Dodaj do ulubionych

6tc żółte upławy

25.03.09, 11:55
witam jestem w 6tc od ponad tyg jem luteine 2x1 dopochwowo i duphaston 2x1
doustnie. i zaczelam miec upławy w kolorze żółtym nie wiem czy jest to cos
powaznego <nie smierdzasmile>
Obserwuj wątek
    • villemo86 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 11:59
      o cholera... Nie masakruj tak mojej wyobraźni. Właśnie wyobraziłam sobie jak
      zjadasz pochwą luteinę. A masz jakieś wskazania do zażywania tych leków, bo to
      nie cukierki? To normalne, ze w ciąży bywa nad wyraz mokro więc puki nie
      śmierdzą, nie są zielone ani krwawe to nie ma się czym martwić
    • aphoper1 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:03
      To dość częsty objaw. Ale powiedz o nim lekarzowi na wizycie.
      • chastetty Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:06
        witam leki przepisal mi lekarz a skoro twierdzi ze mam je brac to biore
        • villemo86 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:09
          Acha. Po prostu przepisał? Polscy lekarze nigdy nie przestaną mnie zastawiać.
          • chastetty Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:11
            a czy jest cos niepokojacego w braniu tych lekow?
            • villemo86 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:16
              W prawidłowo rozwijającej się ciąży mnie to dziwi. Skoro wszystko wydaje się być
              dobrze (tak mniemam), nie poroniłaś wcześniej, jesteś zdrowa to po co faszerować
              taką sporą dawką progesteronu. Bo luteina to progesteron mikronizowany i
              duphaston to progesteron. Zastanawia mnie tylko sens, bo moim zdaniem zwykły
              preparat witaminowy by wystarczył.
              • villemo86 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:18
                aaa mała poprawka. Duphaston to głównie dydrogesteron., czyli substancja
                zbliżona do progesteronu. Myślę, że to niepotrzebne faszerowanie Cię hormonami.
              • chastetty Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:19
                lekarka przepisala mi te leki jak jej powiedzialam ze sie z mezem staralismy o
                to dziecko przez 2 lata, i ze czasami brzuch mnie boli jak na okres ale tylko
                przez chwile i przechodzi
                • julimama79 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:23
                  Powinna zlecic badanie poziomu progesteronu, w innym przypadku
                  podawanie tych leków działa trochę jak placebo. To duża dawka zwykle
                  zapisywana w zagrożeniu poronieniem.
                • elkam80 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:25
                  Ale bóle podbrzusza to norma. Myślę, że dopóki nie ma plamień to fajnie by było
                  jakby ortanizm sam popracował a nie był wyręczany.
                  Na te bóle lepiej wziąć nospę ewentualnie, ale po co hormony?
                  (Ale to tylko moje zdanie, ginem nie jestem).
                • villemo86 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:29
                  Bóle brzucha jak na okres to norma. Mnie też bolało. Duphaston też brałam, ale
                  dużo później w chwili kiedy naprawdę zaczęło się coś dziać (zagrożona ciąża).
                  Może spróbuj się upewnić czy dobrego lekarza wybrałaś, bo jak dla mnie to trochę
                  nadgorliwa. Może tutaj coś przeczytasz www.znanylekarz.pl
            • julimama79 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:18
              Nie ma nic niepokojącego w braniu tych leków. Chodzi o wskazania,
              powinny zostać zlecone w przypadku niedoboru progesteronu, wtedy
              zapobiegaja poronieniu spowodowanemu niskim progesteronem.
              Żółte upławy mogą występować w przypadku luteiny dopochwowej.
              • elkam80 julimama 25.03.09, 12:26
                Cześć mamuśka, jak maleństwo?!
                Dawno Cię nie "widziałam". No, ostatnio sporadycznie.
                Pozdrawiam.
                • julimama79 Re: julimama 25.03.09, 12:32
                  O cześć smile Jakoś sie tu wymijamy smileMała jest cudna, rośnie,śmieje
                  się i pozwala nam spać w nocysmile Czasem walczymy z kolkami żeby nie
                  było zbyt słodko. A jak tam u Ciebie?
                  Pozdrawiam serdecznie.
                  • elkam80 Re: julimama 25.03.09, 15:20
                    A dzięki powoli się kulam. No i powoli widać, że jestem w ciązy ;P.
                    Niestety poza brzuchem rośnie też biust - a w moim wypadku to już porażka uncertain.
                    Młody fika - i dobrze, bo przynajmniej wiem, że jest ok wink. No i z
                    niecierpliwością czekam na lipiec wink.

No i cieszę się, że Mała zdrowo rośnie, bo to najważniejszewink. A kolki, no cóż,
                    to "przypadłość" wielu dzieci.
                    A kładziecie ją na brzuszku? Wiem, że większość rodziców się tego boi,
                    szczególnie na początku, a ja jakoś jestem wybitnym zwolennikiem ;P. Zarówno ja
                    jak i moje rodzeństwo od samego początku byliśmy tak kładzeni i powiem Ci, że
                    żadne z nas nie miało prostlemów z kolką (tzn. siebie nie pamiętam, ale moje
                    rodzeństwo i owszem, bo są młodsi o 10 lat ;P).
                    Pozdrówkawink.
                    • julimama79 Re: julimama 25.03.09, 16:49
                      Próbujemy kłaść ją na brzuszku,ale Jula tego nie cierpi, wtedy
                      krzyczy jak opętana smile Trochę dziwne,większość maluszków uwielbia
                      polegiwanie na brzuszkach. Nawet robiliśmy USG z tego powodu.
                      Szybko Ci zleci czas do lipca smile Wtedy to ja już wracam do
                      pracy,niestety musze.
                      Pozdrowienia dla Ciebie i Młodegosmile
        • elkam80 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:21
          Mnie też dziwi, że "po prostu przepisał Ci lekarz".
          Ja brałam duphaston, ale było zagrożenie. A tu u Ciebie, tak "profilaktycznie"?
          Hm... dziwne.
          Upławami się nie przejmuj jeśli nie śmierdzą (jak mówisz) i dopóki nie łączy się
          to ze świądem, pieczeniem itp. Jednak na najbliższej wizycie na wszelki wypadek
          wspomnij o tym lekarzowi. A zwiększona wydzielina to norma - na początku to i
          tak jest jej "mało";P.
          • chastetty Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:37
            dzieki wam za te wszystkie wpisy. jutro biore juz ostatnia dawke duphastonu bo
            dostalam go na 10 dni i odstawie luteine bo faktycznie po co sie faszerowacsmile i
            jeszcze w tym tygodniu pojde do jakiegos innego lekarzasmile
            • aphoper1 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:38
              Nie odstawiaj nic bez kontaktu z lekarzem. To dopiero jest groźne.
            • julimama79 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:41
              Owszem, skonsultuj z innym lekarzem, ale nie odstawiaj leków na
              własną rękę, może jednak lekarz widział jakies wskazania do
              stosowania. Luteina i Duphsaton na pewno nie zaszkodzą, jedynie tak
              jak napisałam mogą byc w pewnych przypadkach placebo.
            • julimama79 Re: 6tc żółte upławy 25.03.09, 12:42
              Poza tym z takiej dawki należy rezygnować stopniowo, pamiętaj o tym!
    • aphoper1 Chastetty 25.03.09, 12:37
      Nie jestem ginekologiem, podobnie jak dziewczyny, które jeżdżą po Twoim lekarzu.
      Skoro lekarz Ci już te leki zapisał, to absolutnie sama ich nie odstawiaj.
      Możesz zapytać na wizycie, czemu Ci je zalecił. O ile wiem, duphaston przepisuje
      się coraz częściej "tak na wszelki wypadek", pomaga części, innym nie szkodzi...
      • villemo86 Re: Chastetty 25.03.09, 12:41
        Ja też uważam, że na własną rękę nic nie odstawiaj. Ja jednak wybrała bym się do
        innego lekarza i wtedy zadecydowała który będzie prowadzić moją ciążę, tak by
        porównanie mieć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka