mam takie jak przed ciaza,uwazam ze to jest sprawa indywidualna,wiadomo jest ze przeciez dzidzius swoje wazy,piersi,wody plodowe i jeszcze wiele innych,wiec sie nie zamartwiaj i nie licz kilogramow bo najwazniejsze jest diecko,wiesz jakos wcale sie tym ie przejmuje ze przytylam i ze moge tego nie zrzucic,dla mnie dzidzia jest najwazniejsza,znam osoby ktore przytyly w ciazy i 30 kg-to juz pzesada.pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
comevorrei Re: KILOGRAMY w ciąży 24.11.03, 19:13 pozdrawiam wszystkich. jestem w 23t. na poczatku schudlam 5 kilo. a teraz prszytylam 1,5 kilo. wiec mam 3,5 kilo do powrotu do normy. tycie to chyba sprawa indywidualna. jescze raz pozdrawiam. vicki i dzidzia. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik24 Re: KILOGRAMY w ciąży 25.11.03, 14:47 20 tydz i waze 54.900 przy wzroscie 167cm asia i Kamilka(w brzuniu) Odpowiedz Link Zgłoś