tabakierka2 09.03.09, 11:02 jakie pojawiają się najwcześniej i kiedy? <nie mam na myśli braku miesiączki> czy to kwestia indywidualna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:06 Przy pierwszej i drugiej ciąży pierwszym objawem był brak miesiączki. Dopiero potem przychodziły mdłości, częste sikanie i ból piersi. Teraz przy trzeciej ciąży jeszcze przed dniem spodziewanej miesiączki odrzuciło mnie od fajek i miałam mdłości. Potem się okazało że spóźnia się okres, potem ból piersi i częśte sikanie. Chyba nie ma reguły i każda reaguje inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:06 Tabakierko, prosze cie no.... Myslalam ze takie pytania tylko na Zdrowiu zadaja Odpowiedz Link Zgłoś
alesio23 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:07 Ja w ogóle nie miałam nudności. Najszybciej zuważyłam u siebie wrażliwość na zapachy i obrzęk piersi. myślę jednak, że jest to sprawa dość indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:10 ale mi chodzi o takie bardzo bardzo wczesne objawy no nie wiem, nie mam doświadczenia np. w drugim/trzecim tygodniu po zapłodnieniu.Nie wiem, czy takie są, ale jesli tak, to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:12 Jak latasz często siusiu, jak cycki ciutek bolące są, jak nie możesz patrzeć na ulubioną potrawę/picie to może... . Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:12 Drugi, trzeci tydzień po zapłodnieniu to właśnie termin spodziewanej miesiączki. Więc ja Ci napisałam jak to u mnie było. Jedynie w trzeciej ciąży miałam objawy przed spodziewaną, a "niedostaną" miesiączką Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:14 hehe, u mnie to w tym czasie bylo tylko przeczucie Ktore potwierdzilo sie na USG w 7 tygodniu. A faktyczne objawy typu nudnosci itp pojawily sie troche pozniej i trwaly chwile. Piersi nie bolaly mnie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:42 Tabakierko, czyżby...?? Będziesz kolejną, dzietna emamą Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:46 seniorita_24 napisała: > Tabakierko, czyżby...?? Będziesz kolejną, dzietna emamą no nie wiem, nie wiem wczoraj i przedwczoraj "szaleństwo", a dni płodne 12,13 d.c a cylk 28-dniowy...zobaczymy, nie nastawiam się, ale wolę wiedzieć jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:52 > Będziesz kolejną, dzietna emamą Wojna idzie? Albo ludzie się na przekór kryzysowi rozmnazaja Dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:53 tak! na złość kryzysowi postanowiliśmy sie rozmnożyć a tak na serio - wyszliśmy z założenia "Niech się dzieje wola Nieba" i do dzieła, bedzie to bedzie, nie będzie to trudno choć już mieliśmy fazę rozmów nt. ewentualnej adopcji, jeśli by się okazało, że są przeszkody na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: objawy ciąży 09.03.09, 12:41 Na przekór kryzysowi? A skąd! Wręcz się prognozuje, że w kryzysie więcej ciąż będzie, bo kobiety uciekają w ten sposób przed zwolnieniami Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: objawy ciąży 09.03.09, 12:42 a ja nie uciekam ale jesteśmy tacy piękni i przystojni, że szkoda żeby te geny dla siebie tylko trzymać i to nie ja jestem autorem tych słów, coby nie było, że sobie wlewam Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: objawy ciąży 09.03.09, 13:36 No, no u mnie te względy tez przemawiają za rozprzestrzenianiem swoich genów To ja ci jeszcze nie gratuluję, żeby nie zapeszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: objawy ciąży 09.03.09, 13:37 podejrzewam, że jeśli się okaże strzał w 10tkę, to bedzie mnie trzeba podnosić na duchu, a nie gratulować, bo pewnie będę rozdowjona jak ta sosna z dra Judyma Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia [...] 09.03.09, 11:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teri Re: objawy ciąży IP: *.gprs.plus.pl 10.03.09, 18:13 a zle samopoczucie i brak sil na cokolwiek na samym poczatku to mozliwe? mial ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: objawy ciąży 10.03.09, 18:16 Gość portalu: teri napisał(a): > a zle samopoczucie i brak sil na cokolwiek na samym poczatku to mozliwe? mial ktos? ?????????????? no litosci..... Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:17 w pierwszej ciazy odrzucalo mnie od fajek i alku w drugiej maksymalna jazda hormonalna pierwszy chlopak, druga dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
domiel6 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:25 Ja odczuwalam taki dziwny bol brzucha przypominajacy jak przed okresem,ale troszeczke inny.No i piersi najpierw nabrzmiale a potem bolace. Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:28 Ja mialam straszny bol brzucha, ktory trwal ok 2-3 minuty i przechodzilo, ale to tego stopnia ze w pracy przy klientach musialam odejsc na zaplecze i usiasc na podlodze bo tak słabo mi sie z bolu robiło Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:28 wielkie bolące cycole z niebieskimi żyłkami i uczucie ciągnięcia w dole brzucha. Tak jak przed miesiączką Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:34 Na samym początku to zepsuła mi się cera. Na szczęście krótkotrwale. Potem cyce i bolący brzuch jak w czasie okresu. Ale to już w terminie przewidywanej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.styczniaka Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:31 Odrzuciło mnie od ukochanej kawy, papierosów i nie miałam ochoty na alkohol na imprezie i to jeszcze na kilka dni przed spodziewaną miesiączką Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:51 lekkie bóle brzucha, bolące piersi i totalny odrzut od kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: objawy ciąży 09.03.09, 11:55 W pierwszej ciązy odrzucilo mnie pewnego wieczoru od zapachu męza: (Ale tak na maxa.Przeszlo dopiero pod koniec 2 miesiąca ciązy. Wiec gdy w pazdzierniku 2008 r.nagle poczulum ze niemoge sie tulic do meza bo tak mnie drażni jego zapach a nastepnie nie bylam w stanie umyc umywalki bo zapach Domestosa wzgryzal mi sie w nozdrza to juz nie musialam nwet robic testu/ Obecnie 27 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: objawy ciąży 09.03.09, 12:10 w moim przyapdku zawsze sprawdzało sie przeczucie ze jestem w ciazy.za kazdym razem w 100% okazywało sie prawda.teraz ciagle mam przeczucie ze nie jestem i faktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: objawy ciąży 09.03.09, 12:32 W ostatniej ciąży pierwszym objawem, jeszcze przed terminem miesiączki to była biegunka i wzmożone pragnienie. Niestety potem do tej biegunki doszły nudności... Brrrrr. Czułam się jakbym miała cały czas wirusa żołądkowego. Nudności przeszły po 3 miesiącu, ale biegunka była przez bite 9 miesięcy! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-maxa Re: objawy ciąży 09.03.09, 12:46 nie miałam żadnych objaw z wyjątkiem tej brakującej miesiączki od fajek mnie nie odrzuciło - sama musiałam się odrzucić, od kawy też nie - od niej akurat nie uciekłam, bolące piersi dopieor w 3 m-cu miałam, częste sikanie - nie wiem, nie zauważyłam... także jak widzisz indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: objawy ciąży 09.03.09, 13:01 za dwa tygdonie pewnie się okaże troszkę się cykam niby chciałabym, ale się boję - jak ta dziewica z dowcipu Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja25.live Re: objawy ciąży 09.03.09, 13:23 W czasie spodziewanej miesiaczki mialam przez 3 dni (szczegolnie wieczorem) stan podgoraczkowy, tak z 37,5 (bylo to cos kolo 5 tygodnia ciazy). No i potem doszedl bol piersi, zrobily sie wieksze , a dopiero po wizycie u gina (8 tydzien ciazy) pojawily sie nudnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
basia0212 Re: objawy ciąży 10.03.09, 18:35 ja mierzyłam temperaturę bo ciąże planowałam i gin mi kazała, by wychwycić owulację, bo miałam nieregularne cykle i tak jak na owulację przypada ok 37 stopni tak ten stan podgorączkowy już pozostał bo zaszłam w ciążę. po 2 tyg od poczęcia już wymiotowałam (to niestety u mnie trwało do 5 miesiąca codzień!!)i byłam wrażliwsza na zapachy, a potem dopiero już po zrobieniu testu- bolące piersi, sikanie. Odpowiedz Link Zgłoś