Dodaj do ulubionych

Położenie miednicowe a cc

24.11.03, 18:49
Chciałabym zapytać się czy nie wiecie, czy położenie miednicowe w drugiej
ciąży kiedy pierwsza skończyła się cięciem jest wskazaniem do ponownego
cięcia?
Obserwuj wątek
    • mieszko02 Re: Położenie miednicowe a cc 25.11.03, 11:12
      Ja miałam cc przy pierwszym dziecku z uwagi na miednicowe położenie, jednak
      lekarz powiedział, że poród siłami natury zaryzykowałby, gdybym rodziła
      trzecie lub czwarte dziecko - wtedy szlak jest "przetarty" dla rodzacego się
      pupą malucha. Teraz czekam na dzidziusia (po niecałych 20 m-cach od cc), a
      cesarki nie mam zaplanowanej, maluch stanął na głowie, żebym mogła urodzić go
      drogami natury, zobaczymy jak się akcja rozwinie, mam nadzieję, że juz
      niedługo - jestem 2 dni po terminie...
      Uważam, że w Twoim przypadku, czyli po cc i przy miednicowym położeniu czeka
      Cię cesarka, wszystko jednak zależy od decyzji lekarza Jak dawno temu miałaś
      poprzednią cesarkę? Swoją drogą ciekawe czy lekarze biorą pod uwagę czas jaki
      upłynął od poprzedniego cc? 20 m-cy to chyba jeszcze mało?
      • boryska Re: Położenie miednicowe a cc 25.11.03, 13:58
        Cesarke miałam 3 lata temu, bo było już po terminie i nic na mnie nie
        działało, ani oksytocyna ani zastrzyki ani czopki i w końcu musieli ciąć. A
        teaz jestem w 27 tygodniu i małe jest cały czas pupą do dołu i mimo moich
        starań nie chce się przekrecić, a poniweaż jest spore to nie wiem czy mu się
        to uda. Na razie nie panikuję, ale w razie co na poród pośladkowy nie pozwolę
        i jużsmile
        • mieszko02 Re: Położenie miednicowe a cc 25.11.03, 14:14
          nie pozwalaj! Moja mam rodziła pierwsze dziecko pośladkowo, przezyła straszna
          mordęgę, dziecko słabe sie urodziło a wszystko trwało kilkanaście godzin...
          Maluszek ma jeszcze czas na fikołka, mojej koleżanki córcia odwróciła sie na
          dzień przed porodem i też nie była mała.
          Ja też zamierzam domagać się cesarki - stosunkowo niedawny poród przez cc i
          miałam jakieś komplikacje przy zszywaniu macicy, po których utworzyał mi się
          krwiak. Zobaczymy czy mi się uda... pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka